FOTO | Scandal uriaș în Cupa României! SC Popești Leordeni, acuzată că a premeditat victoria la ”masa verde” cu o echipă de ”județ”: ”Rușine! Astfel de persoane trebuie să fie alungate imediat din fenomen”

Andrei PASCU 14 Aug. 2023, 14:21 Cupa României

E scandal în urma unui meci din Turul 2 al Cupei României, decis la ”masa verde”. SC Popești Leordeni a fost declarată câștigătoare, pentru că gazdele confruntării, Viitorul Ileana, într-o partidă programată miercuri, 9 august, nu au putut asigura prezența cadrelor medicale la stadion, așa cum prevede regulamentul.

Brigada de arbitri a așteptat 30 de minute pentru ca situația să se rezolve, dar ambulanța nu a mai ajuns la teren, iar partida a fost tranșată la ”masa verde” ulterior, în urma deciziei Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal.

SC Popești Leordeni, acuzată că a premeditat, printr-un conducător, victoria la ”masa verde” cu Viitorul Ileana

La mijloc sunt acuze grave din partea celor de la Viitorul Ileana (Liga 4 Călărași), față de un anumit conducător din cadrul SC Popești Leordeni (Liga 3). Concret, Petre Pașculea, directorul sportiv al echipa ilfoveană, este acuzat că a premeditat, cumva, totul și a dorit ca formația sa să iasă învingătoare la ”masa verde”.

Relatăm episodul pas cu pas. Pentru că în Liga 4 nu este obligatorie prezența unei ambulanțe la meciuri, Viitorul Ileana a fost nevoită să caute date de contact prin care să asigure, la partidele din Cupa României, serviciile medicale care prevăd și o salvare la teren. Totuși, trupa călărășeană nu a fost acum la primul joc din competiția KO și trebuia să cunoască foarte bine regulamentul.

Înaintea partidei cu SC Popeşti Leordeni, după cum a anunțat formația din liga a patra, dată fiind relația cumva apropiată dintre cele două cluburi, Petre Pașculea a răspuns pozitiv cerințelor echipei Viitorul Ileana și a transmis un număr de telefon al unei persoane, ”Aurelia” pe numele ei, după cum o numește clubul de ”județ”, cu care să ia legătura și să rezolve situația cu punerea la dispoziție a unei ambulanțe.

În Turul 1 al Cupei României, cel puțin, Viitorul Ileana a rezolvat cu persoana în cauză, manager al serviciului de ambulanță apelat. Demersul a fost înaintat și premergător partidei din Turul 2 al Cupei României, cu SC Popești Leordeni, dar în cele din urmă salvarea nu a mai apărut la stadion, deși lucrurile au fost rezolvate telefonic, cu acord verbal.

  • În galeria foto a articolului pot fi citite schimburile de mesaje dintre Viitorul Ileana și ”Aurelia”. Pe pagina de Facebook a echipei sunt publicate și capturi de ecran cu orele la care managerul ambulanței a fost apelat.

Viitorul Ileana ”a apelat” la colaborarea pe care SC Popești Leordeni o are cu serviciul de ambulanță

Astfel, Viitorul Ileana a ajuns la concluzia că totul a fost premeditat, pentru ca echipa din Liga 3 să meargă mai departe la ”masa verde”, acolo unde va întâlni Metaloglobus, pe teren propriu, după ce a fost declarată învingătoare la comisii.

Conducerea formației din Liga 4 Călărași s-a revoltat și a spus că va face demersuri chiar și către primarul din Popești Leordeni, pentru a lua anumite decizii în cazul în care se dovedește că Petre Pașculea a intervenit și a cerut, cumva, ca ambulanța să nu mai vină la stadion.

Viitorul Ileana și-a expus opinia prin intermediul paginii de Facebook, în care e explicat cele întâmplate pas cu pas, din punctul clubului de vedere. Conform celor relatate, ”Aurelia”, managerul serviciului de ambulanță, nu a mai dorit să răspundă la telefon după o discuție preliminară, în care a garantat că salvarea va asigura buna desfășurare a partidei.

Buna seara! In primul rand ne cerem scuze pentru neplacerea si dezamagirea creata! Venim in întâmpinarea dumneavoastra cu dovada clara pentru neplacerea creata!

