Someșul Dej și Flacăra Horezu, eliminate de FRF din Cupa României pentru gafele făcute în primul tur, când ambele câștigaseră cu 3-1. Echipele norocoase care merg mai departe

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Aug. 2021, 13:09 Cupa României
Someșul Dej și Flacăra Horezu, eliminate de FRF din Cupa României pentru gafele făcute în primul tur, când ambele câștigaseră cu 3-1. Echipele norocoase care merg mai departe

Nouă dintre echipele câștigătoare în Faza I a Cupei României, Someșul Dej, respectiv Flacăra Horezu, s-au făcut de râs prin gafele comise și au fost declarate pierzătoare la ”masa verde” de către Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, după o sesizare a Departamentului Competiții al FRF.

Someșul Dej și Flacăra Horezu, eliminate din Cupa României în ciuda faptului că își câștigaseră meciurile

Ambele formații din Liga 3 își câștigaseră cu 3-1, în deplasare, jocul desfășurat la data de 28 iulie, cu Sportul Beclean, respectiv Sparta Râmnicu Vâlcea, însă au comis gafa de a utiliza fotbaliști fără drept de joc, motiv pentru care au fost pedepsite conform regulamentului, cu meciul pierdut la ”masa verde”, cu 0-3.

Someșul Dej (foto, în meciul de la Sportul Beclean) i-a folosit în stare de suspendare pe Ionuț Dobrea și Emanuel Rareș Negru, în timp ce Flacăra Horezu l-a utilizat tot în stare de suspendare pe Gabriel Vișan, o nouă achiziție. Cei trei jucători nu aveau drept de joc din sezonul trecut.

Au utilizat jucători fără drept de joc, aflați în stare de suspendare

Departamentul Competiții al FRF a sesizat neregulile comise de cele două echipe și le-a ”pârât” la Comisia de Disciplină și Etică, care, în ședința din 2 august, le-a eliminat din competiție. Au fost declarate pierzătoare la ”masa verde” în fața adversarilor din Liga 4, cu scorul de 0-3, și s-au ales și cu o penalitate sportivă de 105 lei.

”- Sesizare cu privire la jucătorii Dobrea Ionuț și Negru Emanuel Rareș, componenți ai ACS FC Someșul Dej.
– Admite sesizarea Departamentul Competiții FRF.
– În baza art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, ACS FC Someșul Dej se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Sportul Beclean) și penalitate
sportivă de 105 lei.

– Sesizare cu privire la jucătorul Vișan Gabriel, component al ACS Flacăra Horezu.
– Admite sesizarea Departamentul Competiții FRF.
– În baza art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, ACS Flacăra Horezu se sancționează cu Forfait (3-0 în
favoarea echipei ATCS Sparta Râmnicu Vâlcea) și penalitate sportivă de 105 lei.”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cele două cazuri.

Sportul Beclean întâlnește Unirea Dej, iar Sparta Râmnicu Vâlcea va juca cu Unirea Bascov

În aceste condiții, Sportul Beclean și Sparta Râmnicu Vâlcea au trecut în Turul II cu victorii la ”masa verde”, în locul celor care le învinseseră pe teren, Someșul Dej, respectiv Flacăra Horezu.

Tot ieri, FRF a stabilit meciurile din Faza II-a a Cupei României, tur în care Sportul Beclean a fost desemnată să joace cu nou-promovata în Liga 2 Unirea Dej, iar Sparta Râmnicu Vâlcea să o întâlnească pe echipa de Liga 3 din județul Argeș Unirea Bascov.

Desemnarea meciurilor s-a făcut și de această dată pe criteriu geografic.

Foto: Someșul Dej

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Aug. 2021, 13:09 Cupa României
Pe aceeași temă