A lăsat România pentru Bulgaria! Un jucător român a semnat cu Spartak Varna: ”La noi nu mi s-a oferit șansa să joc” | EXCLUSIV

Andreea VISU 02 Aug. 2020, 14:09 Liga 3

Codruț Anghel (26 de ani), mijlocaș de bandă trecut pe la Sportul Studențesc și Concordia Chiajna, a ajuns în Bulgaria, la PFC Spartak Varna.

Ultima dată la Dacia Unirea Brăila, în Liga 3, Codruț Anghel a semnat un contract pe un an cu PFC Spartak Varna, echipă care a retrogradat în această vară din liga secundă a Bulgariei.

Codruț Anghel este motivat să își ajute noua echipă să promoveze și a vorbit în exclusivitate pentru Liga2.ro, despre noua sa aventură.

„Am venit în Bulgaria la unul dintre cele mai mari cluburi, din punct de vedere al istoriei în fotbalul bulgar. Vreau să ajut clubul prin evoluțiile mele să revină în prima ligă, acolo unde îi este locul, acesta fiind obiectivul, atât al meu cât și al clubului.

M-a surprins mult ospitalitatea celor de aici, de fiecare dată când am avut o problemă, am comunicat-o antrenorului sau celor din staff, iar ei m-au ajutat. Colegii sunt extraordinari, mă ajută foarte mult în această perioadă de adaptare”, a spus Codruț Anghel, pentru Liga2.ro.

Cu suporteri pe stadion, în plină pandemie

Mijlocașul s-a declarat impresionat și de suporterii echipei sale, care au mers să își susțină favoriții la meciurile amicale organizate în această perioadă.

„Am rămas extrem de impresionat de fanii echipei. Au fost prezenți la ultimul meci amical de pe propriul stadion și au făcut o atmosfera foarte frumoasă. În România, am jucat contra unor echipe care deja aveau foarte mulți fani, acum îmbrăcând tricoul unei echipe care are o galerie foarte frumoasă, devine mult mai ușor pentru mine să mă exprim în teren”, a explicat fotbalistul român.

Codruț Anghel: „Îmi doream să plec în străinătate”

Fotbalistul român este crescut de Centrul de Copii și Juniori al Concordia Chiajna, unde a evoluat și pentru echipa a doua, în Liga 3, și a făcut parte din lotul lărgit al echipei mari. Ulterior, acesta a jucat la Sportul Studențesc, Metalul Reșița, CS FC Dinamo (Liga 4), CS Balotești și Dacia Unirea Brăila.

„Îmi doream foarte mult să fac pasul într-un campionat din străinătate, știam că este destul de greu, din cauza perioadei de pandemie, cu care se confruntă întreaga lume, dar oportunitatea a venit din partea celor de la Spartak. Am ales să joc aici și prin multă muncă să demonstrez că sunt cel mai bun jucător, într-un campionat străin.

Nu mi se pare un pas înapoi, fiind o echipă de tradiție în fotbalul bulgar, sunt sigur că ne vom atinge obiectivul și vom promova! La noi nu mi s-a oferit șansa să joc, deși am câteva meciuri jucate în Liga 2”, a mai spus Codruț Anghel.

16 meciuri a jucat Codruț Anghel în Liga 2 pentru Metalul Reșița, echipă devenită ulterior Sportul Snagov și exclusă din campionat în acest an

A fost la un pas de tragedie

În urmă cu trei ani, pe vremea când evolua la echipa secundă a Concordiei Chiajna, Codruț Anghel a fost transportat de urgență la spital, după un contact dur cu un adversar.

Se întâmpla în timpul unui meci amical contra celor de la FCSB II. Fotbalistul s-a prăbușit pe teren și a rămas inconștient clipe bune. Ambulanța a pătruns pe teren, însă echipajul nu dispunea de un medic și nici de aparatura necesară.

Codruț Anghel a trecut cu bine peste acel incident și este dornic în continuare de performanță.

Andreea VISU 02 Aug. 2020, 14:09 Liga 3
Pe aceeași temă