Gloria Buzău a avut-o în palmă pe UTA, dar a plătit erorile portarului Haymamba! Andrei Prepeliță l-a apărat pe camerunez: ”Probabil a avut emoții, dar toți câștigăm și toți pierdem”

Călin MNERIE 27 Sep. 2023, 22:06 Cupa României

Gloria Buzău i-a pus probleme prim-divizionarei UTA în primul meci al Grupei D a Cupei României, dar arădenii și-au atins scopul, obținând cele trei puncte cu victoria cu scorul de 2-1.

Gloria a anulat diferența de eșalon aproape o oră de joc, a avut și avantaj pe tabelă, dar titularii lui Mircea Rednic au întors soarta unei partide ce părea la un moment dat compromisă.

Brazilianul Freitas (58) și muntenegreanul Vucenovic (75) au anulat golul din prima parte a buzoianului Valentin Dumitrache (32) și Buzăul pierde al doilea joc consecutiv, după cel din campionatul Ligii a 2-a, de la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr.

Valentin Dumitrache a taxat experimentele lui Rednic

Ambii antrenori au operat câteva schimbări în formulele cu care abordează de obicei partidele pe puncte, dar Buzăul a fost mai echipă în prima parte. Nu a riscat mai nimic în defensiv, iar în atac putea da lovitura încă din minutul 9, dacă Pervan nu ezita să tragă din poziție ideală. Poate singura șansă a ”Bătrânei Doamne” în actul întâi s-a născut în minutul 28, când Stahl a reluat prea slab centrarea lui Vucenivic și Haymamba a respins cu piciorul.

După o jumătate de oră de joc, presiunea gazdelor s-a mărit și, după ratarea lui Georgiev, a găsit drumul spre golul de 1-0. Revenit pe gazon după o accidentare, Chică-Roșă a jucat perfect rolul pivotului, a preluat și l-a lansat în careu pe Valentin Dumitrache, care a șutat din 6 metri lateral dreapta și mingea s-a dus în plasă, cu toată opoziția lui Kucher și Stolnik. Era minutul 32, arădenii nu avut reacție, ba chiar mai puteau lua un gol chiar înainte de pauză. Pervan a scăpat singur spre poartă, dar a tras exact pe direcția goalkeeperului ucrainean al adversarilor.

Portarul Haymamba, aliatul arădenilor

Așadar, vizitatorii au scăpat ieftin, prilej pentru Mircea Rednic să repare din schimbări daunele din prima parte. Nu trecuseră decât 12 minute din repriza a doua, când brazilianul Marcelo Freitas a șutat puternic de la 30 de metri, iar camerunezul observă mingea ducându-se sub transversală.

Gazdele au replică, dar Georgiev a finalizat cu un șut din 6 metri peste poartă o acțiune inițiată de Tănasă, Radic având aceeași execuție la centrarea lui Sălceanu, dar de la marginea careului.

Și, la faza următoare, arădenii aveau să dea lovitura. Mai precis, în minutul 75, Fabry a tras cu pământul de la mare distanță, Haymamba a respins în față și Aleksandar Vucenovic a fost la locul potrivit: 1-2. A fost reușita ce a tăiat definitiv elanul grupării din Crâng, iar UTA mai putea marca dacă olandezul Leidsman nu s-ar fi încurcat în balon din poziție de unu la unu cu portarul, iar Pop și Fabry au gândit prea târziu continuarea la două acțiuni periculoase în careul advers.

Andrei Prepeliță, după eșecul cu UTA: ”Nu înțeleg de ce ne-am retras în a doua repriză, probabil mentalitatea asta…”

Așadar, Gloria Buzău pierde primele meciuri stagionale la interval de 5 zile una de cealaltă. Primul a venit eșecul cu Șelimbărul, din campionat, iar acum cel cu ”Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, din Cupă.

