Laurențiu Reghecampf nu concepe o surpriză în derby-ul oltenesc din sferturile Cupei României: “Trebuie să se vadă o diferenţă foarte mare între noi şi Filiaşi”

Cosmin STAICU 01 Dec. 2021, 20:32 Cupa României
Laurențiu Reghecampf nu concepe o surpriză în derby-ul oltenesc din sferturile Cupei României: “Trebuie să se vadă o diferenţă foarte mare între noi şi Filiaşi”

Derby-ul oltenesc al sferturilor Cupei României, între deţinătoarea trofeului, Universitatea Craiova, şi performera actulei ediţii, ACSO Filiaşi, este programat joi, de la ora 20:30, pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

După cele trei eşecuri consecutive în campionat, formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecampf are ocazia de a întrerupe această serie nefastă, iar antrenorul Universităţii spune că vrea să vadă o diferenţă foarte mare pe teren în partida de joi seara, indiferent de jucătorii pe care-i va introduce pe teren. Cupa României a devenit cel mai accesibil trofeu pentru formaţia din Bănie, după ce în campionat diferenţa faţă de liderul CFR Cluj este de 17 puncte după 17 etape.

”Noi avem un singur obiectiv, să câştigăm meciul, să ne calificăm mai departe, pentru a încerca să câştigăm trofeul. Nu o văd ca o ocazie de a lua o doză de moral după eşecurile din ultima perioadă, vom vedea şi ce schimbări vom face în echipă. Clar că este un avantaj pentru noi că jucăm pe teren propriu, jucăm cu o echipă de liga a treia, iar indiferent de jucătorii care vor intra pe teren, trebuie să se vadă o diferenţă foarte mare pe teren. Trebuie să ne respectăm, să ne câştigăm meciul şi să mergem mai departe. Este un meci oficial, Cupa României este un obiectiv pentru noi, suntem echipa care avem nivelul cel mai mare din cele rămase în competiţie, dar nu suntem favoriţi, fiindcă în fotbal se poate întâmpla orice”, a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Bogdan Vătăjelu: ”Trebuie să rămânem concentraţi, e o competiţie care ne poate duce în cupele europene”

Înaintea partidei din sferturile Cupei României, fundaşul stânga Bogdan Vătăjelu (28 de ani) a declarat că el şi colegii trebuie să rămână concentraţi, indierent de nivelul adversarului, deoarece Cupa României reprezintă calea spre un loc de cup europeană, în condiţiile în care în campionat drumul este mai lung şi mai complicat.

”E un meci ca oricare altul, ne dorim şi anul acesta un trofeu şi trebuie să rămânem concentraţi, să nu ne gândim că întâlnim o echipă de liga a treia. Trebuie să fim conectaţi la orice meci, indiferent că este oficial sau amical, iar acum este vorba de o competiţie care te califică într-o cupă europeană. Era mai dificil dacă jucam la ei acasă, terenul nostru este la un nivel extraordinar, ne avantajează acest lucru, dar tot cel mai important este cât de concentraţi vom fi. Suporterii se aşteaptă să câştigăm, dar nu poţi să-i îmbunezi cu o victorie cu Filiaşiul, după ce ai pierdut cu FCSB acasă. Parcă nouă nu ne place să ne concentrăm când totul este bine, ne place să ne revenim, să ne concentrăm atunci când ne este mai greu”, a spus Bogdan Vătăjelu.

Până în această fază a competiţiei, Universitatea Craiova, deţinătoarea Cupei României, a învins CFR Cluj (Liga 1, 1-0, acasă) și Minaur Baia Mare (Liga 3, 4-0, în deplasare).

Marea surpriză a acestei ediţii, ACSO Filiaşi, a trecut până acum de CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare, acasă).

Cosmin STAICU 01 Dec. 2021, 20:32 Cupa României
Pe aceeași temă