Poli Iași e mulțumită de tragerea la sorți din Cupa României. Ce spun Daniel Pancu și Ciprian Paraschiv despre Petrolul, adversarul din optimi

Narcis POHOAȚĂ 12 Jan. 2021, 17:45 Cupa României
Poli Iași e mulțumită de tragerea la sorți din Cupa României. Ce spun Daniel Pancu și Ciprian Paraschiv despre Petrolul, adversarul din optimi

După ce a trecut în 16-imi de campioana României CFR Cluj, Poli Iași va da piept în optimile de finală cu divizionara secundă Petrolul Ploiești. Meciul se va disputa la Ploiești, în jurul datei de 10 februarie, într-o singură manșă.

La scurt timp după aflarea adversarului în urma tragerii la sorți, oficialii echipei din Copou au admis că pe hârtie Poli Iași pornește favorită, dar sunt conștienți că în Cupa României pot apărea și mari surprize.

Daniel Pancu: ”Întâlnim o echipă de mare tradiție a fotbalului românesc”

”Întâlnim o echipă de mare tradiție a fotbalului românesc, o echipă care are obiectiv promovarea. Mai e mult până la acel meci, mai avem multe meciuri de disputat în campionat. Cupa României este o competiție imprevizibilă, noi am eliminat campioana. În mod normal echipa de ligă superioară pleacă favorită”, a declarat antrenorul Politehnicii Iași, Daniel Pancu (foto).

Ciprian Paraschiv: ”Teoretic, suntem favoriți”

La rândul său, președintele executiv Ciprian Paraschiv spune că Poli Iași va trata meciul cu maximă seriozitate.

”Se vor întâlni două echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Teoretic, suntem favoriți, atât datorită faptului că evoluăm într-un eșalon superior adversarilor, cât și parcursului din sezonul precedent, când am jucat în penultimul act al întrecerii. Însă, Cupa României a fost și rămâne o competiție a surprizelor, iar noi o vom trata cu maximă seriozitate, indiferent de terenul pe care jucăm și adversarul pe care îl întâlnim. Până la duelul cu Petrolul mai sunt multe, multe meciuri foarte importante pentru noi, mai exact opt jocuri în campionat în mai puțin de o lună. Sper ca jucătorii care vor completa lotul în perioada următoare să ne fie de folos și să răzbim pe ambele planuri”, a declarat, pentru ProSport, președintele executiv Ciprian Paraschiv.

Poli Iași ocupă locul 15 în Liga 1 la finalul turului, cu 14 puncte acumulate în 15 meciuri, în timp ce Petrolul Ploiești se află pe locul 9 în Liga 2, după 14 meciuri disputate în 15 etape, cu 21 de puncte, fiind la o distanță de două puncte față de ultimul loc de play-off, ocupat de Universitatea Cluj.

Petrolul s-a calificat în optimile Cupei României după ce a trecut în tururile precedente de Metaloglobus (Liga 3, 2-1, după prelungiri) și CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3, 2-1). Poli Iași a eliminat-o în turul trecut pe CFR Cluj (1-0).

Reacția lui Viorel Moldovan, antrenorul Petrolului, despre meciul cu Poli Iași.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 12 Jan. 2021, 17:45 Cupa României
Pe aceeași temă