Accidentare groaznică suferită de portarul echipei Sporting Liești în meciul cu Metalul Buzău. A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD. Jucătorul, diagnosticat cu cinci fracturi la nivelul feței, ratează nunta programată a doua zi după partidă: ”Ce ghinion”

Accidentare groaznică suferită de portarul echipei Sporting Liești în meciul cu Metalul Buzău. A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD. Jucătorul, diagnosticat cu cinci fracturi la nivelul feței, ratează nunta programată a doua zi după partidă: ”Ce ghinion”

Meciul dintre Sporting Liești și Metalul Buzău, desfășurat sâmbătă după-amiază, în cadrul etapei a 3-a a Ligii 3, Seria 2, a avut momente dramatice în finalul său, după o accidentare gravă suferită de portarul echipei gazdă.

A fost nevoie inclusiv de intervenția elicopterului SMURD. În urma investigațiilor, goalkeeperul Cosmin Vădeanu a fost diagnosticat cu cinci fracturi la nivelul feței și va fi operat la București. Vădeanu ar fi trebuit să se căsătorească astăzi, a doua zi după meci, însă acum trece prin momente grele din punct de vedere al sănătății sale.

Cosmin Vădeanu, accidentat după ce a comis penalty. Portarul a suferit o comiție severă și a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD

Meciul dintre primele două clasate din Seria a 2-a a Ligii 3, Metalul Buzău și Sporting Liești, singurele cu punctaj maxim după primele două runde și departajare de golaveraj, 7-1 față de 6-4, a generat un joc încrâncenat la Liești.

Partida ajunsese până în minutul 76 și pe tabelă era înregistrat în continuare scorul de 0-0. Atunci a avut loc un contraatac al echipei oaspete, în care Constantin Clătinici a scăpat singur cu portarul Lieștiului, Cosmin Vădeanu (foto), iar acesta a faultat în propriul careu și arbitrul Sergiu Mavriche (Bacău) a dictat penalty. Numai că Clătinici, în cădere, l-a lovit cu piciorul în față pe Vădeanu. Impactul a fost atât de puternic, încât jucătorul Sportingului a suferit o comoție puternică.

Au intervenit medicul echipei gazdă, cât și cel de pe salvare, care l-au stabilizat pe Vădeanu, însă gravitatea accidentării suferite a dus la solicitarea ajutorului celor de la SMURD, care au venit la stadion cu elicopterul.

Între timp, jocul s-a reluat cu penalty-ul pentru Metalul, iar decizia centralului Mavriche de a nu opri partida imediat cum a ajuns elicopterul deasupra stadionului a stârnit alte momente de tensiune din partea gazdelor și a spectatorilor. Tensiune generată și de faptul că în timpul în care elicopterul se afla deasupra arenei, arbitrul a dictat încă un penalty pentru echipa din Buzău.

Dorinel Matei: ”A fost minunea lui Dumnezeu, atât cu Vădeanu, cât și în teren, cu penalty-urile aparate de Andrei Brăneț”

Dorinel Matei, președintele clubului Sporting Liești, a povestit pentru Sport Galați ceea ce s-a petrecut la meci.

”Scorul a fost 0-0 până în minutul 76, când la un fault asupra noastră clar, oaspeții au plecat pe contraatac unu la unu cu Vădeanu, încercând să-l dribleze îl lovește cu piciorul în față, făcând comoție portarul nostru. Urmează 15-20 de minute de intervenții ale medicilor, care au reușit să îl stabilizeze. Iese salvarea de pe teren, arbitrul dă penalty, bat oaspeții, dar apăra Brăneț jr.

Am marcat noi, 1-0, în minutul 90 (n.r. – de fapt s-a marcat în minutul 122, 90+32), a venit elicopterul SMURD, încercând să aterizeze pe teren, arbitrul nu întrerupea meciul, creând o stare maximă de tensiune în teren și în tribună. Cu elicopterul sus arbitrul dă iar penalty! Aterizează elicopterul, urmează iar 15 minute până preia elicopterul, bat oaspeții iar penalty, dar apăra din nou Andrei Brăneț. A fost minunea lui Dumnezeu sâmbătă seară, atât cu Vădeanu, cât și în teren, cu penalty-urile aparate de Andrei Brăneț”, a spus Dorinel Matei.

Două penalty-uri apărate de Andrei Brăneț, fiul antrenorului. ”Dacă marcat, nu mai plecat de aici!”

Revenind strict la meci, în locul portarului accidentat Vădeanu a intrat pe teren Andrei Brăneț, fiul antrenorului principal Cristian Brăneț. Acesta a parat lovitura de pedeapsă acordată la fază care a oprit jocul circa 20 de minute.

