CSM Focșani a renunțat la antrenorul care era plătit de alt club. Caz ireal în Liga 3: ”S-a ascuns în tribună, dar a fost luat la rost de suporteri. A mutat băncile de rezervă, iar apoi a stat la intrarea în tunel”

Andrei PASCU 30 Mar. 2023, 19:20 Liga 3
CSM Focșani a renunțat la antrenorul care era plătit de alt club. Caz ireal în Liga 3: ”S-a ascuns în tribună, dar a fost luat la rost de suporteri. A mutat băncile de rezervă, iar apoi a stat la intrarea în tunel”

Situație ireală la CSM Focșani, echipă care a ratat calificarea în play-off-ul de promovare al Seriei 2 din Liga 3, la trei puncte de ultimul loc care a facilitat accederea în grupă. Totul a început după o primă parte de sezon bună, până la finalul anului trecut, când conducerea a decis să meargă pe mâna unui alt antrenor.

S-a descurcat bine CSM Focșani până în iarnă, cu șanse la play-off, dar în pauza competițională a decis să nu mai mizeze pe Adrian Toma, dar nici să îl dea afară, ci să îl mențină pe poziție și antrenamentele să fie coordonate de Ionuț Moșteanu, care nu a semnat contract cu formația din Focșani.

CSM Focșani a renunțat la Ionuț Moșteanu după ratarea play-off-ului Seriei 2 din Liga 3

Situația lui Moșteanu este una ciudată, pentru că după ce i-a fost rupt contractul cu Foresta Suceava, unilateral, în urmă cu un an, Federația Română de Fotbal a judecat cazul și a decis ca formația din Suceava să aibă de suferit, fiind sancționată cu plata tuturor salariilor pe care Ionuț Moșteanu le mai avea de luat de pe urma acordului, până în 2024.

Decizia FRF este valabilă până când antrenorul își găsește un nou angajament, lucru care nu s-a întâmplat în acte la CSM Focșani, dar care a devenit posibil printr-o ”inginerie” la finalul anului trecut, după cum anunță și o sursă locală din Vrancea, în privința situației reale de la clubul din Liga 3.

Astfel, Ionuț Moșteanu nu a semnat un acord cu CSM Focșani, dar a coordonat antrenamentele și chiar s-a aflat în tribune la meciuri, pe bancă fiind ”principalul” din acte, Adrian Toma, acesta fiind folosit pe post de ”paravan” pentru Moșteanu, care a continuat și continuă să ia bani de la Foresta Suceava, club de la care a plecat cu scandal.

Ionuț Moșteanu se ”ascundea” în tribune la meciurile echipei CSM Focșani. Șirul evenimentelor

Site-ul Actualitatea Vrânceană relatează pas cu pas cum s-au întâmplat cu adevărat lucrurile la CSM Focșani, cum Moșteanu a stat ”ascuns” în tribune sau pe tunelul stadionului la meciurile echipei pe care o pregătea în practică.

La finalul sezonului regular, conform sursei amintite, s-a decis înlăturarea lui Ionuț Moșteanu pe motiv că a ratat accederea în play-off-ul Seriei 2 a Ligii 3. Practic, în cele trei meciuri pe care le-a pregătit, toate în 2023, Moșteanu a strâns cu CSM Focșani doar un punct. A pierdut cu Unirea Braniștea, scor 0-2, a făcut 1-1 cu Viitorul Ianca, după care a cedat cu 0-1 pe teren propriu, cu CSM Râmnicu Sărat.

Redăm integral detaliile scoase în evidență de site-ul local din Vrancea, foarte interesante din perspectiva relației și legăturii dintre club și antrenor, ținute ascunse:

Știrea ar trebuie să fie despre o demitere! Dar pe cine să demiți la echipa de fotbal, dacă antrenorul dat afară în urma ședinței Comitetului Director de la CSM Focșani 2007, Ionuț Moșteanu, nici măcar nu a figurat în acte la clubul focșănean. Adus la începutul acestui an, tehnicianul aflat pe statul de plată la Foresta Suceava, nu a putut să stea pe banca tehnică.

S-a ascuns în tribuna a doua la meciul cu Unirea Braniștea, dar a fost luat la rost de suporteri, la pauza meciului. A mutat și băncile de rezervă pe partea opusă pentru a putea da indicații prețioase. Au fost foarte prețioase: am pierdut cu 0-2. La meciul cu Rm. Sărat, antrenorul cu origini piteștene, la fel ca un alt tehnician ce a nu a avut rezultate la Focșani, a stat la intrarea în tunel. A dat indicații, rezultatul a fost asemănător, 0-1. Realizările acestui antrenor la Focșani sunt minore.

