Adversar din prima ligă la Zalău după o pauză de 19 ani! Poli Iași va juca în Cupa României în orașul în care Leo Grozavu a debutat în antrenorat: ”Ar fi rușinos pentru noi să ieșim din prima fază.” Meci special și pentru Gabriel Vașvari

Narcis POHOAȚĂ 24 Aug. 2023, 12:08 Cupa României
Adversar din prima ligă la Zalău după o pauză de 19 ani! Poli Iași va juca în Cupa României în orașul în care Leo Grozavu a debutat în antrenorat: ”Ar fi rușinos pentru noi să ieșim din prima fază.” Meci special și pentru Gabriel Vașvari

Poli Iași a avut noroc la tragerea la sorți a Play-off-ului Cupei României la fotbal, urmând să întâlnească un adversar din al treilea eșalon.

Pentru a ajunge în faza grupelor, Iașiul va trebui să treacă, în deplasare, de echipa din Liga 3 SCM Zalău, în data de 31 august. De altfel, dintre cele opt echipe din SuperLigă prezente în prima urnă la tragerea la sorți, doar Poli Iași și SC Oțelul Galați vor avea în Play-off adversari din al treilea eșalon.

Iașiul va întâlni Zalăul, iar SC Oțelul se va deplasa tot în Moldova, la FC Bacău.

Leo Grozavu va juca cu Poli Iași în orașul în care a debutat ca antrenor

Interesant este faptul că antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, cel care recent a împlinit 56 de ani, va juca în Cupa României chiar în orașul în care a debutat în antrenorat.

Grozavu a pregătit Armătura Zalău, între anii 2003 și 2005, aceasta fiind prima echipă antrenată în carieră.

Antrenorul trupei din prima ligă s-a declarat mulțumit de faptul că echipa sa va avea un adversar din al treilea eșalon, dar a atras atenția că elevii săi nu trebuie să se considere dinainte calificați.

”Nu a fost o tragere rea la prima vedere, pentru că până la urmă întâlnim o echipă de Liga a 3-a. Asta nu înseamnă că nu va trebui să fim în gardă. Cunosc foarte bine antrenorul celor de la Zalău, cunosc chiar și unii jucători din echipă, vor fi ambiții, toată lumea știe că este o competiție a surprizelor și nu ar trebui să avem dinainte sacii în căruță. Trebuie să fim foarte atenți. Pe de altă parte, este o deplasare lungă și din punctul acesta de vedere nu suntem foarte fericiți. Nu în ultimul rând, avem jucători în lot care trebuie să demonstreze că merită să fie la Poli Iași și, de ce nu, vor primi șansă pentru a demonstra că sunt foarte buni. La câteva zile distanță vom avea un meci foarte dificil în campionat, cu Universitatea Cluj și va trebui să ne deplasăm cu tot lotul de jucători, pentru a introduce o echipă care să se califice și o echipă care să scoată cât mai mult din meciul de la Cluj”, a declarat Leo Grozavu.

Grozavu, despre deplasarea la Zalău în Cupa României: ”Mergem să ne calificăm”

Grozavu își dorește o calificare în faza grupelor și speră să ajungă cu Poli cât mai departe în competiția surprizelor.

”Orice meci oficial trebuie să fie un obiectiv pentru noi, indiferent că vorbim de Cupă sau de campionat. Și Cupa cu atât mai mult. Ar fi rușinos pentru noi să ieșim din prima fază. După aceea, sigur, urmează faza grupelor, cu alte meciuri în timpul săptămânii, dar în momentul de față eu cred că Cupa României ar trebui să ne intereseze foarte mult. Vom încerca să mergem cât mai departe, cred că orice echipă își dorește să câștige Cupa României, până la urmă este vorba de un trofeu. Sper să avem mentalitatea asta, să mergem acolo să ne calificăm și după aceea, de la meci la meci să încercăm să trecem mai departe”, a punctat Leo Grozavu.

Meci special și pentru Gabriel Vașvari, care va juca în orașul natal

Nu doar pentru Leo Grozavu meciul de la Zalău va fi unul special, ci și pentru Gabriel Vașvari. Experimentatul mijlocaș al Politehnicii Iași, în vârstă de 36 de ani, jucător cu aproape 300 de meciuri în prima ligă, va juca în Play-off-ul Cupei României în orașul natal.

Vașvari s-a născut la Zalău, acolo a făcut junioratul, la Armătura, și tot la această echipă a debutat la seniori.

”Mă bucur că am ocazia să joc din nou pe terenul unde m-am apucat de fotbal, dar nu sunt fericit din prisma faptului că vom avea o deplasare foarte lungă, cu autocarul facem cam 9 ore până la Zalău. Mă bucur că mă revăd cu oameni dragi mie, cu prieteni, e un sentiment plăcut. Am început fotbalul la 6 ani la Armătura Zalău, acolo am trecut prin toate etapele la copii și juniori, după care am făcut pasul la echipa mare”, a declarat Gabriel Vașvari pentru Liga2.ro.

SCM Zalău a trecut de trei echipe din Liga 3 pentru a ajunge în Play-off-ul Cupei României

Dacă Poli Iași, ca echipă participantă în prima ligă în acest sezon, se află în Play-off-ul Cupei României la primul joc în această ediție a competiției, SCM Zalău, participantă în Liga 3, a fost nevoită să treacă de alte trei tururi pentru ajunge în această fază în care a picat să evolueaze contra unui adversar din elita fotbalului românesc, obiectiv principal pe care îl au toate echipele din ligile inferioare.

În Turul 1, SCM Zalău a trecut cu 1-0, în deplasare, abia după reprizele de prelungiri, de Victoria Carei. În Turul 2 a învins pe teren propriu, cu 2-1, Gloria Bistrița Năsăud. În fine, în Turul 3, FRF i-a repartizat pe criteriu geografic tot un adversar din Liga 3, pe o retrogradată în această competiție, Minaur Baia Mare, pe care a bătut-o acasă cu scorul de 5-1.

La Zalău va ajunge o echipă de prima ligă, pentru un joc oficial, după o pauză de nu mai puțin de 19 ani. Ultima dată, în septembrie 2004, sub Meseş, Armătura Zalău întâlnea Universitatea Craiova.

  • Cel mai cunoscut jucător al echipei SCM Zalău, antrentată de Cristian Lupuț, este Stefan Nikolic, atacant muntenegrean fost la FCSB și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Meciul dintre SCM Zalău și Poli Iași se dispută joi

Partida dintre SCM Zalău și Poli Iași a fost programată pentru ziua de joi, 31 august 2023, de la ora 17:30.

Până atunci, ZCM Zalău debutează în campionatul Ligii 3 vineri, 25 august, de la ora 18:00, când evoluează în deplasare la Lotus Băile Felix, în prima etapă a noului sezon.

Poli Iași, aflată pe locul 16, ultimul, în SuperLigă după 7 etape, va evolua în runda a 8-a duminică, pe teren propriu, de la ora 13:00, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (locul 5). Poli Iași are un meci mai puțin disputat, iar Sepsi are două restanțe.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dumbravita-uta-in-play-off-ul-cupei-romaniei-19281630

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-1-al-cupei-romaniei-se-disputa-astazi-trei-echipe-sunt-calificate-la-masa-verde-in-faza-urmatoare-a-competitiei-19278680

Narcis POHOAȚĂ 24 Aug. 2023, 12:08 Cupa României
Pe aceeași temă