Suntem o echipa de liga 4, ceea ce la acest nivel nu este obligatoriu serviciul de ambulanta! In momentul in care am ajuns in faza regionala a cupei Romaniei, a fost nevoie de serviciul de ambulanta, moment in care am luat legatura cu o anumita persoana (nu dam nume momentan) care ne.a pus in legatura cu acest serviciu de ambulanta! La meciurile anterioare nu a existat nici cea mai mica problema care sa ne dea de gandit de ceea ce urma sa se intample! Mai jos am postat discutiile cu managera acestui serviciu de ambulanta! Am avut asigurari ca vor veni! Astazi ora 16:53, am contactat telefonic pe doamna manager dar domnia sa nu a putut raspunde, am contactat din nou la ora 16:57 si la fel nu a raspuns! La ora 16:47 am trimis si un sms catre dansa! Dupa cum puteti observa, la ora 17:06 am primit un raspuns! La insistentele noastre, la ora 17:08 am primit alt raspuns! La ora 17:11 minute am solicitat un numar de la dispecer, doctor sau sofer de pe ambulanta si nimic pana la ora 17:25 cand am fost contactati de catre dispecer ceradu.si scuze ca nu mai poate ajunge ambulanta cu medic la meciul de fotbal deoarece in drum catre stadion, domnul doctor de pe ambulanta a intampinat o problema medicala si au fost nevoiti sa intoarca si sa mearga la spital! Acum ne intrebam si noi, la fel ca si multi dintre dumneavoastra de ce nu am fost anuntati mai devreme?!?! De ce nu ni s a dat nicio informatie pana la ora 17:25?!?! Sincer nu vrem sa credem ceea ce da de inteles toata aceasta speta!

Vrem sa mentionam ca persoana de legatura intre noi si doamna manager al serviciului de ambulanta, este o persoana foarte importanta clubului Sc Popesti Leordeni! Se poate dovedi foarte usor faptul ca acelasi serviciu de ambulanta a asigurat serviciul medical clubului Sc Popesti Leordeni in meciurile din postura de gazda disputate anterior de catre echipa din Popesti!

Nu intelegem nici atiduninea luata de catre Sc Popesti Leordeni pe o retea de socializare prin care puteti observa si dumneavoastra ca se pune oarecum presiune pe comisiile abilitate din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, pentru a valida partida cu scor la masa verde! Cu tot respectul, dar credem ca trebuia asteptata decizia comisiei abilitata! Avem tot respectul si toata stima fata de clubul Sc Popesti Leordeni si nu vrem sa credem ca are vreun amestec in cele intamplate! Totusi ne asteptam si inca asteptam, ca vor venii si dumnealor cu propunerea catre Federatia Romana de Fotbal, ca isi doresc si sunt deacord cu rejucarea meciului la o data stabilita de catre  comisia abilitata in astfel de cazuri!

In cursul zilei vom depune catre comisia de disciplina din cadrul Federatiei Romane de Fotbal tot ce detinem legat de acest incident! Am facut numeroase solicitari si catre doamna manager al serviciului de ambulanta pentru a ne pune la dispozitie toate documentele necesare, dar pana in momentul de fata nu am primit absolut nici un raspuns! Speram ca noaptea sa fie un sfesnic bun, si in cursul zilei de maine sa primim toate documentele necesare! Chiar nu dorim sa apelam la organele abilitate si sa depunem plangere penala in acest sens! Dar daca este cazul o vom face cu siguranta!!

Ps: Revenim cu detalii si va tinem la curent cu cele intamplate!

Mai jos gasiti conversatiile cu managera serviciului de ambulanta si  postarea pe o retea de socializare a clubului Sc Popesti Leordeni!

Forza ACS Viitorul Ileana!”, a transmis, în primă fază, după ce meciul a fost anulat, pe Facebook, Viitorul Ileana.

Petre Pașculea, de la SC Popești Leordeni, acuzat de Viitorul Ileana că a premeditat totul

Ulterior, a revenit cu o postare prin care l-a acuzat de lucruri grave pe Petre Pașculea, precizând că va face demersuri pentru ca acest caz să fie cunoscut și de primarul din Popești Leordeni.