Ulterior, când elicopterul SMURD ajunsese la stadion și aștepta să aterizeze, arbitrul Mavriche a preferat să lase faza de joc să continue, iar Metalul a obținut un nou penalty. Cu spiritele incinse la maximim atât în tribună, cât și pe margine, la banca gazdelor, Brăneț jr. a reușit să se mobilizeze și să pareze și acest penalty, executat însă după alte 20 de minute în care jocul a fost oprit pentru ca Vădeanu să fie luat cu elicopterul și transportat la spital.

”A fost tensiune mare. Dacă marcat, nu mai plecat de aici!”, s-a confesat către Liga2.ro un conducător al Metalului, despre ceea ce a trăit la Liești.

În cele din urmă, cei care au reușit să marcheze au fost chiar cei de la Sporting. În minutul 90+32 al jocului a înscris Adrian Grigoraș.

Cristian Brăneț: ”Sânge mult, cred că și arbitrul s-a speriat.” Portarul accidentat trebuia să se căsătorească astăzi

Despre evenimentele petrecute la jocul de la Liești a vorbit pentru Liga2.ro și antrenorul principal al Sportingului, Cristian Brăneț, fostul portar al Dunării Galați, Oțelul Galați, Petrotub Roman sau Poli Iași.

Antrenorul a dezvăluit și faptul că jucătorul său accidentat grav, Cosmin Vădeanu, avea programată nunta a doua zi după meci. Evenimentul nu va mai avea însă loc, fiind amânat.

”Vădeanu a vrut probabil să-l faulteze, i-a luat piciorul stâng și dreptul l-a lovit, desigur că neintenționat, în față. Sânge mult, cred că și arbitrul s-a speriat. Pe fondul lipsei de experiență, de nu a oprit jocul să aterizeze elicopterul, a lăsat execuția unui corner de unde a ieșit al doilea penalty. A coborât elicopterul înainte de execuție. Suntem toți alături de Vădeanu. Ce ghinion, astăzi urma să se căsătorească!”, a spus Brăneț pentru Liga2.ro.

Sporting Liești, atac suburban la adresa lui Mavriche: ”Dl Arbitru.. ești 0 atât ca și arbitru, dar mai ales ca și OM”

După meciul terminat cu multe minute de prelungiri, Sporting Liești avea urări pentru portarul accidentat Vădeanu și pentru rezerva Brăneț junior, în timp ce arbitrului Sergiu Mavriche (Bacău) i-au fost adresate apostrofări. O atitudine suburbană a clubului gălățean!

”SPORTING LIESTI – Metalul Buzău 1-0.
Vadeanu – MULTA SĂNĂTATE
Branet Jr – EȘTI MARE
Dl Arbitru.. ești 0 atât ca și arbitru, dar mai ales ca și OM”, a scris Sporting Liești pe pagina sa de Facebook.

Vădeanu, ”conștinent și lucid”, dar cu cinci fracturi la nivelul feței

A doua zi, clubul din Liești a oferit informații despre starea portarului Cosmin Vădeanu. Acesta are mai multe fracturi la nivelul feței și va fi operat la București, unde se află deja.

”Din păcate veștile nu sunt foarte îmbucurătoare in privința lui Cosmin, in urma investigațiilor de noaptea trecută, a reesit ca portarul nostru a suferit 5 fracturi la nivelul fetei( piramida nazala, maxilar, mandibula..), urmand ca in cursul acestei zile sa fie supus unei intervenții chirurgicale la un spital din București, el aflându-se deja la București!
Vestea buna este ca la nivelul capului Cosmin nu are nimic, el fiind in momentul de fata conștient și lucid!
Putere Cosmine astăzi, și noi alături de el cu un gând bun!”, a transmis Sporting Liești.

Sporting Liești, liderul Seriei a 2-a, singura cu punctaj maxim. Metalul Buzău a picat pe locul 3

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a 3-a, Sporting Liești e singura echipă cu punctaj maxim, 9, și ocupă locul 1 în Seria a 2-a a Ligii 3.

Metalul Buzău a rămas cu 6 puncte și este pe locul 3, între SC Oțelul și Viitorul Ianca, echipa care au același număr de puncte, dar golaveraj diferit.

În etapa a 4-a, Sporting Liești va juca vineri, 17 septembrie, de la ora 17:00, în deplasare la CSM Râmnicu Vâlcea (locul 8, cu 3 puncte). Metalul Buzău joacă acasă sâmbătă, de la ora 17:00, cu Sportul Chiscani (locul 10, cu 0 puncte).

Foto: Sporting Liești și Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-3-17-meciuri-sunt-programate-astazi-seria-a-8-a-continua-cu-o-echipa-in-minus-19199888

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-branet-face-minuni-in-liga-3-fostul-portar-campion-al-romaniei-cu-otelul-a-fost-numit-interimar-la-sporting-liesti-si-are-un-debut-excelent-de-campionat-19199467

Pe aceeași temă