După un început de sezon ezitant în Liga 3, cu doar un punct luat în primele patru etape, echipa a doua a CS Mioveni și-a revenit, iar la finalul turului, a ajuns să ocupe un loc la jumătatea clasamentului. Returul îi găsește astfel pe elevii antrenați de Marius Stoica și Iulian Preda pe locul 8 în Seria a 3-a, cu 19 puncte, la egalitate de locul 7.
Ideea înscrierii echipei a doua în Liga a 3-a a devenit viabilă în vara anului trecut, atunci când federația a permis cluburilor ce au echipe fie în eșaloanele 2 și 3, fie în Liga Elitelor să înscrie o formație în Liga a 3-a. Cum gruparea galben-verde îndeplinea ambele condiții, CS Mioveni II a fost înscrisă în acest campionat. Strategia era și ea clară, aici urmând a se miza pe tinerii fotbaliști care terminau campionatul la Under 19. Totodată, CS Mioveni II se vrea a fi o rampă de lansare pentru fotbalul mare a juniorilor, lotul fiind format în proporție de peste 90 la sută din juniori. Federația a mai venit și a mai dat o mână de ajutor acestor echipe, iar dacă ele își iau obligativitatea să joace în fiecare meci cu minimum opt juniori, formația nu poate retrograda. Așadar a fost creat mediul propice dezvoltării acestor tinerilor jucători, iar la CS Mioveni, aceștia încep să apară pe bandă rulantă, datorită sistemului piramidal bine pus la punct de la Centrul de Copii și Juniori.
Antrenor priceput
Lotul lui CS Mioveni II a fost așadar format cu grijă în vară, iar la echipă a fost pus antrenor un tehnician care se pricepe și știe foarte bine ce înseamnă lucrul cu tinerii, în persoana lui Marius Stoica. Începutul a fost însă unul mai greu, dar pe parcurs lucrurile s-au reglat, relațiile de joc s-au consolidat, iar finalul a fost unul de răsunet, cu patru victorii și un egal în ultimele cinci partide disputate.
Început slab
Echipa a început sezonul cu un punct nesperat la FC Voluntari II, după un 2-2 spectacolos, în fața unei echipe care avea pretenții la promovare. A urmat apoi revenirea cu picioarele pe pământ, în urma unei înfrângeri acasă cu nou-promvata ACS Șirineasa. CS U Craiova II a adâncit și ea cuțitul în rană și a administrat galben-verzilor un usturător 4-0 pe terenul de la Colibași, iar Atletic Bradu urma să provoace ultima înfrângere echipei din Mioveni din primele patru etape.
Prima victorie a Mioveniului a venit de-abia în etapa a 5-a, cu Urban Titu, scor 4-1, după care, la Chiajna, s-a obținut a doua remiză, 0-0. A venit apoi o înfrângere scontată în fața liderului SCM Pitești, cu 3-0, după care un egal 3-3, la Aninoasa, și o înfrângere nemeritată, cu 1-0, pe terenul Stelei II.
Final foarte bun
Jocul însă începuse să se schimbe mult în bine, copiii își formaseră deja relații bune de joc, iar de aici până la apariția rezultatelor nu mai era decât un un pas. Și acesta avea să fie făcut în etapa a 10-a, până atunci echipa nereușind să obțină decât o victorie și trei egaluri și să se mențină în subsolul clasamentului. În etapa a 10-a însă, CS Mioveni II a câștigat, acasă, cu Alexandria, cu 1-0, apoi a învins, în deplasare, cu 2-1, la Podari. A venit un egal casă, cu ACS Filiași, scor 1-1, după care o victorie, în deplasare, la locul 2 din clasament, Sporting Roșiori, cu 3-2, și o nouă victorie acasă, cu 2-1, în fața Flacărei Moreni. Această serie de final a contribuit decisiv la urcușul echipei în clasament, Marius Stoica și juniorii săi rămând totuși cu regretul că sezonul se încheia.