Viitorul Ileana aduce acuze grave către Pașculea, fără a avea însă dovezi clare în acest caz. Doar face unele presupuneri.

Dupa cum am anuntat, revenim cu noi detalii, nu tocmai favorabile echipei noastre!

In cursul zilei de astazi am tot incercat telefonic si prin intermediul mesajelor sa obtinem documentele necesare de la serviciul de ambulanta la care doamna Aurelia este manager! O singura data ni s a raspuns la telefon in cursul diminetii, in care am primit asigurari de la doamna manager Aurelia, ca va verifica situatia si va revenii telefonic la noi si ne va pune la dispozitie documentele necesare! Dupa care nu a dorit sa mai raspunda sub nicio forma telefonic! Am mai primit un mesaj in momentul cand am instiintat.o ca vom depune plangere penala (mai jos puteti observa apelurile si mesajele transmise si primite)! Suntem siguri ca vom primi documetele necesare in momentul in care nu va mai exista nici cea mai mica sansa ca ar putea fi rejucata partida!

Suntem constienti ca suntem un club mic, suntem constienti ca nu vom fi luati in seama, suntem constienti ca am deranjat cu parcursul nostru din aceasta competitie, dar nu meritam sa se decurga la o asa mizerabila actiune pentru a ne stopa parcursul in competitie! Traim totusi cu speranta ca in cadrul comisiei de disciplina al Federatiei Romane de fotbal sunt persoane corecte si cinstite care nu vor accepta “tertipul” domnului Petre Pasculea cu apropiata dumnealui, doamna manager Aurelia!

Domnule Petre Pasculea, dumneavoastra ne-ati indicat acest serviciu de ambulanta, dumneavoastra ne-ati transmis sa o informam pe “doamna Aurelia” ca o contactam din partea dumneavoastra, ca sa putem colabora cu serviciul de ambulanta la care doamna este manager! Tot dumneavoastra ati fost acela care in cursul zilei de astazi ati spus ca nu aveti decat numarul si numele de Aurelia (nestiind adresa serviciului de ambulanta)! RUSINE! Astfel de persoane trebuiesc alungate imediat din acest fenomen! Nu stim si nu intelegem cum un club de talia Sport Club Popești-Leordeni poate fi de acord cu astfel de practici mizere ale acestui domn Petre Pasculea!!! Oare asa este “practica” la acest club?!? Oare chiar toti cei din conducere accepta asa ceva?!? Oare domnul Primar din Popesti Leordeni cunoaste astfel de practici ale domnului Petre Pasculea?!? Ati fost la Ileana domnule Petre Pasculea la meciul cu Cs Dinamo Bucuresti, ati fost primit cu respect! Oare v.a speriat ceea ce ati vazut si ati luat masuri de siguranta?!?! Va mai informez ca cunoastem si alte “propuneri” venite din partea dumneavoastra, si alte “tertipuri” la care erati pregatit sa apelati in cazul in care reuseam sa aducem in timp util o alta ambulanta! Va asiguram domnule Petre Pasculea ca va ajunge si la domnul Primar din localitatea Popesti totate aceste mizerii ale dumneavoastra! Chiar toate! Si cele nerelatate aici!

Pe aceasta cale facem apel la clubul Sc Popesti Leordeni, daca nu este implicat in niciun fel in aceasta practica mizera a domnului Petre Pasculea, sa mearga impreuna cu reprezentanti nostri la comisia de disciplina si sa ceara sus si tare rejucarea meciului pe teren! Speram sa dea curs propuneri noastre! Inca credem ca Sc Popesti Leordeni nu este asociat cu astfel de practici!

Ne cerem scuze fata de cetatenii din Popesti Leordeni si de clubul Sc Popesti Leordeni nu insinuam nimic! Doar dorim ca rezultatul sa se decida pe teren! Astfel se va dovedi ca acest club nu a fost asociat cu absolut nimic in practicile domnului Petre Pasculea!

Avem rugamintea la toate persoanele din Popesti Leordeni care cred in corectitudinea clubului Sc Popesti Leordeni si care sunt de acord ca rezultatul sa se stabileasca in teren, sa distribuie in numar cat mai mare postarea noastra! Poate asa ajunge mult mai repede la urechile domnului Primar din Popesti! Si in felul asta vor vedea cat mai multe persoane adevarata fata a domnului Petre Pasculea!

