21, număr cu ghinion pentru Progresul Spartac. S-a rupt seria invincibilității și a înregistrat primul eșec din Liga 3. Andrei Erimia, analiza înfrângerii cu Rapid 2: ”Terenul era mai apropiat de un maidan și am avut două goluri anulate”

Răzvan STÎNGĂ 16 Apr. 2022, 13:04 Liga 3
21, număr cu ghinion pentru Progresul Spartac. S-a rupt seria invincibilității și a înregistrat primul eșec din Liga 3. Andrei Erimia, analiza înfrângerii cu Rapid 2: ”Terenul era mai apropiat de un maidan și am avut două goluri anulate”

Al 21-lea meci din acest sezon de Liga 3 a fost cu ghinion pentru Progresul Spartac, care a înregistrat și prima înfrângere. În runda a 3-a a play-off-ului Seriei 4, echipa lui Andrei Erimia a cedat, poate surprinzător, cu 1-2 pe terenul echipei secunde a Rapidului.

Progresul Spartac, eșec cu Rapid 2 și început deloc convingător în play-off

Oricum, după ce în sezonul regular în cele 18 meciuri a înregistrat 16 victorii și două egaluri, Progresul Spartac nu a început prea bine grupa pentru promovarea în Liga 2. A făcut, în primele etape, două egaluri (1-1 cu Unirea Bascov și 2-2 cu CS Tunari), pentru ca mai apoi, vineri, să piardă în etapa a 3-a cu Rapid 2.

A fost condusă chiar la două goluri de echipa secundă a Rapidului, în urma reușitelor lui Ciprian Popescu (minutul 10) și Antonio Dumitrescu (minutul 24), iar golul din partea a doua, al lui Ionuț Tudorache (minutul 51) nu a fost suficient pentru ca Progresul Spartac să revină.

Progresul Spartac, în continuare în avantaj în play-off-ul Seriei 4 a Ligii 3

În ciuda începutului deloc convingător de play-off, parcursul foarte bun din sezonul regular o ajută în continuare pe Progresul Spartac să aibă un avantaj destul de liniștitor în fruntea clasamentului Seriei 4 din Liga 3. Are în acest moment 52 de puncte, iar următoarea clasată, CS Tunari, are 43 de puncte. Ierarhia este completată de Rapid 2, 37 de puncte, și Unirea Bascov, 27 de puncte.

Însă, etapa a 4-a a play-off-ului Seriei 4 încă nu s-a terminat. Partida dintre CS Tunari și Unirea Bascov se joacă sâmbătă, de la ora 17:00. În cazul unui succes, formația din Tunari s-ar apropia la șase puncte de Progresul Spartac.

Andrei Erimia, analiza partidei cu Rapid 2: ”Am jucat pe un teren mai apropiat de un maidan. Am avut și două goluri anulate” 

Antrenorul Andrei Erimia a vorbit, pentru Liga2.ro, despre eșecul cu Rapid 2, despre două goluri care Progresului Spartac i-au fost anulate, dar și despre condițiile în care s-a jucat confruntarea cu ”satelitul” formației din Liga 1. În același timp, ”principalul” a făcut și o analiză a egalurilor din play-off.

Am pierdut, sigur că analiza meciului e complexă și explicațiile pot fi multiple. Un argument ar fi că au lipsit foarte mulți jucători, au fost jucători care au venit după perioade lungi de pauză și nu erau pregătiți sută la sută fizic să joace. Am folosit cinci jucători de 2004, lucru care a contat. Am jucat și pe un teren, la Corbeanca, mai apropiat de un maidan decât un teren de fotbal. Avem jucători tehnici și nu au fost în mediul lor acolo.

Am luat două goluri în prima repriză, ușor primite, ceea ce începe să ne caracterizeze deși în campionatul regular nu era în firea nostră.

(N.r. – De ce nu vine victoria în play-off?) Nu e nimic schimbat față de meciurile trecute, raportul de ocazii e la fel de mare în favoarea noastră, dar ratăm destul de mult, ca să nu zic foarte mult, și luăm goluri foarte ușor. În plus, la meciul cu Tunari ni s-a anulat un gol perfect valabil, după ce a fost validat inițial de arbitru. A fost validat, când scorul era 2-2, iar apoi a fost anulat.

Cu Rapid 2 la fel, au fost anulate două goluri. Unul dintre ele a fost validat de tușier, după care a fost anulat de central”, a spus Andrei Erimia într-un dialog cu Liga2.ro.

Progresul Spartac a ieșit din grupul echipelor de Liga 3 fără înfrângere

Astfel, în urma acestui prim eșec pentru Progresul Spartac, în Liga 3 au mai rămas două echipe fără înfrângere în acest campionat. Este vorba de CSM Reșița și CS Hunedoara, locurile 1 din Seria 7, respectiv Seria 9.

De altfel, cele două formați, din Reșița și Hunedoara, sunt încă de la startul întrecerii printre favoritele principale ale campionatului la promovarea în Liga 2. Acolo s-au făcut investiții importante, fiind conturare loturi solide, cu fotbaliști care au avut experiențe în Liga 2, dar chiar și în Liga 1.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-3-de-play-off-si-play-out-19227384

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-spinu-fost-presedinte-la-acso-filiasi-si-membru-in-comitetul-executiv-al-frf-isi-explica-iesirea-din-fotbal-devenisem-incompatibil-in-a-detine-o-functie-de-conducere-ceea-ce-ar-tre-19227202

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-jurnalist-liga2-ro-lovit-de-presedintele-echipei-viitorul-simian-motivul-este-unul-incredibil-19227041

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-blejoi-s-a-despartit-de-antrenorul-pe-care-l-a-avut-in-ultimii-opt-ani-marius-visan-pana-de-curand-la-csm-ramnicu-sarat-a-preluat-echipa-prahoveana-19227021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/consiliul-local-cluj-napoca-a-aprobat-sprijinul-financiar-pentru-cluburile-sportive-suma-totala-pe-care-o-primeste-u-cluj-in-2022-si-cat-iau-sanatatea-cluj-si-viitorul-cluj-19226998

Răzvan STÎNGĂ 16 Apr. 2022, 13:04 Liga 3
Pe aceeași temă