Dorin Toma și-a taxat elevii după victoria la limită cu Lipova: ”Un joc slab făcut de noi.” Antrenorul ”șoimilor”, mulțumit: ”Ne-am ridicat la nivelul lor”

Călin MNERIE 07 Sep. 2021, 22:51 Cupa României

Poli Timișoara a evitat surpriza neplăcută la debutul ei în ediția 2021-2022 a Cupei României. Bănățenii au trecut cu 2-1, pe arena ”Banatul” din cartierul Sânnicolau Mic din Arad, de Șoimii Lipova și au obținut calificarea în 16-imile competiției.

Daniel Benzar (45′) și Tudor Moțiu (75′) au înscris pentru timișoreni, în timp ce pentru echipa de Liga 3 arădeană a punctat Kevin Trabalka (67′).

Dorin Toma, mulțumit doar de calificare: ”Nu am reușit să gestionăm jocul așa cum ne-am dorit, vrem un parcurs cât mai lung în cupă”

Dorin Toma, antrenorul Politehnicii Timișoara, nu a fost deloc mulțumit de jocul echipei sale.

”O calificare în Cupa României după un joc slab făcut de noi în ambele reprize. Din păcate, nu am reușit să gestionăm jocul așa cum ne-am dorit, chiar dacă am schimbat formula de echipă. Au avut șanse să joace unii jucători care nu au evoluat deloc până acum, iar alții au jucat foarte puțin. Ne dorim mult mai mult și de la ei și de aceea am făcut aceste formule de echipe pentru a avea minute toți jucătorii din lot. S-a simțit lipsa unui amical, dar puteam să-l facem dacă nu am avut fi avut marți meciul de cupă. Dacă era miercuri, găseam și noi pe cineva să jucăm vineri sau sâmbătă un amical, am avut ofertă de la echipe de Liga 1, dar trebuia să facem noi deplasarea. Ținând cont că azi am jucat în deplasare și sâmbătă vom juca tot în deplasare, era prea obositor pentru echipa noastră să facem trei deplasări în șapte zile.

Una peste alta, e important că ne-am calificat și, indiferent cu cine vom juca în turul ce vine, vom merge la victorie și la calificare. Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung în Cupa României, să ducem echipe de Liga 1 la Timișoara.

Concluzionând, nu a fost cel mai greu meci, dar având mulți jucători tineri, fără jocuri prea multe și fără minute, suferă ca ritm de joc, ca și atitudine. Dar, încet încet, își vor reveni și ei și tocmai de aceea îmi doresc un parcurs cât mai lung în Cupă. De mânine acest meci e uitat, ne pregătim pentru meciul de campionat cu Metaloglobus”, a spus antrenorul echipei de pe Bega, care se bucură și pentru Tudor Moțiu, fundașul său de 17 ani care a decis meciul și calificarea: ”Este un copil de 2004, a făcut un joc bun astăzi, A dat și gol, ne bucurăm pentru el, cum ne bucurăm pentru toți jucătorii tineri, dar și pentru cei experimentați.”

  • Pentru Poli Timișoara urmează meciul din etapa a 6-a a Ligii 2, sâmbătă, de la ora 13:00, la București, cu Metaloglobus. Cele două echipe sunt la egalitate perfectă după cinci runde și sunt pe locurile 8 și 9, cu 7 puncte și golaveraj 6-6.

Flavius Sabău: ”Mă bucur că ne-am ridicat la nivelul lor, să elimini o echipă de Ligă a 2-a nu este chiar simplu”

Deși a pierdut, Lipova are meritul de a fi rămas în joc până la ultimul fluier al arbitrului, dar și că nu i-a făcut tocmai o după-amiază ușoară divizionarei secunde. În plus, ”șoimii” lui Flavius Sabău au găsit drumul spre gol după 180 de minute pe sec în campionatul Ligii 3.

”A fost un bun antrenament și cred că am fi putut să obținem mai mult din el. Dar, rămân cu partea bună, am jucat bine sistemul 4-3-3 și pe partea defensivă, dar și pe cea ofensivă. Ne-am creat multe situații de atac cu o echipă foarte competitivă, ceea ce e foarte bine pentru noi. La 1-1 am sperat să nu ajungem în prelungiri, dar speram să marcăm și golul doi. Ar fi fost o performanță istorică să ducem o echipă de Liga 1, în cupă, pe terenul nostru.

Dar, până la urmă, se demonstrează că ligile superioare sunt clar mai valoroase din toate punctele de vedere, de la organizare, la calitatea jucătorilor, a antrenorilor și calitatea jocului. Să elimini o echipă de Ligă a 2-a nu este chiar simplu, dar eu mă bucur că ne-am ridicat la nivelul lor. Că am pierdut sau puteam să îi eliminăm, pe mine sincer nu asta m-a interesat. M-am uitat la joc, el îți aduce rezultatul, nu o situație specifică”, a spus Flavius Sabău.

  • Șoimii Lipova revine pe teren peste alte trei zile, în derby-ul cu Crișul Chișineu Criș, formație cu care s-a luptat pentru titlul de campioană în Seria 8 până în ultima etapă a stagiunii precedente. Meciul dintre ele, contând pentru etapa a 3-a a Seriei a 8-a, are loc vineri, tot pe ”Banatul”, de la ora 17:00. Lipova are 1 punct și e pe locul 7, în timp ce Crișul e pe poziția a 3-a, cu 4 puncte.

Foto: Costel Șerban / Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/calificare-si-atat-poli-timisoara-a-trecut-la-arad-de-soimii-lipova-si-a-urcat-in-16-imile-cupei-romaniei-19199608

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iv-a-primele-cinci-meciuri-din-acest-tur-sunt-programate-sa-se-dispute-astazi-patru-echipe-din-liga-2-intra-la-joc-19199496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-l-a-legitimat-pe-fiul-lui-didi-prodan-19199563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-a-adus-un-atacant-italian-din-serie-c-trecut-inclusiv-pe-la-satelitul-lui-juventus-torino-clubul-are-si-o-alta-revenire-neaosa-in-compartimentul-19199401

Călin MNERIE 07 Sep. 2021, 22:51 Cupa României
Pe aceeași temă