Nici Valentin Suciu nu dă mari șanse echipei sale, FK Csikszereda, înaintea meciului cu UTA, din 16-imile Cupei României: ”Nu degeaba e pe 6 în Liga 1.” Ce spune Laszlo Balint despre jocul de la Miercurea Ciuc

Nici Valentin Suciu nu dă mari șanse echipei sale, FK Csikszereda, înaintea meciului cu UTA, din 16-imile Cupei României: ”Nu degeaba e pe 6 în Liga 1.” Ce spune Laszlo Balint despre jocul de la Miercurea Ciuc

FK Csiksereda va întâlni UTA în 16-imile Cupei României. Meciul a fost programat inițial luni la ora 18:00, dar apoi a fost mutat mai devreme cu câteva ore. Federația Română de Fotbal a precizat că întâlnirea va avea loc la ora 14:00. Decizia a fost luată pentru a evita eventuale probleme cu ceața, întâlnite și în cea mai recentă partidă a celor de la FK Csiksereda, cu ”U” Cluj.

Antrenorul Valentin Suciu a prefațat întâlnirea cu echipa din Arad și a recunoscut că adversarii pornesc clar cu prima șansă. E de părere că UTA are 70 la sută șanse să se impună, dar FK Csiksereda va încerca să producă surpriza, să câștige și să meagă în 8-imile Cupei României.

Valentin Suciu: ”UTA are o echipă de prima ligă și nu degeaba e pe locul 6” 

Un aspect pentru care consideră că echipa din Liga 1 pornește cu prima șansă este acela că antrenorul arădenilor, Laszlo Balint, a pregătit pentru o perioadă de timp gruparea ciucană. Cunoaște clubul, cunoaște echipa și a și antrenat câțiva jucători care se regăsesc și acum în lot, a evidențiat Valentin Suciu.

Cred că șansele sunt 70 la 30 în favoarea Aradului. Are o echipă de prima ligă și nu degeaba e pe locul 6. Merită întrucât a reușit să câștige la CFR acasă. Antrenorul Laszlo Balint a unit echipa bine. Știe jocul nostru, a lucrat aici, a antrenat câțiva dintre jucătorii noștri, cunoaște politica și sistemul clubului nostru. Încercăm să profităm de puținele șanse pe care le avem”, a declarat antrenorul Valentin Suciu, citat de Szekely Sport.

”Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc pune mare preț pe Cupa României, competiție în care nu a mai depășit faza 16-imilor de 14 ani. În 2006, arădenii treceau cu 4-1 de CS Otopeni, dar cedau în optimi, pe „neutrul” din Târgu Jiu, cu 2-0 în fața unei alte prim divizionare, FC Argeș.

Apoi, în sferturile competiției KO, ”roș-albii” nu au mai fost de 25 de ani, când erau eliminați la Ploiești de Petrolul, echipă ce avea să cucerească trofeul în acea ediția.

Așadar, după cum a declarat, Laszlo Balint ține foarte mult ca echipa sa să avanseze tur după tur în Cupă, vorbind chiar despre câștigarea competiției. În aceste condiții, e greu de anticipat o formulă de start pentru jocul de luni, de la Miercurea Ciuc.

Laszlo Balint: ”Sarcina mea este să îi fac pe băieți să fie la un tonus optim” 

De obicei, cel puțin în fazele incipiente ale competiției, în special formațiile mai bine cotate le dau și șansa fotbaliștilor care au evoluat mai puțin în campionat să-și facă mâna și, eventual, prin prestații solide să-și ceară un tricou de titular și în partidele pe puncte. Altfel, partea cu odihnirea sau menajarea fotbaliștilor nu e neapărat valabilă, din moment ce etapa de Cupă e programată în weekend și nu în timpul săptămânii, la 3-4 zile distanță de meciurile de campionat.

”Nu o să o să dezvălui nimic din strategia noastră pentru acest meci, nici în ceea ce privește jucătorii pe care ne vom baza. Ce este important și pentru noi este faptul că această competiție vine, cumva nefiresc, la final de săptămână din cauza aglomerării programului, a competițiilor europene, care se joacă din săptămână în săptămână.

Practic această etapă de Cupa României se joacă într-un ritm lent, ceea ce înseamnă că o să avem continuitate pe partea de cicluri săptămânale. Ne bucurăm, dar pe de altă parte trebuie să ținem cont și de faptul că este o deplasare lungă, dar și de condițiile meteorologice. Practic, suntem în iarnă, iar aceste detalii cu siguranță vor influența desfășurarea jocului. Sarcina mea este să îi fac pe băieți să fie la un tonus optim, în primul rând din punct de vedere fizic și apoi foarte important și din punct de vedere mental.

 Când viitorul și parcursul tău în Cupa României depind de cele 90 de minute și eventuale prelungiri, nu trebuie să îți permiți absolut niciun moment de relaxare. E particularitatea competiției și trebuie să ne intre foarte bine în cap că, dacă vrem să ne calificăm, avem nevoie de concentrare maximă în fiecare moment al jocului”, a punctat Laszlo Balint, citat de Sport Arad.

Ultimul meci dintre cele două a fost câștigat de UTA cu 6-0 

Încă din momentul în care a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea 16-imilor Cupei României, Valentin Suciu declara că își dorea un adversar mai ușor. Afirma la acel moment că speră ca jucătorii care au fost sezonul trecut la echipă să se motiveze suplimentar și să răzbune ultimul rezultat înregistrat între cele două. La începutul acestui an, UTA a câștigat la Miercurea Ciuc cu un scor de tenis, 6-0.

Am fi putut cădea cu un adversar mai ușor. În mod clar Arad este echipa favorită, dar, totuși, avem o mică șansă, nu vom intra pe teren să ne predăm. Laszlo Balint cunoaște bine echipa noastră și jucătorii, pentru că am fost adversari sezonul trecut. După înfrângerea suferită în primăvară, sper ca jucătorii mei, în special cei care au jucat atunci, vor fi motivați să-mi arate că pot mai mult decât au demonstrat atunci. Meciurile din Cupă produc întotdeauna surprize”, declara Valentin Suciu pentru FK Csikszereda, după tragerea la sorți.

FK Csikszereda e pe 9 în Liga 2, UTA pe 6 în Liga 1 

FK Csikszereda e pe locul 9 în Liga 2, cu 29 puncte în 13 meciuri. În ultimele cinci partide a înregistrat două victorii și trei rezultate de egalitate.

De partea cealaltă, UTA are un prim sezon bun în Liga 1. E pe locul 6, cu 17 puncte în 11 meciuri, înregistrând până acum doar două eșecuri. Arădenii sunt cu un punct peste locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și Leczki Jozsi/ Mediafax Foto

 

 

 

 

 

Pe aceeași temă