La mijlocul clasamentului
Astfel, după 14 meciuri disputate, CS Mioveni II ocupă locul 8 în clasamentul format din 15 echipe. Argeșenii au 5 victorii, 4 egaluri și 5 înfrângeri, golaveraj 19-22 și 19 puncte, ca și FC Aninoasa de pe locul 7, la 3 puncte de podium.
Pe propriul teren, galben-verzii au jucat 7 partide, oținând 3 victorii, un egal și suferind 3 eșecuri, golaverajul fiind negativ, 9-12, iar în deplasare, s-a jucat tot de 7 ori, obținându-se două victorii, 3 remize și pierzându-se de alte trei ori, golaverajul fiind 10-10. În turul campionatului, au fost folosiți 27 de jucători, dintre care 17 fotbaliști juniori.
„Am început campionatul puțin mai slab, dar trebuie avut în vedere că suntem juniori. După câteva meciuri ne-am revenit și am jucat cum trebuie. Avem o serie de câteva partide câștigate la rând spre final, iar de atunci am început să facem ce ne-a cerut antrenorul. Am avut evoluții bune, dar e loc și de mai bine mereu. Așteptăm să terminăm în primele trei – patru echipe din clasament. Acolo trebuie să fim. Iar eu îmi doresc să fac pasul la echipa mare.”
Eduard Neacșu
„Am avut un început mai greu, cu rezultate slabe. Apoi am început să ne cunoaștem între noi. Ne-am acomodat mai greu cu competiția, dar cu timpul au venit și rezultatele. Spre final chiar, acestea au fost foarte bune și am reușit să și urcăm în clasament câteva poziții bune. Și eu la început am avut o evoluție mai greoaie, până m-am acomodat cu colegii. Apoi mi-am dat drumul la joc și evoluțiile s-au văzut în teren. Am 14 meciuri jucate. Într-un singur meci am fost schimbat, cel cu Aninoasa, când am ieșit accidentat. Așteptările de la retur sînt mai mari. Vrem să avem evoluții mai bune și să creștem în valoare ca să putem face pasul spre echipa mare.”
Andrei Trașcu
„Am început mai prost campionatul, dar nu am renunțat și, spre final, ne-am ridicat. Am reușit să trecem peste echipe care în meciurile directe ne-au bătut și au fost mai bune, ca Steaua II, Craiova II. Suntem acum la patru puncte de locul 2 și eu cred că este o performanță foarte mare. În primul an, trebuie să ne formăm ca echipă. Este primul an în care jucăm împreună la acest nivel, iar acum s-au format relațiile joc. Eu vreau să îmi ajut și mai mult echipa, iar pe viitor, să fac pasul mult așteptat către echipa mare.”
Valentin Sima
Stoica: „La final ne-a părut rău ca s-a incheiat campionatul!”
De parcursul echipei s-a declarat mulțumit și antrenorul Marius Stoica, acesta analizând astfel prima parte a campionatului: „Suntem pe locul 8, la egalitate cu locul 7, cu câte 19 puncte. În ultimele 5 partide, echipa a avut 4 victorii și un egal, cu echipe din fruntea clasamentului. Am început campionatul cu o echipă de juniori înscrisă într-o competiție nouă pentru ei și mult mai puternică. Am vrut și vrem să vedem capacitatea lor de a crește pentru a promova la echipa mare și în fotbalul mare. Au fost timorați la început, jucau cu o oarecare frică. Dar era normal ce se întâmpla, după pasul mare făcut la Liga a III-a. Pe parcurs însă, teama de competiție le-a dispărut și, ușor-ușor, au prins încredere, la ultimele 5 partide, fiind într-o formă foarte bună și câștigând 2-1 cu Moreni, 3-2 cu Roșiori, 2-1 la Podari, 1-0 cu Alexandria și remizând 1-1 cu Filiași. De remarcat că, la Podari, am învins