”În primul rând, în prima repriză mi-am dorit să văd atitudine din partea lor și asta s-a întâmplat. Am controlat jocul, am construit de la portar, am ajuns în situații favorabile de a marca, puteam face 2-0, am ratat ușor niște faze. După aceea, în a doua repriză, nu înțeleg de ce ne-am retras. Probabil, mentalitatea asta, deși majoritatea sunt jucători care au jucat în Liga 1, am făcut un pas în spate și le-am permis. OK, a venit golul, dar jucătorul advers n-a fost presat de niciun jucător de-al nostru și a prins un șut foarte bun. Nu știu dacă era parabil, nu am văzut execuția. Chică a scăpat singur și putea să facă mai mult, a avut și Mihaiu în a doua repriză…Am mai avut situații și cred că puteam să le tratăm altfel și să mai marcăm un gol. Astăzi un rezultat de egalitate era echitabil”, consideră Andrei Prepeliță.

Și-a apărat goalkeeperul: ”E un copil, probabil a avut emoții împotriva unei echipe de Liga 1”

Antrenorul buzoienilor a fost întrebat dacă înfrângerea nu i se poate imputa portarului camerunez Norbert Haymamba, pe care el îl alintă Alex. Dar fostul mijlocaș a explicat și de ce a apelat la unii fotbaliști care au evoluat mai puțin startul sezonului de Liga a 2-a.

”Nu cred că jocul de astăzi s-a pierdut pe două greșeli individuale, toți câștigăm și toți pierdem. Primul gol putea fi evitat, un jucător care trebuia să iasă în presiune pe adversar, pe zona lui, nu s-a întâmplat și după aceea, nu știu dacă a fost parabil, a fost o distanță mare. Și Alex e un copil până la urmă, trebuie să îi dăm încredere. Din punctul meu de vedere, are niște calități foarte bune, le-a demonstrat în celelalte meciuri de Cupă pe care le-am jucat. Astăzi a fost un meci împotriva unei echipe de primă ligă, probabil a avut emoții. Ne doream să câștigăm și să mergem cât mai departe, dar a trebuit să le dau minute și celorlalți jucători, care au mai avut probleme de sănătate și trebuiau introduși în circuit. Totodată, ceilalți trebuiau să aibă un moment de respiro, ținând cont că duminică jucăm un meci important acasă”, a mai afirmat Prepeliță.

GLORIA BUZĂU – UTA ARAD 1-2

Valentin Dumitrache 32′ / Marcelo Freitas 57′, Aleksandar Vucenovic 75′

Gloria Buzău: Haymamba – Sg. Pîrvulescu, Patapis, Wiktorski (cpt.), Sălceanu – Georgiev – V. Angelov (Mat. Tănasă 46′), Pervan (Trebotic 46′), Diogo Izata (I. Șerban 66′), Val. Dumitrache (Mihaiu 66′) – Chică-Roșă (Radic 66′)
Rezerve neutilizate: Greab – Nadolu, Dobrosavlevici, Golan
Antrenor: Andrei Prepeliță

UTA: Kucher – Roganovic, Stolnik, Al. Benga (cpt.), D. Dumitrașcu – Holst (Leidsman 62′), H. Marku (Marcelo Freitas 46′) – Stahl, R. Stanciu (R. Pop 46′), Ofosu (Fabry 46′) – Vucenovic (Abeid 81′)
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Iurasciuc, Diogo Rodrigues, Cr. Mihai
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: Gloria (Buzău). Arbitru central: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Arbitri asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Răzvan Claudiu Tudor (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Mihai Laurențiu  Ene (Bucureşti). Observator arbitri: Eduard Dumitrescu (Piteşti). Delegat joc: Simona Renta (Galaţi).

Foto: UTA Arad 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-lui-stupar-si-pirvu-dupa-progresul-pecica-petrolul-1-2-19286640

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dupa-ocna-mures-universitatea-craiova-a-mai-bifat-o-umilinta-in-cupa-romaniei-la-tunari-19286598

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-a-pierdut-la-limita-cu-petrolul-in-cupa-romaniei-19286506

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-esec-in-grupele-de-cupa-romaniei-1-4-cu-sc-otelul-19286448

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

Călin MNERIE 27 Sep. 2023, 22:06 Cupa României
Pe aceeași temă