Ps! Noi ACS Viitorul Ileana echipa de liga 4, facem apel pe aceasta cale la clubul Sc Popesti Leordeni echipa de liga3, ca aceasta partida sa se dispute pe teren si nu la comisi! Multumim!

In cursul zilei de maine, revenim cu noi detali!”, a precizat vineri, 11 august, formația din Liga 4 Călărași.

SC Popești Leordeni a șters postarea cu cele întâmplate la Viitorul Ileana

Ulterior partidei care trebuia să aibă loc miercuri, 9 august, SC Popești Leordeni anunța alificarea în Turul 3 de Cupa României, lucru care a deranjat Viitorul Ileana, pe motiv că echipa din Liga 3 știa prea bine ce avea să se întâmple.

Dar, astfel de cazuri, cum e cel prezentat, sunt rezolvate cu decizie la ”masa verde” de fiecare dată, dacă nu sunt aduse dovezi clare că serviciul de ambulanță contractat a întâmpinat probleme înainte să ajungă la joc. Lucru care nu s-a întâmplat, din moment ce Viitorul Ileana nu a prezentat în fața comisiei FRF dovezi. Altfel, jocul ar fi fost reprogramat.

Viitorul Ileana a reacționat pe pagina de Facebook a clubului de Liga 3

Postarea, redată în format foto mai sus, a fost publicată de SC Popești Leordeni în urma nedisputării meciului, dar ulterior a fost ștearsă de pe pagina de Facebook a clubului.

A fost salvată de Viitorul Ileana, care a revenit cu un ”update” și a precizat următoarele:

Aceasta postare aparea ieri pe reteaua de socializare a Sc Popesti Leordeni! Dupa postarea noastra de seara trecuta, ca prin minune a disparut in cursul zilei de astazi! Oare de ce?!?!”.

La ora publicării acestui articol, pe pagina de socializare a echipei din divizia a treia nu se mai precizează nimic în privința celor întâmplate la partida din Cupa României, ci doar o trimitere asupra faptului că, în Turul 3, SC Popești Leordeni a fost desemnată să joace contra Metaloglobusului.

Cel care gestionează pagina de Facebook a clubului din Liga 4 Călărași nu a ratat ocazia să reacționeze ironic asupra celor întâmplate, postând un mesaj. SC Popești Leordeni a răspuns sub formă de declarație oficială, negând faptul că are vreo implicare în sens negativ cu privire la lipsa ambulanței.

Liga2.ro respectă decizia SC Popești Leordeni de a anunța public, suporterii săi în primul rând, că partida cu Viitorul Ileana nu a avut loc și a explicat motivul. În schimb, Viitorul Ileana, foarte activă în mediul online până la acest joc, nu a scris niciun cuvânt după meci, ce s-a întâmplat atunci, de nu s-a disputat. Frustrată de incompetența sa de a organiza jocul, a preferat apoi să arunce cu noroi în adversari, fiindcă au îndrăznit să spună ceea ce prevede regulamentul în astfel de cazuri, victorie la ”masa verde”. Cel mai probabil, în urma acuzelor lansate de echipa călărășeană, SC Popești Leordeni și-a șters postarea pentru a nu se interpreta faptul că pune în vreun fel presiune pe comisia FRF.

Contactat telefonic de Liga2.ro, Petre Pașculea nu a dorit să comenteze acuzele care i se aduc personal din partea clubului din Liga 4.

Foto: SC Popești Leordeni și Viitorul Ileana

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bacau-victorii-la-scor-in-cupa-romaniei-19279794

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/minaur-baia-mare-calificare-in-turul-3-de-cupa-romaniei-19279775

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-s-a-facut-de-ras-la-lugoj-19279768

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ceahlaul-a-trecut-de-somuz-falticeni-in-primul-joc-din-cupa-19279747

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ce-a-facut-ileana-cu-dinamo-in-doua-nopti-de-povestit-la-copii-si-nepoti-calarasenii-din-baragan-cu-cinci-jucatori-africani-in-liga-4-si-primar-la-al-saptelea-mandat-am-scris-istorie-cu-10-19279216

Andrei PASCU 14 Aug. 2023, 14:21 Cupa României
Pe aceeași temă