Corvinul Hunedoara atacă promovarea în Liga 2 cu un vârf din Africa. A fost achiziționat în iarnă, dar abia acum a venit în România: ”Mă bucur că am ajuns, în sfârşit”

Andrei PASCU 24 Apr. 2023, 16:14 Liga 3
Corvinul Hunedoara atacă promovarea în Liga 2 cu un vârf din Africa. A fost achiziționat în iarnă, dar abia acum a venit în România: ”Mă bucur că am ajuns, în sfârşit”

Corvinul Hunedoara, liderul Seriei 9 din Liga 3, singura echipă a diviziei fără eșec în acest sezon, a anunțat legitimarea unui jucător african, care semnase încă din iarnă. Problema cu viza a fost rezolvată abia acum, astfel că antrenorul Florin Maxim va miza pe el în ultimele meciuri ale stagiunii.

Corvinul Hunedoara, achiziție cu care atacă promovarea în Liga 2, Abu Gabriel Gayia

Abu Gabriel Gayia, 18 ani, este nigerian și se află la prima experiență în afara țării. Conform informațiilor oferite de clubul din Liga 3, atacantul s-a pregătit, până să se rezolve situația sa din punct de vedere legal, în Nigeria, la Școala de Fotbal Ejike Ugboaja Football Club, de unde a și fost adus.

De altfel, jucătorul prezentat de Corvinul Hunedoara chiar a făcut deplasarea cu echipa pentru partida de sâmbătă, din etapa a 4-a a play-off-ului de Liga 3, cu CSM Unirea Alba Iulia, scor 3-0.

Abu Gabriel Gayia este, de astăzi, jucătorul nostru! Nigerianul în vârstă de 18 ani a ajuns la Hunedoara, unde s-a alăturat lotului pregătit de Florin Maxim. Aflat la prima sa experiență în afara țării sale, atacantul a semnat, în iarnă, un acord cu clubul nostru valabil în 2026, dar a ajuns în România doar după ce au fost rezolvate toate demersurile legate de viza de ședere.

Jucătorul oiginar din Abuja vine la Hunedoara de la Școala de Fotbal Ejike Ugboaja Football Club, unde s-a și pregătit, de altfel, în tot acest timp. El poate evolua oriunde în compartimentul ofensiv. Este al treilea jucător lansat de clubul din capitala Nigeriei care ajunge în Europa în acest an, după Joseph Kelachukwu, la CSM Unirea Alba Iulia şi Elvis Victor Ekeh la FC Olimp Comrat – grupare din liga secundă a Republicii Moldova”, se arată pe site-ul Corvinului Hunedoara.

Abu Gabriel Gayia, după venirea la Corvinul Hunedoara: ”Abia aştept să debutez”

Abu Gabriel Gayia a urmărit din Nigeria cum se descurcă formația Corvinul Hunedoara, până a primit dreptul de a veni în țară. Așteaptă să debuteze, chiar dacă hunedorenii sunt deja calificați în barajul pentru promovarea în Liga 2.

Mă bucur că am ajuns, în sfârşit, în România, la Hunedoara. În tot acest timp am urmărit, îndeaproape, toate jocurile echipei pe youtube şi pot să spun că mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut. Am aflat, între timp, că voi îmbrăca tricoul unei echipe cu nume în fotbalul românesc şi de abia aştept să debutez.

Sunt gata pentru această nouă provocare, am făcut deja cunoştinţă cu mai mulţi dintre băieţi, cu cei din staff-ul tehnic şi sper ca integrarea mea să decurgă repede”, a spus Abu Gabriel Gayia.

Corvinul Hunedoara, victorii pe linie în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3

Corvinul Hunedoara a fost prima formație din acest sezon de Liga 3 care a reușit calificarea matematică în barajul de promovare în Liga 2. Și-a asigurat prezența în semifinalele barajului în urma primei etape din play-off.

În play-off, Corvinul Hunedoara a adunat patru victorii în patru meciuri și a ajuns la 64 de puncte. Ierarhia Seriei 9 din Liga 3 este completată de Unirea Ungheni, 38 de puncte, Metalurgistul Cugir, 35 de puncte, și CSM Unirea Alba Iulia, 31 de puncte.

Semifinala barajului de promovare va aduce pentru Corvinul Hunedoara un adversar din Seria 10, acolo unde lider este FC Bihor Oradea, iar pe 2 și pe 3, cu același punctaj, sunt Gloria Bistrița Năsăud și CSM Satu Mare.

În cele 18 etape din sezonul regular de Liga 3, Corvinul Hunedoara nu a pierdut vreun meci. Echipa din Seria 9 este iar, ca stagiunea trecută, favorită certă la accederea în Liga 2.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-4-din-play-off-si-play-out-19-meciuri-se-disputa-astazi-doua-echipe-si-au-obtinut-biletul-pentru-primul-baraj-de-promovare-19267426

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stadionul-municipal-bacau-adus-din-nou-in-discutii-pentru-a-fi-reconstruit-19267867

https://liga2.prosport.ro/liga-3/szilard-suto-colectie-de-injuraturi-in-liga-3-19267544

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-meci-amical-cu-muscelul-campulung-elite-19267522

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tensiuni-la-kse-targu-secuiesc-jozsef-gazda-unul-dintre-cei-mai-longevivi-antrenori-din-liga-3-a-fost-demis-hienele-s-au-luptat-pentru-os-19267395

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 24 Apr. 2023, 16:14 Liga 3
Pe aceeași temă