A dat afară golgeterul seriei, Arnăutu, dar și alții opt jucători și a adus alții care nu au confirmat până acum Singurul jucător care a confirmat pe deplin este Rizea, culmea, chiar fotbalistul dat afară de fostul antrenor piteștean de la CSM Focșani 2007. Rezultatul mandatului lui Moșteanu la Focșani este nul: a ratat calificarea în play-off, a dat afară o serie de jucători și a obținut un singur punct.

Pe banca tehnică rămâne Adrian Toma, probabil antrenorul care ar fi calificat echipa în play-off dacă ar fi fost lăsat în pace după ce a adus 16 puncte în șase etape”.

Ionuț Moșteanu pregătea CSM Focșani, dar în acest timp a fost plătit de Foresta Suceava

Site-ul Liga2.ro a încercat să ia legătura cu Ionuț Moșteanu, pentru a afla cum stă cu adevărat situația, dar antrenorul a refuzat să vorbească despre aceste lucruri. Oricum, el continuă să primească salariul lunar de la Foresta Suceava, FRF confirmând, prin Comisia de Disciplină și Etică, că așteaptă ”executarea drepturilor financiare” către antrenor. Următorul termen la care Foresta trebuie să facă dovada plății către fostul ei antrenor este 28 aprilie.

Cu toate acestea, e imposibil de crezut că Federația Română de Fotbal nu are informații cu privire la ceea ce s-a întâmplat la CSM Focșani, că nu a fost înștiințată de cineva, acesta nefiind primul caz ciudat din fotbalul românesc, chiar din trecutul recent, care nu e sancționat în vreun fel.

Cumva, CSM Focșani a recunoscut faptul că echipa a fost antrenată de altcineva, în urma unui comunicat de presă trimis către publicațiile locale, dar pe pagina de Facebook, pe care de altfel se postează activ, nu avem vreo informație în acest sens, nici cu privire la o anumită numire, nici cu privire la o demitere.

Clubul se și contrazice, pentru că la ultimul meci din sezonul regular, cu CSM Râmnicu Sărat, scor 0-2, în dreptul antrenorului era trecut Adrian Toma

CSM Focșani nu a anunțat absolut nimic în privința lui Ionuț Moșteanu

Sportul de Vrancea Focșani a publicat un comunicat trimis de CSM Focșani, în care a fost anunțat faptul că Marius Bratu a fost demis, iar în locul lui a revenit Adrian Toma. În realitate, după cum se observă și mai sus, Adrian Toma a fost prezentat fanilor echipei, în postările de pe Facebook, în tot acest timp, în dreptul ”principalului”, când erau oferite detalii despre rezultatele din acest an, din Liga 3.

Așadar, un detaliu banal, minor, dar care scoate în evidență, în esență, că a fost ceva dubios în ceea ce s-a întâmplat la CSM Focșani din iarnă și până acum, până când a fost anunțată ”revenirea” lui Toma, ca antrenor în adevăratul sens al cuvântului. Nimic, însă, despre Ionuț Moșteanu.

Având în vedere comentariile apărute în spațiul public și în același timp, conștient de dezamăgirea suporterilor focșăneni, vreau să comunic următoarele:

Am preluat conducerea secției de fotbal a CSM Focșani 2007 într-un moment nu tocmai bun pentru echipa de fotbal, în plin sezon competițional.

Practic, prima decizie importantă pe care am luat-o a fost demiterea antrenorului Marius Bratu, din cauza unei serii de rezultate negative și numirea lui Adrian Toma ca antrenor principal.

După acest episod, echipa de fotbal a obținut rezultate satisfăcătoare și a reintrat în cărți pentru calificarea în play-off.

După o analiză atentă, am constatat o serie de probleme în organizarea secției de fotbal, pe care am încercat să le remediez din mers. Obiectivul primordial al secției este crearea cadrului propice pentru ca echipa să poată practica un fotbal de performanță.

Acest lucru nu se poate face peste noapte.

Ținând cont de dorința oamenilor de fotbal, a mea personal și a suporterilor din Focșani pentru a avea o echipă competitivă și pentru a promova în Liga a II-a, am luat decizia, împreună cu membrii Consiliului Director al clubului, de a aduce un antrenor calificat în acest sens.

Din păcate, schimbările aduse în staff-ul tehnic și în structura lotului în perioada de iarnă, nu au avut succesul scontat.

Omogenizarea lotului a avut de suferit, iar rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor.

