Avocatul lui Adrian Mititelu, dezlănțuit în lupta dintre FCU și CSU: ”Pavel Badea și persoanele implicate în furtul activității Fotbal Club Universitatea Craiova nu vor scăpa de răspunderea penală!”

Autor: Daniel VLAD Publicat: 03 Jun. 2020, 16:39 Liga 3
Avocatul lui Adrian Mititelu, dezlănțuit în lupta dintre FCU și CSU: ”Pavel Badea și persoanele implicate în furtul activității Fotbal Club Universitatea Craiova nu vor scăpa de răspunderea penală!”

Bănia fotbalistică este pe un butoi de pulbere, iar cele două tabere, FCU și CSU, duc un ”război” la baionetă. Craiova s-a împărțit, iar suporterii olteni au teribil de suferit.

Pavel Badea a comentat marți, în exclusivitate pentru ProSport, decizia prin care lui Adrian Mititelu i s-a interzis, până la finalizarea procesului, dreptul de a mai folosi pe produsele de marketing și echipament numele simplu de Universitatea Craiova.

Ulterior, ProSport a publicat, tot în exclusivitate, și dovada că Pavel Badea a înregistrat la OSIM, în 2019, mărcile FC Universitatea Craiova și Fotbal Club Universitatea Craiova.

Avocatul lui Adrian Mititelu, reacție devastatoare: „Tot ceea ce ține de activitatea Fotbal Club Universitatea Craiova (însemne, palmares), aparține societății U Craiova 1948 S.A.”

Mircea Moise, consililierul juridic al lui FCU a emis un comunicat de presă pe care ProSport vi-l prezintă în rândurile următoare:

„Ca urmare a declarațiilor mincinoase apărute în presă în legătură cu interzicerea folosirii însemnelor și a numelui Fotbal Club Universitatea Craiova/Clubul de Fotbal Universitatea Craiova/FCU Craiova/FCU1948/etc. – în calitate de consilier juridic al U Craiova 1948 S.A. emit următorul comunicat de presă:

  1. Activitatea desfășurată de U Craiova 1948 S.A. este activitatea desfășurată anterior de Fotbal Club U Craiova S.A.. Prin sentința civilă nr. 149/23.05.2017 a Tribunalului Dolj și Decizia civilă nr. 364/18.06.2018 a Curții de Apel Timișoara, s-a stabilit că:

(1) clubul sportiv de drept public Universitatea din Craiova, reprezentat de Pavel Badea, nu are nicio legătură cu clubul de fotbal istoric Universitatea Craiova, nu a fost afiliat la FRF și nu poate pretinde nimic legat de activitatea echipei de fotbal Universitatea Craiova;

(2) activitatea Fotbal Club Universitatea Craiova a fost desfășurată în mod legitim, public, raportat la normele legale impuse de legislație privind reorganizarea clubului de-a lungul anilor, până la data de 20.07.2011 când a fost dezafiliată, iar palmaresul clubului de fotbal a aparținut Fotbal Club U Craiova S.A., structură sportivă sub care a funcționat clubul.

În anul 2019, în baza actelor existente între cele două societăți (contract de asociere Fotbal Club U Craiova vs. U Craiova S.A., statutul celor două societăți, norme legale), FIFA a confirmat că U Craiova 1948 SA este succesoarea activității Fotbal Club Universitatea Craiova, desfășurată anterior de societatea Fotbal Club U Craiova S.A. și, ca urmare a faptului că jucătorii Josh Mitchell, Michael Baird, Joshua Liam Rose, Josip Misic nu s-au înscris la masa credală a Fotbal Club U Craiova S.A. a obligat-o pe U Craiova 1948 S.A. să achite contractele jucătorilor în cauză. Prin urmare, tot ceea ce ține de activitatea Fotbal Club Universitatea Craiova (însemne, palmares), aparține societății U Craiova 1948 S.A..

