Dorinel Munteanu iese în față și își asumă eșecul din finala Cupei României: ”Îmi pare rău pentru fani, sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat!”

Andrei PASCU 16 May. 2024, 01:04 Cupa României
Dorinel Munteanu iese în față și își asumă eșecul din finala Cupei României: ”Îmi pare rău pentru fani, sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat!”

SC Oțelul nu și-a păstrat statutul de favorită în finala Cupei României cu Corvinul Hunedoara, pe care a pierdut-o la loviturile de departajare, după 2-2 la finalul celor 90 de minute, dar și după două reprize adiționale.

Gălățenii au condus de două ori, cu 1-0 și 2-1, dar nu au știut să gestioneze momentele de avantaj, după cum a declarat antrenorul lor la final, Dorinel Munteanu.

SC Oțelul a pierdut finala Cupei României! Reacția lui Dorinel Munteanu

Echipa din SuperLiga României a condus prima dată pe tabelă din minutul 27, atunci când a punctat Anes Rusevic. S-a bucurat doar 12 minute de avantaj, pentru că apoi a restabilit egalitatea Marius Coman. S-a intrat cu rezultat de egalitate la cabine, iar în partea secundă s-a marcat tot câte un gol de fiecare parte.

Rusevic avea să facă dubla în minutul 58, când a transformat o lovitură de la 11 metri, dar Antoniu Manolache restabilea egalitatea în minutul 74 și ducea meciul în prelungiri. Nici în reprizele adiționale nu s-a mai marcat, astfel că s-a ajuns la departajarea de la punctul cu var.

S-a impus Corvinul Hunedoara cu 3-2 acolo, după ce de la SC Oțelul au ratat Pablo Gaitan, Joao Lameira și Costinel Ghiocel. Au marcat doar Yuri Cisotti și Miguel Silva, în timp ce pentru hunedoreni nu au ratat ținta Antoniu Manolache, Antonio Bradu și Andrei Hergheligiu.

  • SC Oțelul, în partida cu Corvinul Hunedoara: Ed. Pap – Zhelev, Yabre (Ghiocel 119′), J. Cisse, M. Silva – Cisotti (cpt.), Zivulic, Joao Lameira – Frederic Maciel (Malle 76′), Bodișteanu (Rz. Tănasă 66′), Rusevic (Gaitan 76′)
    Rezerve neutilizate: R. Stoian – I. Neagu, Andr. Rus, D. Panait, Jardan

Dorinel Munteanu își asumă vina după înfrângerea gălățenilor de la Sibiu

La interviuri, Dorinel Munteanu, chiar dacă a fost foarte nervos în timpul finalei la marginea terenului pe nereușitele jucătorilor săi, a declarat că victoria Corvinului e una meritată și că își asumă vina ratării trofeului.

Chiar dacă elevii săi au avut de două ori avantaj pe tabelă, Munteanu a lăsat de înțeles că trebuia să facă altceva pentru a reuși să păstreze diferența până la final. Antrenorul nu a uitat nici de fani, de care îi pare rău pentru cele întâmplate într-un joc atât de important.

Deși SC Oțelul a fost favorită pe hârtie, Dorinel Munteanu nu consideră că jucătorii săi au avut o presiune suplimentară.

Consider că este meritată câștigătoarea, chiar dacă a fost la loviturile de la 11 metri. Noi nu am știut să gestionăm momentele în care am condus, am făcut erori personale. E o seară tristă pentru mine, pentru echipă, pentru Galați, dar această înfrângere trebuie să ne întărească și să vedem cât mai repede ce trebuie să facem în viitorul apropiat.

Ne așteaptă meciurile de baraj, grele. Îmi pare rău pentru suporteri, sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat! Am ales jucătorii care să execute penaltiurile, am avut încredere, îmi asum înfrângerea și pierderea finalei.

Nu am avut presiune, nu am simțit asta, jucătorii știau că meciul va fi greu. Corvinul a câștigat meritat! Am ținut mult și țin la Oțelul, la toți jucătorii, chiar dacă în seara aceasta am pierdut. Asta e situația!”, a declarat Dorinel Munteanu la microfonul Digi Sport.

SC Oțelul trebuie să își revină repede

Pentru SC Oțelul continuă sezonul, chiar dacă pentru hunedoreni s-a terminat. E în continuare angrenată în partidele din SuperLiga României, iar următorul joc va fi contra Universității Cluj.

Acum, Munteanu speră ca jucătorii să își revină cât mai repede și să fie la punct pentru un succes cu ardelenii. Să uite ce s-a întâmplat în finala de la Sibiu.

Este datoria mea să motivez jucătorii după acest meci, avem meciul cu Universitatea Cluj. Jucătorii trebuie să își revină fizic și să ne continuăm sezonul, să vedem ce putem obține din baraj.

Nu mai contează această finală, am vrut să câștigăm, tot orașul a fost alături de noi, dar nu a fost să fie seara noastră”, a mai spus Munteanu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 16 May. 2024, 01:04 Cupa României
Pe aceeași temă