După Ocna Mureş, Universitatea Craiova a mai bifat o umilinţă în Cupa României, la Tunari

Cosmin STAICU 27 Sep. 2023, 19:51 Cupa României

Universitatea Craiova a descins la Tunari pentru duelul considerat cel mai facil în grupele actualei ediţii a Cupei României, contra unei nou-promovate în Liga 2. Galeria oltenilor n-a făcut deplasarea, continuând protestul început anul trecut faţă de noul format al competiţiei. Şi echipa a avut ceva de obiectat, dar faţă de suprafaţa de joc din localitatea ilfoveană.

Deşi îşi permit deplasări cu avionul în campionat, cei de la CS Tunari se complac cu un teren greu de validat şi ca imaş, multe echipe de judeţ având condiţii superioare de joc. ”Aceasta este casa noastră” scria pe un banner lateral, unul deloc de fală, ţinând cont că terenul constituie un adevărat pericol pentru fotbalişti.

1-1 s-a terminat jocul, cu divizionara secundă înscriind la scurt timp în repriza secundă, iar cu prim-divizionara egalând în minutul 90.

Fără gol în prima repriză dintre Tunari și U Craiova

Cu excepţia lui Houri, primul 11 al Craiovei a fost schimbat faţă de meciul precedent, de la Cluj, dar nici Tunariul n-a mizat pe formula de bază, inclusiv jucătorul lor exponenţial, Ivanovski, fiind menajat. Lui Mendy i-a fost prilejuit debutul oficial la Universitatea, iar lui Kurtic i-a fost înmânată banderola, probabil pentru CV, nu pentru randamentul oferit.

Pe un teren sub orice critică, pe care o preluare obişnuită a însemnat o dovadă de rafinament, contra unei echipe ultradefensive, Craiova a încercat să joace cât mai simplu, din una-două atingeri. Dar ceea ce este în mod normal simplu, a fost destul de complicat în asemenea condiţii. Rolul atacantului central a devenit şi mai important într-un astfel de context, iar vârf a fost Atanas Trică, revenit în primul 11 după ce a fost titular şi în startul de sezon, contra lui Dinamo. ”Ati” a şi avut prima ocazie, dar n-a cadrat şutul, după ce a pivotat bine cu adversar în spate. La fel de importante au devenit şi fazele fixe la un astfel de joc, dar Mendy n-a speculat mingea care-l găsise liber pe 6 metri, la un corner. Nici cele două lovituri libere de la 20 de metri n-au avut executanţi inspiraţi dintre alb-albaştri (Kurtic şi Roguljic), aşa că pauza a găsit la egalitate Craiova şi Tunariul.

Tunariul a fost la câteva minute de o victorie cu U Craiova

Dacă în prima repriză, Craiovei i-a lipsit numai golul, în partea secundă nu i-a ieşit nimic şi s-a conturat o ruşine istorică, un eşec în faţa unei echipe comunale. Badelj n-a ţinut cont de teren şi-a l-a servit pe adversarul direct, Paul Mitrică, iar acesta l-a executat pe Lazar, spre stupefacţia tuturor.

Schimbările de jucători n-au avut efect pozitiv în jocul Craiovei, care nici măcar n-a putut riposta, şi-a creat prea puţine ocazii, iar Baiaram şi-a bătut joc cu seninătate de vreo două. Trupa lui Papură a evitat înfrângerea în minutul 90, cu noroc, la un şut al lui Kurtic care l-a nimerit pe Markovic. La gabaritul său, e greu să-l eviţi, totuşi, chiar dacă eşti coechipier cu el.

După ce, anul trecut, sub comanda lui Mirel Rădoi, a trăit ruşinea de la Zlatna, contra echipei de liga a treia CS Ocna Mureş (scor 1-1), Universitatea mai bifează un rezultat dezonorant în Cupa României. Nici măcar terenul execrabil şi faptul că se află deja la al treilea antrenor şi îl aşteaptă pe al patrulea nu pot reprezenta scuze pentru jucătorii lui Mihai Rotaru.

CS TUNARI – UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-1

Paul Mitrică 46′ / Jovan Markovic 90′

CS Tunari: Moroz – Barfă (Al. Gheorghe 68′), Ad. Stoian, Mih. Leca (cpt.), Al. Sima, Florică – Al. Despa (Vas. Constantin 60′), Licsandru (M. Geantă 82′), Sin, P. Mitrică (Dr. Gheorghe 60′) – Al. Stoian (Ivanovski 68′)
Rezerve neutilizate: Dr. Petrișor – Feraru, L. Mitrică, Mihăescu
Antrenor secund: Alin Ilin

U Craiova: Dav. Lazar – Borța (Vlădoiu 76′), J. Mendy, Badelj (Raul Silva 64′), Basilio Ndong – Kurtic (cpt.), Mih. Căpățînă, Roguljic – Ișfan (Koljic 64′), Trică (Baiaram 64′), Houri (Markovic 46′)
Rezerve neutilizate: Iul. Popescu – Al. Crețu, Sala, Mateiu
Director tehnic: Corneliu Papură

Stadion: Central Arsenal Tunari (Tunari – Ilfov). Arbitru central: George Cătălin Roman (Timişoara). Arbitri asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Ioan Daniel Humița (Armeniş – Caraş Severin). Arbitru de rezervă: Mihai Motan (Târgovişte). Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare). Delegat joc: Duras Mihai (Bucureşti).

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-a-pierdut-la-limita-cu-petrolul-in-cupa-romaniei-19286506

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-esec-in-grupele-de-cupa-romaniei-1-4-cu-sc-otelul-19286448

Cosmin STAICU 27 Sep. 2023, 19:51 Cupa României
Pe aceeași temă