FC Buzău vrea să performeze și în Cupa României, iar Cristian Pustai visează la a șaptea victorie la rând, cu ”lanterna roșie” a Ligii 1, Academica Clinceni: ”Tratăm competiția cu seriozitate, poate o să mergem mai departe”

Răzvan STÎNGĂ 20 Sep. 2021, 20:12 Cupa României
FC Buzău vrea să performeze și în Cupa României, iar Cristian Pustai visează la a șaptea victorie la rând, cu ”lanterna roșie” a Ligii 1, Academica Clinceni: ”Tratăm competiția cu seriozitate, poate o să mergem mai departe”

FC Buzău e în mare formă! A câștigat ultimele șase meciuri oficiale, cinci în Liga 2 și unul în Cupa României, iar acum este pregătită de partida cu Academica Clinceni, din 16-imile Cupei României, de miercuri, de pe teren propriu, de la ora 16:30. Cristian Pustai vrea un parcurs lung în competiție.

Cristian Pustai: ”Să sperăm că vom reuși să facem un meci frumos și, de ce nu, să mergem mai departe” 

Chiar dacă anumite echipe, care vor să promoveze în Liga 1 la finalul acestei stagiuni de divizie a doua, nu pun mare preț pe Cupa României, FC Buzău vrea să aibă succes în orice întrecere. Pustai nu vrea să își odihnească jucătorii pentru duelul cu echipa din Clinceni, după cum a declarat recent.

Vrea încă o victorie pentru FC Buzău, mai ales că Academica Clinceni e ”lanterna roșie” a Ligii 1.

”Urmează un alt meci, până la următoarea pauză trebuie să obținem cât mai mult, pentru că meciurile sunt toate grele. Urmează și meciul din Cupa României, o competiție tratată de noi cu seriozitate. Să sperăm că vom reuși să facem un meci frumos și, de ce nu, să mergem mai departe.

Apoi, urmează FK Csikszereda și Viitorul Pandurii, două echipe care vor începe să urce în prima jumătate a clasamentului”, a declarat Cristian Pustai despre meciul din Cupa României, cu Academica Clinceni, dar și despre următoarele etape din Liga 2.

Cristian Pustai: ”E important că suntem între primele șase echipe” 

FC Buzău a câștigat meciul trecut, din etapa a 7-a a Ligii a 2-a, de sâmbătă, contra formației Metaloglobus, cu scorul de 4-1. Cristian Pustai a remarcat în partidă anumite momente care i-au displăcut, chiar dacă victoria echipei sale nu poate fi pusă la îndoială, mai ales ținând cont de scorul de la final.

”Meciul puteam să ni-l facem greu. Dacă ne uităm pe momentele din prima repriză, a fost o situație foarte bună pentru ei, pe o lipsă de atenție a noastră. Jucătorul nostru l-a scăpat și adversarul a dat în bară. Dar de acolo lucrurile au stat altfel, am reușit să și înscriem. A fost o sincopă și la golul lor, îmi pare rău că l-am primit, știam că ei vor juca pe fotbaliștii cu talie, cu balon întors în careu, dar dacă luăm tot jocul în ansamblu, e o victorie meritată a noastră.

Erau importante cele trei puncte, care ne duc pe locurile care la finalul campionatului duc în play-off”, a declarat Pustai, cu privire la partida cu Metaloglobus.

Dacă FC Buzău a terminat etapa a 7-a a Ligii a 2-a între primele șase echipe ale campionatului, cu 13 puncte, Academica Clinceni e pe ultimul loc în Liga 1, 16, cu numai 2 puncte după nouă runde.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 20 Sep. 2021, 20:12 Cupa României
Pe aceeași temă