Costel Bogoșel va testa jucători pe bandă rulantă

06 Jul. 2009, 16:26 Liga 3
Costel Bogoșel** va testa jucători pe bandă rulantă

Fotbaliștii de la CS Universitatea Vasile Goldiș au avut deja ocazia să constate că au întâlnit la reunirea lotului un nou președinte, mult schimbat față de cum a fost în edițiua trecută de campionat. Evenimentele din vară, cu prezența Getei Onu al DNA Oradea și trimiterea acesteia în judecată pentru o presupusă faptă de corupție au schimbat-o și este decisă să nu mai facă nici un compromis. Marea supărare a președintelui executiv vine însă dinspre lotul de fotbaliști. Deși a declarat în permanență că are încredere în valoarea acestora, în final a luat decizii drastice și promite că nu va mai ierta pe nimeni. După cum se cunoaște, Cristian Luca, Radu Andone, Remus Lung și Alin Drăgan, adică fortbaliști care aveau în total salarii pe an în valoare de 50.000 de euro au fost puși pe lista de transferuri. Și, ca să-i umilească probabil, deși în urma vânzării lor se puteau recupera o parte din banii cheltuiți cu ei, Geta Onu a decis să le dea drumul fără nicio pretenție financiară, excepție făcând Cristian Luca. Atacantul și fostul căpitan de echipă al trupei din Aradul Nou este transferabil pentru o sumă de 5000 de euro, pentru o datorie mai veche la Geta Onu.
 

 

Pășcălău, încă în așteptare

 

Geta Onu a declarat că așteaptă în continuare oferte pentru fotbaliștii din Aradul Nou. Cum echipa a retrogradat în Liga a III-a, este clar că acestea nu vor veni prea curând, iar dacă vor apărea prețul va fi unul de „criză”. Deși a avut unele tatonări cu Arieșul Turda, Ovidiu Pășcălău se antrenează tot cu CSU Goldiș, însă nu ar fi exclus ca până la plecarea în cantonamentul programat la Moneasa să „dezerteze”, dacă va avea acceptul Getei Onu. În cazul în care Pășcălău va pleca, CSU va rămâne să se bazeze doar pe Florin Rusu, un portar care s-a maturizat în Aradul Nou, chiar dacă golul primit în partida cu „U” Cluj a fost unul de cascadorii râsului. Odată cu renunțarea la serviciile lui Remus Lung, centru apărării va fi reprezentat de Nicolau și Miculescu, însă și Bogdan Aldea ar putea fi folosit pe acest post. Cert este că Geta Onu mai e în tratative cu un fundaș central, deoarece a fost total nemulțumită de prestația apărătorilor și nu numai a celor centrali. „Nu este posibil să avem cea mai slabă apărare din Liga a II-a cu asemenea fotbaliști cu experiență. În eșalonul trei am avut cea mai bună apărare, iar acum după ce l-am transferat pe Nicolau și Aldea suntem cei mai slabi”, spunea Geta Onu. Cu toate că a făcut referire la Nicolau, acesta va rămâne în continuare în lot și pentru următorul sezon. „Toată vacanța s-au lăudat că au oferte din Liga a II-a. Unde sunt acestea? Că la club nu a apărut nici una. Deocamdată singurele plecări sunt ale celor disponibilizați. Sunt deja istorie și nu mă mai repet de ce i-a dat afară pe cei patru”, a spus Geta Onu.
 

 

Reconstrucție în Aradul Nou

 

Președintele executiv de la CSU Vasile Goldiș a declarat că a sosit momentul reconstrucției în Aradul Nou, iar antrenorul va avea la dispoziție mai mulți fotbaliști tineri. „Eu nu îmi permit acum să joc cu fotbaliști tineri fără experiență, căci am de îndeplinit un obiectiv important, de salvare de la retrogradare”, spunea în iarnă Geta Onu, înainte de a-i aduce la echipă pe Găldeanu, Nicolau, Aldea, Paina și Viorel Gheorghe. Cert este că acum, când mai mult ca sigur echipa va evolua în Liga a III-a, va fi foarte greu să te bazezi doar pe fotbaliști tineri,mai ales dacă ți-ai fixat ca obiectiv accederea rapidă în eșalonul doi. Acesta este și motivul pentru care reconstrucția echipei se va face în jurul mai experimentaților Găldeanu, Bota sau Mițiți.
 

 

Atacul, deocamdată în suferință

 

Restructurări vor fi și în atacul studenților. După evenimentele nefericite cu Claudiu Balaci, Alin Drăgan și Cristian Luca, Geta Onu va trebui să aducă alți atacanți în Aradul Nou. Deocamdată, din fotbaliștii rămași în lot, Țârlea, Mițiți și Bota ar putea lupta pentru titularizare, cu mențiunea că doar primul este atacant 100%, ceilalți doi fiind obișnuți mai mult la mijlocul terenului.
 

 

8 fotbaliști în probe

 

La ședința de pregătire de astăzi vor trebui să fie prezenți șapte fotbaliști noi, care vor fi testați de Costel Bogoșel. Geta Onu a recunoscut că nu se grăbește cu semnăturile, pentru a nu se mai „frige” ca și în trecut. „Vor semna contracte cu noi când voi decide eu”, a spus președintele executiv de la CSU Vasile Goldiș. Geta Onu merge în prezent pe mâna și încrederea impresarului Daniel Dragoș din Șimleul Silvaniei. Acesta este un impresar FIFA, de doar 35 de ani, care nu a realizat până acum transferuri semnificative. „Este adevărat că suntem ajutați la transfeuri de impresarul Daniel Dragoș”, a recunoscut Geta Onu. Rareș Stan și Marchiș sunt așteptați și ei la pregitiri, cei doi având „scutire” din partea conducerii arădene, pentru a mai sta câteva zile la Bistrița. Cert este că, deocamdată, singurul fotbalist cu nume este Rareș Stan, fotbalist care a evoluat și la Gloria Bistrița și a fost curtat insistent și de Internațional Pitești. Evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv și la CFR Timișoara s-a remarcat prin marcarea unor goluri importante pentru trupa care a retrogradat și ea în Liga a III-a.
 

 

Trei amicale înainte de cantonament

 

CSU Vasile Goldiș va pregăti noul sezon la Moneasa. Trupa lui Bogoșel va avea parte, în perioada 15-22 iulie, de o pregătire centralizată la poalele Munților Codru Moma, acolo unde a mai fost în ultimii trei ani. Până la urcarea la munte, echipa va beneficia de trei jocuri de verificare. Primul este marți, de la ora 18, pe stadionul Motorul, când gruparea studențească va juca cu Avântul Târnova. Sâmbătă este programată o întâlnire cu Voința Mailat și Național Sebiș, ambele reprize urmând a avea loc tot în Aradul Nou. La finalul acestor întâlniri, Costel Bogoșel va alcătui lotul de fotbaliști care va face deplasarea la Moneasa.
 

 

Articol scris de Daniel Berar
 

06 Jul. 2009, 16:26 Liga 3
Pe aceeași temă