Turul 4 al Cupei României o trimite pe Poli Timișoara în ”fieful” dușmanului istoric, dar pentru duelul cu Lipova! Ce preț pun cei doi antrenori pe calificare?

Călin MNERIE 06 Sep. 2021, 17:09 Cupa României
Turul 4 al Cupei României o trimite pe Poli Timișoara în ”fieful” dușmanului istoric, dar pentru duelul cu Lipova! Ce preț pun cei doi antrenori pe calificare?

Sorții au vrut ca singura formație arădeană rămasă în Cupa României, până la intrarea în joc a prim-divizionarei UTA, să dea piept chiar cu marea rivală fotbalistică a ”roș-albilor”.

Șoimii Lipova – ASU Poli e meciul ce aprinde puțin spiritele în vestul țării, gazdele confruntării de marți fiind conștiente că le-ar face o mare bucurie suporterilor echipei fanion a Aradului dacă îi va scoate din cursă pe ”alb-violeți”.

Mai rămâne de văzut dacă vor și putea să o facă, mai ales că au avut un start slab de campionat în Liga a 3-a, cu un singur punct câștigat din șase posibile, fără a reuși să marcheze încă niciun gol.

Flavius Sabău vrea să facă un antrenament bun și, dacă se poate, să și-l câștige

Dar, un succes mâine, începând cu ora 16:30, pe arena Banatul din Sânnicolau Mic ar pansa multe răni și ar putea fi declickul de care au nevoie lipovanii.

Mai departe rămâne de văzut care va fi și abordarea staffului tehnic, care, la prima vedere, consideră jocul cu Poli doar o bună ocazie de…a se antrena.

”Vom avea un test foarte bun cu o echipă de Liga a 2-a cu ambiții de promovare. Decât să facem tot antrenamente, mai bine e, ca din când în când, să jucăm câte un meci, iar dacă este oficial e cu atât mai bine. Așteptările mele de la acest joc e…antrenamentul. Sper să fie unul foarte bun și, dacă putem, să și câștigăm. Cred că vom face față celor două jocuri din această săptămână, în Cupă, cu Poli și cu Crișul, vineri, în campionat. Avem un lot destul de numeros, competitiv și dornic de a juca. Forma sportivă o vom vedea în zilele de meci, meciurile sunt mai frumoase decât antrenamentele, rezultatele vor fi și în funcție de momentele jocurilor. Ne dorim să scoatem maximum din ambele confruntări, pentru asta ne pregătim de atâtea săptămâni”, a spus Flavius Sabău, antrenorul principal al lipovanilor, care nu va putea conta pe Nicolescu și Prună (accidentați) și Filimon (suspendat).

Radu Pop îi îndeamnă la… bun simț pe fanii arădeni și timișoreni prezenți la meci

Dincolo de lupta în teren, ar putea fi ceva ”valuri” și în afara acestuia. Fanii lui Poli și-au anunțat prezența la meci, alertând, evident, jandarmii care vor da o atenție sporită confruntării din Sânnicolau Mic.

Până la urmă, suporterii UTA-ei s-ar putea foarte ușor mobiliza pentru a-și ține la respect rivalii, chiar dacă nu e vorba despre o întâlnire directă.

Jandarmii își iau măsuri de siguranță serioase, totul va fi sub control. Se așteaptă să vină suporteri timișoreni, nu neapărat din galeria organizată, dar probabil că vor fi câteva zeci de persoane. Rugămintea noastră este ca atât arădenii cât și timișorenii care vin la meci să dea dovadă de bun simț, să nu escaladeze vechi animozități, să ne limităm la disputa fotbalistică din teren. Noi îi așteptăm și pe dragii noștri suporteri din Lipova, avem nevoie să-i simțim lângă noi, să auzim încurajările lor. Regretăm pentru a nu știu câta oară că încă nu putem să jucăm acasă, la Lipova, pe noul stadion, rămâne să mai încercăm la primăvară”, transmite Radu Pop.

