Bănel Nicoliță a investit o sumă importantă la CS Făurei de când a început să se implice. ”Sunt bani mulţi. Fotbalul mi-a oferit ce am eu până acum şi atunci trebuie să îi ofer şi eu lui”

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2020, 19:19 Liga 3
Bănel Nicoliță a investit o sumă importantă la CS Făurei de când a început să se implice. ”Sunt bani mulţi. Fotbalul mi-a oferit ce am eu până acum şi atunci trebuie să îi ofer şi eu lui”

Bănel Nicoliță a decis, în urmă cu câțiva ani, să se implice la echipa CS Făurei, din localitatea natală. Fostul mijlocaș al FCSB-ului îndeplinește funcția de manager-jucător, dar a și investit o sumă destul de mare de bani. Nicoliță a declarat că până acum a ajutat clubul cu aproximativ 300.000 de euro. Chiar dacă recunoaște că din acest motiv are probleme în familie, mijlocașul vrea în continuare să ajute, întrucât fotbalul i-a dat totul, după cum chiar el a precizat, iar acum vrea să se revanșeze într-un fel.

Bănel Nicoliță: ”Sunt fericit, că am realizat ceva. Dacă pierdeam şi banii şi nu realizam nimic, atunci plângeam”

Bănel Nicoliță nu are în plan să renunțe la ideea lui și o să continue să investească la CS Făurei, la fel ca și până acum. Echipa a avut un parcurs destul de bun în acest sezon. A terminat Seria 2 a Ligii a 3-a pe locul 8 din 16 echipe, cu 21 de puncte.

Când bagi banii tăi şi îi pierzi pe parcurs şi realizezi că ai băgat 300 de mii de euro… Sunt bani mulţi. Scandaluri cu familia, scandal peste tot. Analizezi că nu e ok, dar m-am băgat, fotbalul mi-a oferit ce am eu până acum şi atunci trebuie să îi ofer şi eu lui. Ce am făcut eu acolo nu a putut să facă nimeni. De aceea sunt fericit, că am realizat ceva. Dacă pierdeam şi banii şi nu realizam nimic, atunci plângeam”, a spus Bănel Nicoliță, la Telekom Sport.

La finalul anului trecut era decis să scoată echipa din campionat 

Asta după ce Nicoliță anunța, nu mai târziu de finalul anului trecut, că vrea să retragă echipa din Liga 3, din cauza faptului că autoritățile locale nu îl ajută cu bani. În cele din urmă, acestea au decis să se implice, iar mijlocașul s-a răzgândit. Nu a mai retras clubul și a continuat proiectul. Ionel Voinea, primarul Fărureiului, îi promitea lui Bănel Nicoliță că va aloca un buget de 300.000 de lei echipei.

Am reușit să găsim formula legală de a putea începe pregătirile pentru returul campionatului 2019-2020. Ne bazăm pe un buget de 300.0000 lei, 200.000 pe care îi va aloca Primăria Făurei, 100.000 vor veni în urma unui proiect deja alcătuit, de la Consiliul Județean Brăila. Vor mai intra în club bani de la sponsori sau de la membri cotizanți sau simpatizanți. Toate vor fi făcute în mod legal. Ne dorim să facem o figură frumoasă în acest campionat. Iar locuitorii orașului Făurei să aibe un alt mod de a-și petrece timpul într-o după-amiază”, declara primarul Făureiului pentru Obiectiv Vocea Brăilei, la începutul anului.

Decizia de la acel moment se pare că a fost luată de mijlocaș, pentru că avea probleme serioase de ordin financiar. Chiar în perioada în care a anunțat că vrea să scoată clubul din Seria 2 a Ligii a 3-a, s-a aflat că a fost dat în judecată pentru o datorie de 7.000 de euro către un operator de telefonie mobilă.

 

Bănel Nicoliță a jucat în cariera sa la echipele Dacia Unirea Brăila, FCSB, Poli AEK Timișoara, Saint Etienne, Nantes (ambele din Franța), Viitorul, ASA Târgu Mureș, Aris Limassol (Cipru) și CS Făurei. Pentru naționala României are 37 de meciuri și un gol. Nicoliță are patru trofee în palmares, toate cu FCSB, numită Steaua în acea perioadă: două titluri în Liga 1 (2005 și 2006), o Cupă a României (2011) și o Supercupă a României (2007).

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2020, 19:19 Liga 3
Pe aceeași temă