după ce am jucat în 10, din minutul 30. Avem în lot jucători tineri, interesanți, pe care îi pregătim pentru a face pasul la echipa mare. Cred că dl președinte Olteanu și Nea Telu au făcut un lucru benefic pentru acest club, înscriind echipa în Liga a III-a. Aici creștem copiii și avem o colaborare cu juniorii de elită ai lui Radu II. Îi antrenăm și îi ridicăm pentru echipa mare. La echipă se implică și dl Marian Sima, este aproape de ei și eu sper să facă pasul la echipa mare cât mai mulți. Am mers și eu pe principiul să rodez tot lotul și am folosit 26 de jucători din lotul de 27. Și aici i-am pus la socoteală și pe cei de la echipa mare, Mazilu, Iamandi, Șchiopu și alții. După cum se știe, noi nu putem folosi decât trei seniori în meci, fiind obligați să jucăm pe toată durata partidei cu opt juniori. Am fost ajutați în toată această perioadă de niște băieți excepționali trimiși de la echipa mare. Suntem în primul an de competiție, cu fotbaliști care au evoluat până acum la juniorii de elită. S-a început cu teamă, dar, ușor-ușor, lucrurile au început să se lege, iar finalul ne-a prins într-o formă bună. Chiar ne-a părut rău că s-a terminat așa repede. Suntem bine, pe un loc liniștit, la trei puncte de locurile fruntașe. E mulțumitor ce am realizat cu acești tineri juniori. Acum sperăm să dăm cât mai mulți fotbaliști la echipa mare, dar și la alte formații. În retur, în 2017, vrem să aducem și alți juniori în lot și să mergem pe aceeași linie din fianalul turului. Sper ca jucătorii să prindă și mai mare încredere în ei și eu sincer m-aș bucura dacă vor face pasul spre prima echipă și în această iarnă. Am avut jocuri puternice, într-o serie bună, cu echipe valoroase, SCM, Bradu, Roșiori, Alexandria, Steaua, Craiova, Chiajna. Sunt jucători buni la Liga a 3-a. Avem jucători care au perspective frumoase și sunt în vederile echipei mari. Am avut jucători integraliști, de perspectivă, cum ar fi Sima, Neacșu, Ivan, Trașcu, Lazăr, Cioc, fotbaliști care de altfel au și cochetat cu prima echipă și mai sunt și alții de perspectivă.”
Program amicale CS Mioveni II:
26 ianuarie: Atletic Bradu (Liga a III-a) – CS Mioveni II
28 ianuarie: CS Mioveni II – AS Colibași (Liga a IV-a)
4 februarie: CS Mioveni II – Unirea Bascov (Liga a IV-a)
12 februarie: adversar nestabilit
22 februarie: CS Mioveni II – Atletic Bradu (Liga a III-a)
25 februarie: CS Mioveni II – Concordia Chiajna II (Liga a III-a)
Cantonament: Sinaia
Rezultatele obținute în tur de CS Mioveni II:
Etapa 1: FC Voluntari II – CS Miveni II 2-2 (Neacșu, Iamandi)
Etapa 2: CS Mioveni II – CS Șirineasa 1-2 (Cioc)
Etapa 3: CS Mioveni II – CS U Craiova II 0-4
Etapa 4: Atletic Bradu – CS Mioveni II 1-0
Etapa 5: CS Mioveni II – Urban Titu 4-1 (Neacșu – 3, S. Ivan)
Etapa 6: Concordia Chiajna II – CS Mioveni II 0-0
Etapa 7: CS Mioveni II – SCM Pitești 0-3
Etapa 8: FC Aninoasa – CS Mioveni II 3-3 (Cioc – 2, Florin Lazăr)
Etapa 9: Steaua II – CS Mioveni II 1-0
Etapa 10: CS Mioveni II – FCM Alexandria 1-0 (Boșneag)
Etapa 11: CS Podari – CS Mioveni II 1-2 (Neacșu, Sorican)
Etapa 12: CS Mioveni II – ACSO Filiași 1-1 (Cioc)
Etapa 13: Sporting Roșiori – CS Mioveni II 2-3 (Cioc – 2, Victor Mazilu)
Etapa 14: CS Mioveni II – Flacăra Moreni 2-1 (Victor Mazilu, Comănescu)
Clasament Seria 3 Liga 3 la final de tur:
