ACSO Filiași a ratat ultimul meci din turul Ligii 3 din cauza lipsei ambulanței, ocupată cu cazurile de Covid. Florin Spînu vrea reprogramarea jocului: ”Trebuie să ținem cont că în momentul de față prioritară este sănătatea cetățeanului”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2021, 19:37 Liga 3
ACSO Filiași a ratat ultimul meci din turul Ligii 3 din cauza lipsei ambulanței, ocupată cu cazurile de Covid. Florin Spînu vrea reprogramarea jocului: ”Trebuie să ținem cont că în momentul de față prioritară este sănătatea cetățeanului”

Multitudinea de cazuri de COVID-19 raportate zilnic în România au făcut, indirect, o ”victimă”, vineri, în campionatul Ligii 3. Nevoia de ambulanțe pentru a transporta la spitale bolnavii cu coronavirus a dus la nedisputarea meciului din Seria a 6-a dintre ACSO Filiași și Petrolul Potcoava, în etapa a 9-a. Ambulanța rezervată de clubul organizator nu a ajuns la timp la joc, astfel că arbitrul nu a dat drumul partidei și oaspeții urmează să câștige la ”masa verde”.

ACSO Filiași nu a avut ambulanță la meciul cu Petrolul Potcoava și va pierde la ”masa verde”

ACSO Filiași spera să obțină o victorie cu Petrolul Potcoava, pe teren propriu, după ce a avut un start de sezon sub așteptări, însă n-a mai apucat să joace. Meciul din ultima etapă a turului sezonului regular nu s-a mai desfășurat, fiindcă ambulanța nu a ajuns la timp la stadion.

Din cauza urgențelor avute cu cazurile de Covid, firma cu care ACSO Filiași are contract pentru asigurarea asistenței medicale la meciurile de acasă nu a putut trimite la timp ambulanța. S-a așteptat 15 minute, conform refulamentului, iar arbitrul Mădălin Marinescu (Bucureşti) a decis apoi încheierea jocului fără să se dispute.

Cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care, în mod normal, va dicta victorie la ”masa verde”, 3-0, pentru Petrolul Potcoava. Președintele clubului din Filiași va face însă memoriu, pentru a încerca o reprogramare a partidei.

”Salvarea nu a ajuns în timp regulamentar la stadion, a ajuns de la Craiova la 10 minute după cele 15 regulamentare. Medicii au ajuns în timp util, cu mașinile personale, au pus parafa pe raportul de joc, însă ambulanța nu a ajuns în timp util din cauza urgențelor cu cazurile de Covid. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată așa ceva. Avem contract cu Sf. Mina, o firmă cu care am lucrat bine până acum. Am stat de vorbă și cu ei, să văd ce s-a întâmplat, dar cu siguranță am să fac memoriu către Comisia de Disciplină pentru reprogramarea jocului. Trebuie să ținem cont că în momentul de față prioritară este sănătatea cetățeanului”, a spus Florin Spînu pentru Liga2.ro.

Echipa din Filiași, parcurs dezamăgitor în acest sezon de Liga 3. Însă e calificată în optimile Cupei României

Dacă nu se va decide o reprogramare, lucru puțin probabil, ACSO Filiași încheie turul sezonului regular cu 10 puncte acumulate în nouă etape și se va clasa mai mult ca sigur pe locul 8 din 10, dacă Flacăra Horezu nu câștigă meciul de acasă cu Sporting Roșiori. Pe ultimul loc este Minerul Costești, cu 4 puncte.

Primul meci din retur îl va avea tot acasă, weekendul următor, cu liderul Viitorul Dăești (22 puncte), echipă care astăzi a trecut cu 2-0, în deplasare, de CSM Alexandria.

Până atunci însă, echipa antrenată de Mario Găman joacă marți, de la ora 15:00, pe teren propriu, în optimile Cupei României, cu echipa din Liga 2 FC Hermannstadt. Meciul se va disputa fără spectatori, după ultimele restricții impuse de autorități.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-13-meciuri-incep-de-la-ora-1500-doi-dintre-cei-zece-lideri-au-meci-astazi-19206388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-fara-spectatori-stadioanele-isi-inchid-iar-portile-din-cauza-pandemiei-prima-partida-din-liga-2-in-care-accesul-fanilor-este-interzis-19206475

Marius ANGHEL 22 Oct. 2021, 19:37 Liga 3
Pe aceeași temă