Walace da Silva a pus punctul pe ”i” după Steaua – ”U” Cluj, dar a avut și un mesaj pentru fani: ”Ne cerem scuze, dar o să dăm totul ca să îndeplinim obiectivul”

Andrei PASCU 29 Sep. 2023, 14:02 Cupa României

Walace Alves da Silva, unul dintre oamenii de bază ai Stelei în ultimii ani, a analizat confruntarea cu Universitatea Cluj, din debutul în grupa de Cupa României, din Ghencea, cedată cu 1-3.

Brazilianul a declarat că este dezamăgit de rezultat, de evoluție, de erorile făcute de el și de colegii săi, simțind că echipa nu trece prin cele mai bune momente.

Walace Alves da Silva consideră că erorile au făcut diferența în Steaua – Universitatea Cluj

Steaua a arătat momente de joc asemănătoare cu cele din Liga 2, care duc la o clasare nu foarte bună în ierarhia întrecerii, sub așteptările avute de club, dar și de suporteri, care visau la o prezență în top șase cel puțin.

Experimentatul fotbalist din lotul lui Daniel Oprița a remarcat și faptul că, dacă avea puțin noroc, Steaua putea să țină aproape de Universitatea Cluj și, poate, să aibă chiar șansa să acumuleze un punct în Cupa României.

La fel ca Daniel Oprița, Walace Alves da Silva a remarcat faptul că ”militarii” puteau primi o lovitură de la 11 metri la finalul primei părți, în minutul 45+3, când Chunchukov a părut că a fost faultat în careu.

Știam că va fi un joc dificil, cu o echipă bună de Liga 1. Cred că am început meciul bine, am avut două situații de a marca, dar am primit acel gol și apoi a venit și al doilea gol. Echipa a avut un joc mai bun zic eu. Am avut ocazii, dar am jucat cu o echipă bună și din păcate a fost o fază la care ne-am relaxat, la primul gol, am cerut aruncare de la margine.

Apoi, a venit golul doi după o fază fixă, nu avem scuză, nu aveam voie să luăm gol la faza fixă. Apoi cred că puteam să primim penalty, cine s-a uitat la televizor a spus că a fost, dacă a fost era bine să se dea, pentru că intram la pauză cu 1-2.

A făcut schimbările bune antrenorul la pauză, am pus presiune, am avut ocazii, dar ei au ajuns la poarta noastră și au marcat. Am încercat să jucăm în continuare, să marcăm. Rezultatul nu a fost bun, dar atitudine a fost. Au fost erori pe care nu trebuia să le facem, dar depinde numai de noi să ne revenim, suntem aici, nu avem alți jucători”, a spus Walace Alves da Silva la finalul partidei Steaua – Universitatea Cluj.

https://www.youtube.com/watch?v=9NOjtI0RjU8&t=650s

Universitatea Cluj a condus Steaua cu 2-0 la pauză

Universitatea Cluj a deschis scorul prin Alexandru Chipciu, în minutul 26, iar avantajul a fost dublat de reușita lui Filip Ilie din minutul 34. S-a făcut chiar 3-0 în minutul 53, când Filip Ilie a realizat dubla, iar Alexandru Boiciuc a marcat golul de onoare pentru Steaua, în minutul 65.

La final, la conferința de presă, Daniel Oprița a acuzat oboseala jucătorilor, Steaua fiind nevoită să joace într-un ritm alert, care nu îi permite să se recupereze prea bine. Antrenorul a recunoscut că în ultima perioadă echipa a disputat mult prea multe confruntări, iar recuperarea nu decurge așa cum și-ar dori din această cauză.

Steaua, meci cu Gloria Buzău în etapa 8 din Liga 2

Formația din Ghencea are 8 puncte în Liga 2 și e pe locul 13, între Concordia Chiajna și CSM Reșița, care au același număr de puncte, 8. În etapa următoare, a 8-a, Steaua joacă duminică, de la ora 12:30, în deplasare la Gloria Buzău, ocupanta locului 4, cu 14 puncte.

Walace Alves da Silva speră ca Steaua să își revină cât mai repede și să iasă din spirala rezultatelor negative, fără victorii consecutive. Jucătorul și-a cerut scuze fanilor pentru perioada pe care clubul o traversează, pentru faptul că e sub mijlocul clasamentului în campionat.

Trebuie să tragem la meciul de la Buzău acum, să câștigăm. Suntem aproape de locul 6, lupta e strânsă, depinde numai de noi.

Suporterilor le cer scuze pentru momentul prin care trecem, ei sunt obișnuiți numai cu rezultate bune. În fiecare an s-a îndeplinit obiectivul, au avut așteptări mari, la fel și noi, dar s-au făcut multe schimbări în echipă în vară.

Ne cerem scuze, o să dăm totul pe teren, să îndeplinim obiectivul de a intra în play-off, iar apoi vedem”, a spus fotbalistul.

Foto: Mihai Antonio Vasile (Sport Pictures)
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chipciu-si-a-primit-replica-din-parte-suporterilor-stelei-dupa-declaratiile-facute-la-finalul-jocului-din-ghencea-19286915

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-trei-meciuri-din-etapa-1-a-grupelor-cupei-romaniei-19286778

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alexandru-chipciu-atac-dur-la-adresa-echipei-steaua-19286892

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-esec-in-grupa-de-cupa-romaniei-1-3-cu-universitatea-cluj-19286875

Andrei PASCU 29 Sep. 2023, 14:02 Cupa României
Pe aceeași temă