Turceniul a avut Știință la penalty-uri

Mihai Andries 01 Aug. 2014, 12:49 Cupa României

Disputată pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, partida Minerul Mehedinți – Știința Turceni a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a-și stabili câștigătoarea. Cei aproximativ 200 de spectatori prezenți în tribune nu ar fi anticipat un asemenea deznodământ, după cum au decurs ostilitățile pe gazon, în prima jumătate de oră.

Gazdele au deschis scorul în secunda 58, când fundașul Alexandru Marinaș a valorificat cu capul centrarea mijlocașului Dan Dragotescu. Minerul putea majora avantajul, la șuturile lui Florin Drăcea (’20) și Laurențiu Prundeanu (’23), respinse cu dificultate de portarul Dragoș Nicolae, dar cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Mario Porcescu. Scăpat singur spre poarta adversă, atacantul severinean a încercat un dribling în plus și a fost blocat în momentul șutului.

Oaspeții au ieșit mai motivați de la cabine, iar în minutul 53 Laurențiu Floroiu a profitat de neatenția fundașilor adverși și a egalat. În minutul 68, Gabriel Zamfir putea aduce Turceniul în avantaj, dar șutul acestuia, din poziție perpendiculară pe poarta Minerului, a fost respins de Valentin Lascu, iar la faza următoare severineanul Laurențiu Enea a lovit bara laterală. Gorjeanul Mădălin Murdărea putea închide meciul în minutul 90, când balonul trimis de acesta cu capul a trecut de puțin pe lângă bară. În prima repriză de prelungiri, Enea n-a găsit cadrul porții, din 4 metri, iar meciul a ajuns să fie decis la 11 metri.  

Antrenorul Minerului a ratat de la punctul cu var

Gazdele au executat primele și au marcat prin Costinel Stanciu, iar Adrian Simcea a egalat. Scenariul s-a reperat la următoarea serie de lovituri, transformate cu siguranță de Claudiu Ghighilicea și Dumitru Schinteie. Florin Drăcea a readus Minerul în avantaj, iar Gabriel Zamfir a fost primul care a ratat, trăgând peste transversală. L-a urmat Cristian Boboescu, care a șutat în picioarele portarului Dragoș Nicolae, după care Alin Văcaru a restabilit egalitatea. Andrei Enea, respectiv Nicu Popescu au marcat în ultima serie de lovituri. Eduard Ilinca a fost cel de-al șaselea jucător al Minerului desemnat să execute de la 11 metri, însă șutul mehedințeanului a trecut pe lângă bara laterală, după care Bogdan Dolceanu a transformat și Știința Turceni s-a calificat în turul al III-lea, programat să se dispute pe 13 august.

„Ne bucurăm că am câștigat, chiar dacă am fost dominați în multe momente. Anul trecut am ieșit din primul tur al Cupa României, acum sper să ajungem cel puțin în turul al patrulea, ca să putem aduce o echipă de liga a II-a la Turceni. Până atunci încercăm să completăm lotul. Am legitimat deja 4 jucători de la Rovinari și încercăm să mai facem achiziții. Cu Minerul, probabil, ne vom reîntâlni în campionat și sper să câștigăm și atunci”, a spus antrenorul gorjean Viorel Cojocaru.

Supărat, probabil, pe ratarea care a decis în bună măsură soarta meciului, antrenorul-jucător al Minerului, Cristian Boboescu, nu a dorit să ofere declarații la finalul partidei. A vorbit în schimb mijlocașul Dan Dragotescu, care a exemplificat cauzele eșecului de miercuri seara. „Ne-a lipsit prospețimea. Ambele echipe au căzut fizic pe final, s-a ajuns la 11 metri, iar noi am fost cei care am pierdut la loteria penaltiurilor. După prima jumătate de oră, trebuia să avem 3-0 și meciul era jucat. Îmi doream să mergem mai departe, fiindcă astfel am fi fost conectați la jocuri oficiale din două în două săptămâni”, a precizat Dragotescu.

Văcaru a eliminat fosta echipă

Unul dintre jucătorii care au contribuit la succesul Științei Turceni a fost Alin Văcaru, fost component al Minerului Mehedinți, în sezonul 2008-2009. „Un joc foarte greu, disputat, care putea fi câștigat de oricare dintre echipe. Noi am fost mai buni la loviturile de departajare și mă bucur să echipa mea s-a calificat mai departe. Chiar dacă noi am ratat primii, eu am crezut în victorie. În fotbal trebuie să crezi până în ultima clipă.  Eu am venit de câteva zile la Turceni și nu am exersat loviturile de la 11 metri. Din păcate, echipa la care am evoluat în ultimii ani, Jiul Rovinari, s-a desființat, din cauza managementului de acolo. Păcat, fiindcă formasem o echipă frumoasă și jucam pe un stadion frumos. Nu ca cel de la Severin, care e superb. Păcat că autoritățile locale de aici nu se ridică la nivelul la care e această arenă, fiindcă acest oraș ar trebui să aibă o echipă cel puțin la nivelul eșalonului secund”, a precizat Văcaru.

MINERUL MEHEDINȚI – ȘTIINȚA TURCENI 1-1 (4-5 pen)
Au marcat: Marinaș (1)  – Floroiu (53)

Minerul (4-2-3-1): Lascu – Ilinca, Marinaș, Merluță, Iordache – Dragotescu (71 Manda), Drăcea (cpt) – Ghighilicea, Stanciu, Prundeanu (54 Boboescu) – Porcescu (60 Enea). Antrenor Cristian Boboescu

Știința (4-4-2): Dr. Nicolae – Schinteie, B. Dolcescu, Văcaru, Olteanu (86 Murdărea) – Miculete (54 A. Dolcescu), Barbu, Popescu, Floroiu – Zamfir, Simcea (cpt). Antrenor Viorel Cojocaru

Arbitri: C. Stamatoiu (Moldova Nouă) – C. Danciu (Deva), A. Saraol (Deva)
Stadion „Municipal” (Dr. Tr. Severin), spectatori 200

 

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

 

Mihai Andries 01 Aug. 2014, 12:49 Cupa României
Pe aceeași temă