1. SCM Pitești 14 11 3 0 36-7 36 pct.
2. FC Voluntari II 14 6 5 3 27-18 23
3. Atletic Bradu 14 6 4 4 24-23 22
4. ACSO Filiași 14 5 6 3 20-12 21
5. Sporting Roșiori 14 6 3 5 20-19 21
6. FCM Alexandria 14 6 3 5 14-15 21
7. FC Aninoasa 14 4 7 3 16-12 19
8. CS Mioveni II 14 5 4 5 19-22 19
9. Flacăra Moreni 14 4 6 4 20-14 18
10. Steaua II 14 5 3 6 23-28 18
11. Chiajna II 14 4 4 6 9-18 16
12. ACS Șirineasa 14 5 0 9 11-28 15
13. CS Podari 14 3 4 7 16-23 13
14. CS U Craiova II 14 3 3 8 17-24 12
15. ACS Urban Titu 14 2 5 7 19-28 11
Golgheteri CS Mioveni II:
Cioc – 6 goluri
Neacșu – 5 goluri
Mazilu V. – 2 goluri
S. Ivan. Fl. Lazăr, Sorican, Boșneag, Comănescu, Iamandi – câte 1 gol
Situația meciurilor și minutelor jucate:
Valentin Sima (portar, 20.10.1997): 14 meciuri – 1260 minute
Andrei Dănuț Albu (portar, 24.11.1995) – 0 meciuri – 0 minute
Laurențiu Boșneag (fundaș central, 31.05.1996): 9 meciuri – 750 minute
Alin Turcin (fundaș central, 15.02.1996): 6 meciuri – 349 minute
Ionuț Cristian Matei (fundaș stânga, 26.06.1995): 4 meciuri – 315 minute
Daniel Mazilu (mijlocaș central, 20.03 1992): 1 meci – 5 minute
Rareș Ivan (fundaș dreapta, 18.06.1996): 4 meciuri – 274 minute
Andrei Trașcu (fundaș central, 19.01.1997): 14 meciuri – 1235 minute
Ovidiu Comănescu (mijlocaș central, 3.01.1997): 9 meciuri – 301 minute
Eduard Neacșu (mijlocaș stânga, 28.02.1997): 13 meciuri – 961 minute
Rareș Lazăr (mijlocaș central, 28.03.1999): 12 meciuri – 900 minute
Mugurel Deleanu (fundaș central, 29.09.1994): 8 meciuri – 275 minute
George Mormolea (atacant, 10.07.1991): 12 meciuri – 675 minute
George Bărăscu (mijlocaș stânga, 16.06.1995): 3 meciuri – 70 minute
Cosmin Potlogeanu (mijlocaș dreapta, 18.10.1996): 7 meciuri – 248 minute
Alex Popa (fundaș stânga, 18.10.1997): 4 meciuri – 74 minute
Ion Fulga (fundas stânga, 24.04.1997): 12 meciuri – 933 minute
Alexandru Sorican (mijlocaș dreapta, 21.06, 1997): 4 meciuri 149 minute
Florin Lazăr (fundaș dreapta, 17.09.1996): 10 meciuri – 511 minute
Sebastian Ivan (atacant, 25.03.1997): 14 meciuri – 1229 minute
Alexandru Cioc (mijlocaș central, 30.08. 1997): 12 meciuri – 843 minute
Victor Mazilu (mijlocaș dreapta, 17.02 1994): 9 meciuri 802 minute
Mihai Vintilă (atacant, 23.02 1989): 2 meciuri – 172 minute
Adrian Iamandi (mijlocaș central): 9 meciuri – 783 minute
Mihai Șchiopu (fundaș dreapta, 21.08.1993): 4 meciuri – 360 minute
Bogdan Stancu (fundaș dreapta, 30.08 1995): 4 meciuri – 360 minute
Daniel Iancu (mijlocaș stânga, 30.09.1992): 1 meci 62 minute
Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)