”U” Cluj, un adversar prea puternic pentru Steaua. Daniel Oprița recunoaște perioada grea, dar are și explicații: ”Nici ăia din Anglia nu joacă așa”

Andrei PASCU 28 Sep. 2023, 20:32 Cupa României

Steaua a debutat cu o înfrângere în grupa de Cupa României, 1-3 cu Universitatea Cluj, pe teren propriu, în Ghencea. Doar 26 de minute a rezistat apărarea echipei din Liga 2 în fața ardelenilor, care au pus primele trei puncte în grupă.

La pauză, diferența era de două goluri, 2-0 pentru formația din SuperLiga României.

Steaua, eșec la debutul în grupa de Cupa României, 1-3 cu Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a deschis scorul prin Alexandru Chipciu, în minutul 26, iar avantajul a fost dublat de reușita lui Filip Ilie din minutul 34. S-a făcut chiar 3-0 în minutul 53, când Filip Ilie a realizat dubla, iar Alexandru Boiciuc a marcat golul de onoare pentru Steaua, în minutul 65.

La final, la conferința de presă, Daniel Oprița a acuzat oboseala jucătorilor, Steaua fiind nevoită să joace într-un ritm alert, care nu îi permite să se recupereze prea bine. Antrenorul a recunoscut că în ultima perioadă echipa a disputat mult prea multe confruntări, iar recuperarea nu decurge așa cum și-ar dori din această cauză.

A părut resemnat la conferință, dar a dat vina și pe anumite decizii de arbitraj luate de brigada condusă de Vlad Baban (Iaşi). A considerat că Steaua trebuia să primească o lovitură de la 11 metri în finalul primei părți, în minutul 45+3 mai exact, când Chunchukov a căzut în careu la un duel cu Masoero.

  • Steaua, în partida cu ”U” Cluj: I. Pop – Dav. Maftei, Vîrtej, Walace (Dobrescu 46′), Beța, Ad. Ilie (cpt.)(Enceanu 77′) – Rober Sierra, Mancuso, Dav. Matei (Topuzov 46′) – Chipirliu (Buziuc 59′), Chunchukov (Boiciuc 59′)
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bărbulescu, Raicu, C. Avram

Daniel Oprița, resemnat după partida dintre Steaua și Universitatea Cluj. A acuzat și oboseala, dar și deciziile arbitrilor

Daniel Oprița a fost și ironic la adresa modului în care sunt interpretate anumite reacții ale antrenorilor, pentru faptul că sunt sancționați mult prea ușor.

Sunt dezamăgit de rezultat, îmi puneam speranțe că putem obține un rezultat pozitiv, cel puțin un egal. Nu am început meciul rău, am luat gol în mod stupid… în loc să mergem până la capăt, să terminăm faza, jucătorii s-au oprit, am luat gol, cu o execuție senzațională. Era greu mai departe.

Am avut situații să revenim în joc, să egalăm, chiar și la 2-0 a fost o situație în care poate puteam să primim penalty. Nu știu dacă a fost penalty, dar așa e, dacă este jumătate sau puțin pentru noi, nu se acordă, așa trebuie să fie. Dacă e la limită, nu dă. Ce să fac? Am fost suspendat, am luat galbene, m-am liniștit. Și dacă văd că e penalty nu mai zic nimic, tac. Acum, că vorbesc, poate primesc vreun cartonaș.

Poți să te pui cu arbitrajul? Cartonașul e ca și cum ar avea pistolul la el arbitrul, ‘Taci sau te împușc’. Secundul este prin tribună de vreo două meciuri. Asta este! Dacă dădea penalty, dacă toți spuneți că a fost, era 2-1, nu se știe, eram acolo. Nu se știe, era și înainte de pauză.