  1. În urma măsurii abuzive de excludere a Fotbal Club U Craiova SA, numitul Pavel Badea s-a implicat nelegitim împreună cu Municipiul Craiova și cu societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. (fostă Club Sportiv U Craiova S.A., fostă Blue Lions Capital S.A.), pentru a fura activitatea clubului de fotbal Universitatea Craiova. În acest context, Municipiul Craiova i-a interzis societății U Craiova 1948 S.A. posibilitatea de a folosi stadionul Ion Oblemenco, iar numitul Pavel Badea în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova, Municipiul Craiova și societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. (fostă Club Sportiv U Craiova S.A., fostă Blue Lions Capital S.A.), au înregistrat în mod abuziv la OSIM un număr de 18 mărci care se referă la activitatea Fotbal Club Universitatea Craiova. Toate mărcile înregistrate de numitul Pavel Badea, în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova și de societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A., fac obiectul dosarului civil înregistrat sub numărul 43926/3/2018. De asemenea, furtul activității echipei de fotbal Universitatea Craiova, interzicerea accesului la stadionul Ion Oblemenco și măsura de punere a acestui stadion de fotbal la dispoziția exclusivă a U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. fac obiectul unor dosare civile și penale, aflate într-o fază avansată.
  1. La data de 30.12.2019, numitul Pavel Badea în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova a solicitat Tribunalului București, a solicitat să se interzică societății noastre, U Craiova 1948 S.A., până la data la care se va soluționa dosarul nr. 31006/3/2018:
  • folosirea produselor și serviciilor care poartă denumirea UNIVERSITATEA CRAIOVA;
  • folosirea produselor și serviciilor care poartă asocieri de litere și cifre de exemplu FC Universitatea;
  • folosirea semnelor identice sau similare mărcilor deținute de reclamantă sau a unor semne similare;

Totodată s-a solicitat să se dispună retragerea de îndată de pe piață a oricăror produse și servicii, inclusiv echipament de joc care poartă fără drept semne identice sau similare mărcilor înregistrate de numitul Badea Pavel în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova.

  1. Prin Ordonanța 337/29.05.2020, Tribunalul București a admis numai solicitarea de a nu folosi pe produsele și serviciile oferite denumirea Universitatea Craiova. Totodată, ca urmare a faptului că în cadru organizat de societatea U Craiova 1948 S.A. se continuă activitatea Fotbal Club Universitatea Craiova desfășurată anterior de Fotbal Club U Craiova S.A., au fost respinse solicitările cu privire la interzicerea folosirii numelui FC Universitatea Craiova, precum și cele legate de existența unui număr de peste 18 mărci înregistrate la OSIM de numitul Pavel Badea în calitate de reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea din Craiova și de societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. (fostă Club Sportiv U Craiova S.A., fostă Blue Lions Capital S.A.). De asemenea, măsura de interzicere este adoptată până la data la care se va soluționa dosarul nr. 43926/3/2018.
  2. În concluzie, prin declarațiile date în presă pentru a induce în eroare suporterii echipei de fotbal Universitatea Craiova, Pavel Badea susține în mod fals că nu mai avem voie să folosim însemnele Fotbal Club Universitatea Craiova.
  3. Situația este exact inversă în cadrul asocierii existente între Clubul Sportiv Universitatea din Craiova, Municipiul Craiova și societatea U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. (fostă Club Sportiv U Craiova S.A., fostă Blue Lions Capital S.A.), se folosesc în mod ilicit însemnele Fotbal Club Universitatea Craiova. Persoanele implicate în acțiunile ilicite ce vizează furtul activității Fotbal Club Universitatea Craiova printre care și Pavel Badea, ar trebui să fie conștienți că nu vor scăpa de răspunderea penală și civilă.
  4. În perioada următoare, vom demonstra că ceea ce este susținut în acest comunicat va fi confirmat de organele de cercetare penală și de instanțele civile, se arată în comunicat”.
Autor: Daniel VLAD Publicat: 03 Jun. 2020, 16:39 Liga 3
Pe aceeași temă