Balaci declanșează un nou scandal la ACU

30 Jul. 2009, 14:42 Liga 3
Balaci** declanșează un nou scandal la ACU

Fotbalistul aduce probe că i s-a falsificat scrisul și semnătura pe un act oficial de la ITM.
 

 

Foștii fotbaliști de la ACU, puși pe lista de transferuri în această vară, își contină războiul cu Geta Onu. După ce Remus Lung s-a lansat în atacuri dure la adresa președintelui executiv, acum a venit rândul lui Claudiu Balaci să atace în termeni duri conducerea din Aradul Nou. „Este incredibil ce mi s-a întâmplat. Este vorba de fals în acte și uz de fals. Cineva va merge la pușcărie pentru cele întâmplate”, a declarat fostul fotbalist de la ACU. Mai precis, ce s-a întâmplat? În 2 martie 2009, contabilul clubului a întocmit o cerere de mână în care a scris că „Subsemnatul Balaci Claudiu Valeriu, încadrat la Atletic Club Universitatea, în calitate de fotbalist, vă rog să-mi aprobați încetarea contractului de muncă începând cu data de 2 martie 2009 conformat art.55 din Codul muncii”. Descoperind această cerere la ITM Arad (Inspectoratul Teritorial de Muncă), Claudiu Balaci a rămas extrem de surprins, deoarece nu el a scris (și nici nu a dorit desfacerea contractului de muncă) respectiva cerere. „Cum este posibil să se facă așa fals. Nu eu am scris și am semnat acea cerere. Se poate verifica foarte ușor dacă ne uităm pe semnătura mea adevărată și cea din cerere. Ca să nu mai vorbesc că nici scrisul nu seamănă cu cel al meu. Am vorbit cu Cipri Roșca, deoarece Geta Onu nu discută cu mine, și mi-a transmis că nu președintele a semnat acea cerere”, a spus Balaci. Dezvăluirile lui Balaci nu se opresc aici. Fotbalistul mai spune și are și dovezi în acest sens (statele de plată de la ITM) că nu a semnat unele state de plată, iar semnătura lui apare pe acestea. „Și acest fapt se poate verifica ușor la expertiză grafologică. Probabil că ea a luat acei bani”, a mai spus Balaci. Acesta a sesizat deocamdată ITM despre acest fals iar în aceste zile, după ce își va angaja un avocat, va face o plângere penală la poliție. „Voi acționa în judecată clubul ACU iar Geta Onu trebuie să răspundă pentru acele falsuri, deoarece este conducătorul clubului. Cum este permis așa ceva la un club sponsorizat de o unitate de învățământ să se întâmple așa falsuri?”, a concluzionat Claudiu Balaci.
 

 

A luat bani, deși nu mai era angajatul clubului
 

 

Paradoaxal, deși i se desfăcuse contractul de muncă, abuziv și ilegal în opinia fotbalistului, Claudiu Balaci a luat în continuare bani de la ACU și după data de 2 martie 2009. Conform contractului de împrumut din iarnă, conducerea arădeană se obliga să-i asigure jucătorului suma de 650 de euro, restul până la 1000 de euro, cât avea contract Balaci la ACU, urma să-i fie plătită de clubul la care a fost împrumutat. „Este adevărat că am încasat periodic 650 de euro, mai puțin în ultima lună a împrumutului”, a recunoscut jucătorul, care spune că ar mai trebui să aibă contract cu ACU până în 30.06.2010.
 

 

A refuzat pregătirea centralizată
 

 

Noul director sportiv din cadrul clubului arădean afirmă că Balaci a refuzat să participe la pregătirea centralizată de la Moneasa și pentru acest fapt va suporta consecințele. „Și-a rezolvat o adeverință medicală prin care se dădea accidentat. Mi-a comunicat că nu va participa la cantonament”, a spus Ciprian Roșca. Mai mult, după două zile de la începerea pregătirilor, Balaci a venit cu o adeverință de la medic prin care i se interzicea efortul pe o perioadă de 14 zile. „I-am comunicat că după ce îi expiră cele 14 zile de repaus să se prezinte din nou la medicina sportivă, după care, dacă este apt să se urce în cantonamentul de la Moneasa. A refuzat să meargă la medic și într-o discuție telefonică mi-a spus că pentru ce să mai urce la Moneasa că și-a rezolvat o nouă scutire medicală”, a declarat Ciprian Roșca. „Vreau să mai spun că Balaci a refuzat să i-a la cunoștință și programul de antrenament. Noi am fost de bună credință și am vrut să-l primim la antrenamente, însă avea nevoie de o viză medicală și de multe kilograme în minus”, a mai spus directorul sportiv de la ACU.
 

 

12 000 de euro costă împăcarea
 

 

Împăcarea părților se ridică la suma de 12000 de euro. Ciprian Roșca a declarat că a avut o discuție cu Balaci, fotbalist care i-a comunicat că, dacă primește 12000 de euro, nu mai crează nicio problemă și pleacă de la ACU. „Aceasta este miza împăcării: 12000 de euro”, a spus Roșca. „Este adevărat că le-am cerut 12000 de euro pentru ceea ce m-au făcut”, a  recunoscut fotbalistul. Altfel, oficialul de la ACU spune că s-a luat legătura cu ITM, pentru a repara desfacerea contractului de muncă, dar fotbalistul refuză să colaboreze ca să-i fie operată în cartea de muncă perioada în care nu a mai avut contract. Cert este că, până la împăcarea părților, dacă ea va exista, rămâne negru pe alb un fals grosolan al contabilului clubului, iar cineva va răspunde de această situație de fapt, dacă Balaci se va adresa organelor abilitate (FRF, Poliție, Justiție).
 

 

Articol scris de Daniel Berar
 

30 Jul. 2009, 14:42 Liga 3
Pe aceeași temă