Costin Lazăr regândește strategia după promovarea în Liga 3. A adus șase fotbaliști la CSM Cetatea Turnu Măgurele, dintre care doi cu experiență în divizia a treia și unul care a evoluat în Liga 2. Ce a făcut echipa din Teleorman în amicale

Răzvan STÎNGĂ 16 Aug. 2022, 14:52 Liga 3
Costin Lazăr regândește strategia după promovarea în Liga 3. A adus șase fotbaliști la CSM Cetatea Turnu Măgurele, dintre care doi cu experiență în divizia a treia și unul care a evoluat în Liga 2. Ce a făcut echipa din Teleorman în amicale

CSM Cetatea Turnu Măgurele, echipă antrenată de Costin Lazăr, promovată în Liga 3 în această vară, a făcut schimbări importante de lot pentru o stagiune în care are ca obiectiv menținerea în divizie. Costin Lazăr a decis să renunțe la câțiva jucători, dar au și venit fotbaliști noi, câțiva cu experiență.

CSM Cetatea Turnu Măgurele, schimbări importante de lot după promovarea în Liga 3 

Antrenorul echipei nou-promovate în Liga 3 a renunțat la 10 jucători, sub diverse forme, fie că le-au expirat împrumuturile, au fost reziliate contractele sau au fost plecări pe cale amiabilă.

În locul lor au venit până acum doar șase fotbaliști, câțiva dintre ei cu experiență în Liga 3 și cu ceva prezențe chiar și în Liga 2.

Costin Lazăr a adus șase fotbaliști la CSM Cetatea Turnu Măgurele. Nou-promovata a jucat câteva amicale

Claudiu Pleșa (18 ani, sezonul trecut la Farul U19), Alexandru Ianău (19 ani, sezonul trecut Sepsi OSK U19), Cristian Niță (sezonu trecut la Roberto Ziduri – Liga 4 Teleorman), Cosmin Ionică (atacant, 29 de ani, ex CS Tunari), Sorin Manăilă (mijocaș, 18 ani, sezonul trecut împrumutat de Sport Team București în Liga 2, la Metaloglobus) și Ionuț Tăbărana (fundaș, 20 de ani, ex SC Popești Leordeni) au fost anunțați de CSM Cetatea Turnu Măgurele drept veniri.

CSM Cetatea Turnu Măgurele a organizat și un cantonament pe plan local înainte de începerea unui nou sezon de Liga 3, dar a și disputat câteva partide de verificare.

A câștigat doar un test, cu Lokomotiv Ruse (divizia a treia din Bulgaria), scor 0-4, dar a cedat în confruntările cu Metaloglobus, scor 0-1, și CS Blejoi, scor 3-5.

CSM Cetatea Turnu Măgurele  a primit confirmarea pentru utilizarea stadionului din localitate și se pregătește pentru partida din Cupa României 

Clubul antrenat de Costin Lazăr a făcut demersurile necesare pentru a putea juca pe stadionul din localitate, Stadionul Municipal Turnu Măgurele, partidele din Liga a 3-a. Arena este cea pe care a evoluat în Liga 2 fosta Turris Oltul Turnu Măgurele, astfel că FRF și-a dat acordul fără a avea mențiuni.

Un test important pentru CSM Cetatea Turnu Măgurele va fi partida din turul 1 al Cupei României, chiar prima a noului sezon pentru ea, 2022-2023, cu CSM Alexandria, o echipă care are experiență deja în divizia a treia și care sezonul trecut a terminat pe 3 play-off-ul Seriei 6.

Confruntarea va avea loc la Turnu Măgurele, la 17 august, într-o singură manșă.

Obiectivul e promovarea, nu vrem să pierdem timpul. Avem condiții, condiții de Liga 2. Totul e la un standard înalt. În aceste condiții se regăsesc doar echipe de la Liga 2 în sus. Dacă vrei să faci totul profesionist, ai nevoie de condiții. Așa, să treacă timpul putem face orice, dar nu sunt genul care să facă asta.

Echipa e ajutată de Consiliul Local, primarul se implică, oamenii din zonă la fel. Toată lumea e pentru sport.

Mă gândeam că poate sunt lucruri care mă pot da înapoi, dar aici sunt oameni hotărâți. Toată lumea a înțeles că trebuie să fie făcute profesionist lucrurile. Sunt sigur că vor merge în continuare bine lucrurile. Condițiile de aici și discuțiile m-au făcut să îmi dau acordul, să vin. Mă bucur că am făcut alegerea asta”, declara Costin Lazăr pentru Liga2.ro, despre situația de la Turnu Măgurele.

  • Clubul din Turnu Măgurele și-a schimbat numele după ce a urcat în Liga 3. Sezonul trecut a jucat sub denumirea de CS Dunărea Turris Turnu Măgurele, iar din această vară se numește CSM Cetatea Turnu Măgurele. FRF a comunicat decizia la 1 august.
    CSM (Club Sportiv Municipal) Cetatea Turnu Măgurele este așadar o echipă de drept public și nu poate promova mai sus de Liga 2.

Foto: CSM Cetatea Turnu Măgurele

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristi-popovici-acord-verbal-pentru-revenirea-acasa-antrenorul-are-o-conditie-pentru-semnarea-contractului-cu-csm-bacau-de-care-depind-si-achizitiile-de-vara-19240861

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-iencsi-prezentat-in-liga-3-de-primar-a-debutat-la-nationala-in-anul-2000-intr-un-meci-impotriva-iugoslaviei-serbia-de-astazi-legenda-rapidului-a-semnat-cu-csm-sighetu-19240588

https://liga2.prosport.ro/liga-3/de-rasu-plansu-retrogradata-sticla-ariesul-turda-acceptase-invitatia-frf-de-a-continua-in-liga-3-insa-in-scurt-timp-s-a-razgandit-si-merge-in-liga-4-clubul-din-judetul-cluj-are-o-noua-conducere-19240580

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sporting-juniorul-vaslui-19240408

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pandurii-n-are-loc-la-liga-4-nici-macar-la-liga-5-s-au-cam-terminat-incrierile-daca-in-toamna-intra-in-faliment-clubul-sustine-presedintele-ajf-gorj-19240299

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Aug. 2022, 14:52 Liga 3
Pe aceeași temă