Condițiile de acces în tribuna de 500 de loocuri din Sânnicolau Mic

Dar, președintele lipovanilor oferă și alte detalii legate de accesul la meci în tribuna arenei „Banatul” din Sânnicolau Mic.

”Intrarea la tribună se face în limita a 500 de persoane și este permisă doar celor care fac dovada vaccinării, sau prezintă test RT-PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte de meci sau un test rapid făcut cu maximum 24 de ore înainte de meci. Din păcate, clubul nu poate organiza testare antigen la poarta tribunei, fiindcă nu sunt condiții sanitare să se întâmple asta”, a adăugat Pop.

Dorin Toma ar putea încerca mai multe rezerve contra Lipovei

Ca și Liga 1, campionatul Ligii 2 a luat, în premieră, o pauză pe perioada în care naționalele joacă.

Poli Timișoara vine după eșecul de pe teren propriu cu Poli Iași, scor 0-1, și se află pe locul 9 în clasament, cu 7 puncte, iar în etapa a 6-a joacă sâmbătă, 11 septembrie, în deplasare, la Metaloglobus București.

Altfel, după ce echipa nu a avut chiar cea mai optimă perioadă de pregătire, Dorin Toma recunoaște că va folosi meciul de cupă pentru a mai implementa chestiuni tactice la echipă.

E un joc bun de cupă pentru noi, un joc în care putem să vedem şi jucătorii care au jucat mai puţin şi jucătorii tineri pe care-i avem. Un joc în care încercăm să mai aliniem anumite lucruri pe care le-am exersat la antrenamente, fiind pauză la Liga 2. Deci un joc foarte bun pentru noi, pe care-l abordăm foarte serios”, a punctat antrenorul poliștilor, care între timp a rămas fără atacantul Mircea Axente (retras din activitate), în timp ce juniorul Sebastian Serediuc este accidentat.

În schimb, teamul de pe Bega a înregimentat chiar astăzi, la finalul perioadei de transferuri, alți doi atacanți. Este vorba despre italianul Erik Gerbi (21 de ani), împrumutat de la Sampdoria, via Teramo (Serie C), și experimentatul Gelu Velici (29 de ani), care și-a întrerupt brusc aventura la Dunărea Călărași și s-a întors în ”alb-violet”.

Formații probabile:

Șoimii Lipova: Buta – T. Bodri, Polgar, A. Popa, Aldan – Simion, Suslak, Salhi – Brad, Trabalka, Bozian.

Poli Timișoara: Devenish – Sofran, Scutaru, Bocșan, Oanea – Ignea, R. Lazăr – D. Andrei, Zaluschi, Bîrnoi – Oct. Ursu.

Arbitri: Claudiu Ștef (Târgu Mureș) – George Suciu (Câmpia Turzii), Ioan Humiță (Armeniș – Carașs Severin). Rezervă: Adrian Pal (Oradea)

Observatori: Octavian Șovre (Satu Mare), Marius Ștefan (Orăștie – Hunedoara)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-a-adus-un-atacant-italian-din-serie-c-trecut-inclusiv-pe-la-satelitul-lui-juventus-torino-clubul-are-si-o-alta-revenire-neaosa-in-compartimentul-19199401

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/un-noul-duel-aradeano-timisorean-in-cupa-romaniei-soimii-lipova-face-o-aroganta-poli-nu-accepta-19198748

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-fazei-a-iv-a-a-cupei-romaniei-frf-si-a-incalcat-din-nou-regulamentul-interpretand-diferit-modalitatea-de-introducerea-a-echipelor-in-competitie-19198734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-surprinzatoare-de-la-poli-timisoara-mircea-axente-a-pus-punct-carierei-de-fotbalist-sunt-mai-multe-motive-marele-sau-regret-si-cum-descrie-perioada-petrecuta-la-echipa-supor-19198815

Călin MNERIE 06 Sep. 2021, 17:09 Cupa României
Pe aceeași temă