A început Revelionul la Hunedoara! Primarul, în al nouălea cer după ce Corvinul a spulberat CFR Cluj: ”Ne așteptam să învingem! Știu cum s-a pregătit acest meci”

Andrei PREOTU 03 Apr. 2024, 00:43 Cupa României

Hunedoara trăiește o zi de neuitat, după ce echipa antrenată de Florin Maxim, Corvinul, a izbutit o victorie de senzație contra CFR Cluj, scor 4-0, în sferturile de finală ale Cupei României.

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, spune că se aștepta la un succes contra formației care în ultimii șase ani a câștigat campionatul României de cinci ori, chiar dacă echipa din Liga 2 a pornit cu șansa a doua în fața prim-divizionarei.

  • Viorel Lică (43′), Marius Coman (50′), Nicolae Pîrvulescu (67′) și Daniel Pop (90+2′) au fost cei care au marcat în probabil ultimul meci al lui Adrian Mutu pe banca CFR-ului.

Primarul Hunedoarei, în al nouălea cer după victoria Corvinului cu CFR Cluj: ”Tot orașul este blocat de patru ore!”

Fără drept de promovare în prima ligă, Corvinul visează frumos după calificarea superbă în semifinalele Cupei României, din moment ce este acum la doar doi pași de câștigarea competiției, lucru care i-ar aduce, automat, și o accedere într-o competiție europeană, din postura de divizionară secundă!

Pentru cel care a reușit să contribuie la ascensiunea Corvinului rezultatul de marți seară nu reprezintă o surpriză, cu toate că Adrian Mutu are o colecție de vedete în lotul grupării din Gruia.

”Am un mesaj pentru jucătorii Corvinului: «Ne-ați făcut mândri de voi». Ne așteptam să învingem! Eu chiar știu cum s-a pregătit acest meci, pentru că am mai mers la ședințele de pregătire și am văzut ce mesaje transmite antrenorul nostru Florin Maxim.

Am onorat așa cum se convine competiția organizată de Federația Română de Fotbal. Atmosfera a fost una de senzație, au fost peste 12.000 de spectatori la acest meci cu CFR Cluj. Vă spun sincer că tot orașul este practic blocat de patru ore”, a mărturisit primarul Dan Bobouțanu, pentru ProSport.

Corvinul, gata să câștige Cupa României: ”De acum, totul este posibil!”

De la meciul cu CFR Cluj nu au lipsit legendele Corvinului, în frunte cu Mircea Lucescu. Ioan Andone și Romulus Gabor au fost și ei printre invitații speciali la partida de gală din Cupa României.

Cu toții vor petrece după acest succes obținut de echipa lui Florin Maxim, potrivit spuselor lui Bobouțanu, în timp ce jucătorii merg în cantonament, fiindcă sâmbătă au meci în Liga 2, la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr.

”Ați văzut și dumneavoastră, domnul Mircea Lucescu a dat lovitura de start, ne-a purtat noroc în acest meci mare. Băieții merg în cantonament, iar noi vom trage concluziile la un pahar de vin (n.r. râde) după această victorie superbă. Din acest moment, totul este posibil în Cupa României”, a mai afirmat primarul municipiului Hunedoara.

Ultima echipă de Liga 2 care a atins semifinala Cupei României este Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în ediția 2020-2021, după ce în sferturi a trecut cu 3-1 de ”U” Cluj. În semifinală a pierdut, în dublă manșă, cu U Craiova, 0-3 la Craiova și 2-2 la Târgu Jiu. Altă divizionară secundă ajunsă în semifinală a fost FC Hermannstadt, în sezonul 2017-2018, după ce trecea cu 3-0 de FCSB. Mai mult, sibienii conduși atunci de Alexandru Pelici învingeau și Gaz Metan Mediaș în semifinală, cu 1-0, iar în finala cu U Craiova cedau cu 0-2 pe Arena Națională.

În semifinală, Corvinul va întâlni învingătoarea dintre FCU Craiova FC și FC Voluntari.

”2 aprilie 2024 devine un reper în memoria fiecărui corvinist. Corvinist sunt şi eu de când mă ştiu”, a scris Dan Bobouțanu pe pagina sa de Facebook după victoria Corvinului în fața CFR-ului.

Foto: Călin Corpaciu și Sebastian Popescu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/impresiile-lui-cristian-balaj-dupa-esecul-cfr-ului-la-hunedoara-19304939

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-poate-aduce-demisia-lui-adrian-mutu-19304928

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactiile-cluburilor-corvinul-si-cfr-imediat-dupa-rezultatul-surprinzator-de-la-hunedoara-19304927

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-cfr-cluj-in-cupa-romaniei-19304881

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-cfr-cluj-primul-sfert-de-finala-din-cupa-romaniei-19304818

Andrei PREOTU 03 Apr. 2024, 00:43 Cupa României
Pe aceeași temă