VIDEO | Costel Enache rămâne cu picioarele pe pământ după ce ”U” Cluj a reușit scorul 16-imilor Cupei României: ”Vrem să facem meciuri de excepție tot timpul, dar jocul nu iese mereu.” Ce spune antrenorul despre partidele rămase în 2020

Andrei PASCU 30 Nov. 2020, 21:03 Cupa României

Universitatea Cluj a câștigat la pas partida din 16-imile Cupei României cu Hușana Huși (Seria 1 din Liga 3) și merge mai departe în competiție. Chiar dacă echipa sa s-a impus cu 8-2, antrenorul Costel Enache nu s-a entuziasmat prea tare. Știe că ”studenții” trec printr-un moment greu, iar asta s-a reflectat în ultimele trei meciuri din Liga 2, pe care le-au pierdut.

  • Pentru ”U” Cluj au punctat cu Hușana Huși: Cătălin Ștefănescu 3′, 49′, Victor Dican 12′, Idan Golan 15′, 56′, Sergio Ribeiro 26′, 38′, Dan Berci 79′ – penalty. Pentru adversari a marcat Petre Agrigoroaei 29′ – penalty, 86′.

Costel Enache a recunoscut că evoluțiile din ultima perioadă au fost influențate de pandemia de COVID-19 care a lovit grav lotul de jucători. Zeci de cazuri au fost raportate, dar antrenorul Universității Cluj speră acum ca situația să se regleze, fotbaliștii să revină din punct de vedere fizic și să câștige ultimele meciuri ale anului din Liga 2.

Costel Enache: ”Statutul nostru ne forța și ne obliga să câștigăm și să mergem mai departe” 

Referitor la meciul din Cupa României, a fost mulțumit de faptul că echipa a jucat până la ultimul fluier și nu a lăsat de la ea nici când victoria era deja tranșată sau în ultimele minute.

”Ne dorim să facem meciuri de excepție tot timpul, doar că lucrurile nu ies întotdeauna așa. Ne doream un meci din care să ne recăpătăm spiritul și energia, pentru ce urmează, acesta a fost aspectul principal. Sigur, statutul nostru ne forța și ne obliga să câștigăm și să mergem mai departe, pentru că o să rămână Cupa României un obiectiv pentru clubul nostru. Pentru că am avut și șansă la tragerea la sorți, era datoria noastră să forțăm lucrurile.

Am căutat în acest meci toți să câștigăm și să facem un meci bun, pentru a readuce încrederea pe plan mental. Pentru a aduce energie pozitivă în cadrul echipei și pentru a ne da încredere pentru ce urmează”, a afirmat Costel Enache pentru Sport Actual.

Costel Enache: ”E meritul jucătorilor că nu s-au mulțumit cu puțin și au tratat serios jocul”

În ceea ce privește echipa Hușana Huși, Costel Enache a lăudat-o pentru modul în care a evoluat. Chiar dacă este un club din Liga 3, iar ”U” Cluj a câștigat la un scor mare, i-a plăcut atitudinea jucătorilor:

Adversarul a fost unul care nu a cedat, chiar dacă diferența de scor era mare, am văzut luptă și implicare. Lucrul acesta a forțat și jucătorii noștri să mențină ritmul și să mențină spiritul. E meritul jucătorilor că nu s-au mulțumit cu puțin și au tratat serios jocul. Au încercat să mențină un joc colectiv, am văzut altruism și nu cred că a încercat cineva să ia situații individuale”.

Costel Enache a venit la Universitatea Cluj cu un gând clar: promovarea. În continuare vorbește cu încredee despre obiectiv, iar acest lucru l-a făcut și după partida din 16-imile Cupei României.

Cred în promovare pentru că avem trei jocuri acasă și cred că după ultima perioadă ne-am recăpătat un pic spiritul și nivelul fizic, pentru că am suferit puțin după cele două săptămâni de carantină. Cred că nivelul echipei e unul foarte bun acum, iar cele trei jocuri pe care le avem, am încredere că le putem câștiga”, a încheiat Costel Enache.

”U” Cluj mai are trei meciuri în 2020, toate pe teren propriu 

”U” Cluj mai are trei meciuri până încheie anul, toate în campionatul Ligii a 2-a. Toate duelurile vor avea loc pe teren propriu. În primă fază, pe 2 decembrie, primește vizita Farului, într-o restanță din etapa a 11-a, după care, pe 8 decembrie, va evolua în runda a 15-a, cu Dunărea Călărași. În fine, pe 11 decembrie trupa lui Costel Enache mai are programată o restanță din etapa a 13-a, cu Ripensia.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Sport Actual

 

 

Andrei PASCU 30 Nov. 2020, 21:03 Cupa României
Pe aceeași temă