FC Bihor s-a calificat gâfăind în play-off-ul Cupei României. A primit două goluri în primul sfert de oră și s-a impus la scor în reprizele de prelungire. Impresiile lui Gustavo Aragolaza

Andrei PASCU 15 Aug. 2024, 15:12 Cupa României

FC Bihor Oradea a reușit a doua victorie în acest sezon, dar nu a avut un meci deloc ușor cu echipa din Liga 3 – Gloria Lunca Teuz Cermei, în turul 3 din Cupa României, cu care a intrat în reprizele adiționale, după 2-2 la finalul celor 90 de minute.

Până la urmă, diferența de pe tabelă a fost una considerabilă, echipa din Liga 2 învingând cu scorul de 6-2.

FC Bihor, victorie în prelungiri cu Gloria Lunca Teuz Cermei

La pauză, echipa din Oradea a fost în dezavantaj pe tabelă în duelul cu clubul din divizia a treia, 1-2, dar anumite schimbări făcute pe parcursul părții secunde de Gustavo Aragolaza au dat roade. FC Bihor Oradea a fost chiar condusă la două goluri, pentru că Gloria Lunca Teuz Cermei a punctat de două ori în primul sfert de oră, în minutele 2 și 12, prin Vlad Filimon.

Înainte de pauză, pentru FC Bihor Oradea a marcat Albert Stahl, în minutul 39, astfel că formația nou-promovată în divizia secundă a prins ceva încredere că poate reveni, iar acest detaliu s-a și întâmplat până la urmă.

Andreas Chirițoiu a punctat după pauză, în minutul 62, iar astfel a dus meciul în prelungiri. În cele 30 de minute adiționale, FC Bihor Oradea s-a descătușat și a punctat de patru ori!

Au reușit câte o dublă Luca Tincău, în minutele 96 și 111, și Adrian Gîdea, în minutele 101 și 105, iar FC Bihor Oradea s-a calificat în play-off-ul Cupei României, dorind în mod clar accederea în grupe.

  • Jucătorii utilizați de FC Bihor Oradea în duelul cu Gloria Lunca Teuz Cermei: I. Rus – C. Jurj, D. Giafer (A. Gal 10’), R. Farcaș, I. Ban (S. Cucu 57’), I. Filip, R. Gunie (A. Chirițoiu 57’), A. Stahl (M. Gîdea 80’), A. Moga, D. Sala (L. Tincău 80’), Sg. Jurj (R. Curescu 99’)

Până la urmă, FC Bihor merge în play-off-ul Cupei României

Gustavo Aragolaza, într-un interviu oferit la finalul partidei, s-a declarat destul de nemulțumit de evoluția în sine a echipei, lăsând de înțeles că jocul nu l-a convins. Voia mai mult de la jucătorii săi, dar speră ca lucrurile să se tot regleze de acum înainte și să arate echipa tot mai bine.

Din păcate, am început meciul așa cum am început și repriza a doua. Este important, însă, că am reușit să trecem în turul următor.

(N.r. – De ce a intrat atât de greu în joc echipa noastră?) Este o chestiune mentală. Sperăm să ne schimbăm mentalitatea și să tratăm toate meciurile la fel, indiferent de adversar și de ligă.

M-a nemulțumit atitudinea jucătorilor. Sper să înțeleagă că, cu atitudine, se poate câștiga orice meci. Sper să înțeleagă acest lucru”, a spus Gustavo Aragolaza la finalul partidei de Cupa României, conform FC Bihor Oradea.

FC Bihor are victorii doar în Cupa României

FC Bihor Oradea a debutat pe teren propriu în prima etapă a noului sezon de Liga 2, sâmbătă, 3 august, cu Viitorul Pandurii, cu care a remizat fără gol, 0-0. Apoi, în etapa a 2-a, sâmbăta trecută, a cedat în duelul cu AFC Câmpulung Muscel, din deplasare, de la Buftea, scor 1-2.

Până în runda a 5-a de Liga 2, FC Bihor va mai avea în program meciuri cu Campionii FC Argeș (acasă), Metalul Buzău (deplasare) și CSM Reșița (acasă). În privința duelul cu piteștenii, Gustavo Aragolaza a spus următoarele:

Sunt foarte optimist și am încredere în băieți. Pentru noi, toate meciurile sunt ca o finală. Sper ca meciul cu FC Argeș să aducă o victorie atât fanilor, cât și nouă”.

Până acum, FC Bihor Oradea a mai câștigat doar un meci, în turul 2 de Cupa României, trecând de Crișul Sântandrei cu scorul de 2-1.

Foto: Sport Arad

Andrei PASCU 15 Aug. 2024, 15:12 Cupa României
Pe aceeași temă