Măsurile pe care le voi lua de luni, le voi prezenta membrilor Consiliului Director !

Înainte de finalul sezonului, vreau să transmit tuturor și să-i asigur pe iubitorii fotbalului din Focșani că am găsit înțelegere la nivelul administrației publice locale și județene pentru o reorganizare a echipei de fotbal fanion a județului Vrancea.

Împreună cu investitori privați, vom pune bazele unei structuri sportive care să aducă performanța în fotbalul focșănean și vrâncean.

Cu răbdare și credință se fac toate ! Performanța cere timp !

Cu stimă,

Ionuț Botezatu, președinte Secția de fotbal – CSM Focșani 2007”, este comunicatul emis de club, conform sursei citate, cu privire la deciziile luate după ratarea play-off-ului Seriei 2 din Liga 3.

Nicuță Oprea, considerat vinovat de cele întâmplate la CSM Focșani în ultima perioadă

Unul dintre oamenii criticați pentru ceea ce s-a întâmplat la CSM Focșani în ultima perioadă, fiind la mijloc și anumite decizii la nivelul vestiarului, anumite plecări, este Nicuță Oprea, director al CSM Focșani, fost președinte al secției de fotbal.

Cristian Zîrnă, un consilier local din Focșani, l-a criticat, la finalul eșecului cu CSM Râmnicu Sărat, pe Oprea pentru deciziile interne, dar și că e posibil ca secția de handbal să rateze la rândul ei obiectivele pentru acest sezon.

Toate lucrurile proaste la echipă au plecat de la venirea domnului Oprea Nicuță. De aici au plecat toate, fostului antrenor Bratu i-au dat afară antrenorul cu portarii, au spus că nu au licență de Liga 3, i-a scos antrenorul secund, nu i-a dat voie să antreneze nici măcar în spate, nici măcar să îl consilieze, să îl ajute pe fostul antrenor Bratu.

Toate piedicile pleacă de la actualul director. Acum, la cald, se pot spune foarte multe lucruri. Trebuie făcută o analiză, să vedem ce s-a întâmplat, cine a orchestrat acest rezultat nefavorabil în comparație cu anul trecut, când am jucat de la egal la egal cu Oțelul, dar, repet, principalul vinovat este Nicuță Oprea, care încă își bagă coada la echipă. Noi, când am preluat clubul, l-am dat afară pentru că avea cel mai mare buget din România la Liga 3 și a terminat pe locul 3. Acum a venit în funcția de director și am terminat pe locul 5, tot cu un buget… .

A avut câteva polițe de plătit cu Taciuc, fostul nostru mijlocaș, dat afară, tot el ar fi fost în spate. Pe Bratu, căpitanul nostru timp de doi ani, care a jucat foarte bine meci de meci, iar sezonul trecut am avut cea mai bună apărare din ligă… pe surse, tot el l-a dat afară.

Principala problemă e Nicuță Oprea, am mai spus și o spun iar: director trebuie să fie un om de sport, din fenomen, un profesor și cred că e momentul ca primarul să ia în calcul asta, demiterea actualului director. Nu ascund faptul că după ce echipa de fotbal a terminat cum a terminat această perioadă, lucrurile se vor duce negativ către handbal.

Domnul Nicuță Oprea refuză să semneze contractele jucătorilor de la handbal, se pare că vrea și acolo rezultatele de la fotbal. Avem nevoie de strategie, de niște oameni cu calificare, nu factorii decidenți politici să facă strategia în sport”, a declarat Cristian Zîrnă, conform SDV TV.

Video: SDV TV

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dunarea-calarasi-are-un-nou-administrator-special-19264740

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-trei-necunoscute-in-privinta-play-off-ului-si-play-out-ului-ligii-3-csm-focsani-si-scm-zalau-sunt-marile-perdante-ale-ultimei-etape-din-sezonul-regular-corvinul-si-csm-deva-au-rezistat-invincib-19264509

https://liga2.prosport.ro/liga-3/danut-somcherechi-s-a-intors-la-minerul-ocna-dej-19264715

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-primele-sase-meciuri-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-au-loc-astazi-mai-sunt-7-locuri-disponibile-in-play-off-si-6-in-play-out-19264382

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-dinamo-a-ratat-play-off-ul-ligii-3-si-acuza-jocuri-de-culise-in-ultima-etapa-daca-sesiseaza-cineva-sfat-pentru-sora-mai-mare-din-liga-2-si-cat-de-aproa-19264668

 

 

 

 

Andrei PASCU 30 Mar. 2023, 19:20 Liga 3
Pe aceeași temă