Universitatea Cluj e o echipă bună de Liga 1, foarte bună, care îmi place. O echipă cu încredere, cu jucători cu calitate, pasează, posesie bună, se mișcă repede. Era greu pentru noi! Nu pot să spun că băieții nu și-au dorit, au alergat, au încercat. Au fost momente, chiar și la 3-0, când am jucat bine, puteam să facem 3-1, 3-2, puteam să fim în joc și puneam presiune pe final. Trebuie să mergem înainte și mai avem două meciuri în Cupa României.

Nu e ușor pentru noi, poate o să ziceți că mă plâng, avem patru meciuri în 11 zile, nici ăia din Anglia nu joacă așa. Eu înțeleg că e vorba de televiziuni cum suntem programați, dar și în locul meu… eu ce fac? Eu am 17 jucători, trebuie să joc cu aceiași. Nu ne plângem, trebuie să respectăm programul, ce s-a stabilit.

Eu știu că trebuie să fim televizați, dar trebuie să se înțeleagă că și nouă ne e greu, nu am cum să-i recuperez pe jucători ca aceia din Anglia. Ăia au câte un antrenor pentru fiecare jucător să îi recupereze. Mi-e greu, nu cred că se plimbă cu autocarul la Dej, apoi… . E o oboseală, e o lipsă de încredere”, a spus Daniel Oprița. conform Digi Sport.

Steaua, duel cu Rapid în etapa 2 din grupele de Cupa României

Aflată în Grupa B de Cupa României, Steaua va mai juca împotriva Rapidului, acasă, și contra CSM Alexandria, în deplasare.

Formația din Ghencea are 8 puncte și a încheiat etapa a 7-a de Liga 2 pe locul 13, între Concordia Chiajna și CSM Reșița, care au același număr de puncte, 8. În etapa următoare, a 8-a, Steaua joacă duminică, de la ora 12:30, în deplasare la Gloria Buzău, ocupanta locului 4, cu 14 puncte.

Daniel Oprița speră ca Steaua să își revină cât mai repede și să iasă din spirala rezultatelor negative, fără victorii consecutive.

În viața unui antrenor și în viața unui club mai sunt și momente ca acesta. În acești patru ani, mi-am îndeplinit toate obiectivele. Acum, încerc să construiesc o nouă echipă. Am adus mulți jucători, cei care au venit pot să spun că sunt jucători cu calitate, cu meciuri în Liga 1 și Liga 2, doar că trebuie să formăm o echipă, un grup, nu e ușor.

Sunt diferite caractere, trebuie să se cunoască mai bine, este și o rivalitate pentru ei, pentru că sunt jucători ca valoare apropiată pe anumite poziții. Fiecare vrea să joace, nu e ușor. Poate unii vor să dea mai mult și nu le iese.

Steaua e și un club cu tradiție, cu presiune, iar când nu îți iese, e o presiune și mai mare, o lipsă de încredere. Sunt momente în care le e frică să iasă la pase, dar eu sper că vom prinde încredere.

Trebuie să scot echipa de aici, dar nici programul nu ne ajută. Jucăm cu FC Argeș, nu e ușor, plus că jucăm într-un timp foarte scurt. Trebuie să strângem rândurile, să ne revenim. Am avut și o serie dificilă de meciuri. Jucătorii trebuie să știe că orice echipă care vrea să joace cu Steaua vrea să câștige, dă totul! Am încredere că putem trece peste asta”, a mai declarat Daniel Oprița.

Foto: Mihai-Antonio Vasile (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-trei-meciuri-din-etapa-1-a-grupelor-cupei-romaniei-19286778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-se-intoarce-acasa-din-exil-cosmin-stan-spera-ca-jucatorii-sai-sa-reuseasca-cu-metaloglobus-sa-spele-umilinta-de-la-targoviste-va-fi-un-mec-19286840

https://liga2.prosport.ro/multimedia/adrian-harlab-condus-pe-ultimul-drum-de-sute-oameni-19286817

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/paul-mitrica-zorro-din-tunari-19286788

Andrei PASCU 28 Sep. 2023, 20:32 Cupa României
Pe aceeași temă