Dinamo nu renunță la luptă! ”Câinii” prind curaj și Iulian Roșu a venit cu mesaj mobilizator după eșecul cu Sepsi: ”Le mulțumesc fanilor, cu ei prindem play-off-ul. Nu cedăm, facem tot ce putem”. Reacția căpitanului Răzvan Patriche

Andrei PASCU 09 Nov. 2022, 13:08 Cupa României

Dinamo trece prin momente tot mai bune după un început de sezon care părea o continuare a dezastrului din stagiunea trecută, când clubul a ajuns în Liga 2. Meciul cu Sepsi OSK, din Cupa României, deși pierdut, scor 2-3, le dă încă un plus de încredere jucătorilor din ”Ștefan cel Mare”.

Răzvan Patriche și Iulian Roșu, declarații îndrăznețe după ce Dinamo a pierdut cu Sepsi OSK în Cupa României

După ce Ovidiu Burcă a recunoscut că e din ce în ce mai încântat de ceea ce vede la Dinamo, a venit ulterior și rândul lui Răzvan Patriche și Iulian Roșu să declare, după partida cu formația din Sfântu Gheorghe, de pe ”Arcul de Triumf”, că Dinamo e pe un drum ascendent și că speră la prinderea play-off-ului în Liga 2.

Faptul că s-au marcat două goluri în partida din Cupa României e un semn pozitiv după ultimele jocuri din campionat, în care Dinamo nu a reușit să înscrie, chiar dacă nu a pierdut și în ultimele etape a scos cel puțin un punct.

Răzvan Patriche, după Dinamo – Sepsi OSK 2-3: ”De la meci la meci am arătat mai bine, sperăm să înscriem, să adunăm puncte în Liga 2”

Răzvan Patriche și Iulian Roșu simt tot mai multă determinare la nivelul vestiarului, iar vorbele lui Ovidiu Burcă de săptămânile trecute, în care nu multă lume credea, par să se adeverească. În plus, fanii continuă să fie lângă echipă, lucru care s-a întâmplat și marți seară, motiv pentru care impactul moral e unul și mai important.

Reacția lui Răzvan Patriche după jocul cu Sepsi OSK, la microfonul Prima Sport:

Le mulțumim fanilor că sunt alături de noi necondiționat, și la bine, și la rău! Din păcate, am făcut o primă repriză nu foarte bună, dar a doua repriză cred că am jucat altceva. S-a văzut mai multă atitudine. Am început timorați, dar nu știu de ce. Nu am făcut nimic din ce am pregătit la antrenamente, poate și atmosfera a contat.

Nu am început cum trebuie meciul, dar mereu e presiune la Dinamo. Asta a fost azi. Trebuie să rămânem cu repriza a doua, cu atitudinea, acela e spiritul lui Dinamo, să luptăm și să dăm tot ce putem pe teren.

(N.r. – E un punct de plecare faptul că Dinamo a marcat două goluri?) Sper să fie un punct de plecarea faptul că am marcat, în campionat trebuie să marcăm, e principalul nostru obiectiv. De la meci la meci am arătat mai bine, sperăm să înscriem, să adunăm puncte în Liga 2.

Suporterii ne-au încurajat, ne-au urat baftă în continuare și sperăm să ajungem în Liga 1”.

Iulian Roșu, încrezător și mesaj sincer pentru fanii lui Dinamo: ”Le mulțumesc pentru suport. Doar cu ei putem prinde play-off-ul. Promit că nu vom renunța, vom face tot ce putem”

Iulian Roșu e și el încrezător în faptul că Dinamo poate avea un parcurs și mai bun de acum înainte și e convins că toată situația din Liga 2 e accentuată de începutul slab:

Îmi pare rău că până pe final nu am revenit, dar așa e la fotbal. Trebuie să continuăm pe acest drum, eu consider că Dinamo este pe un drum bun, consider că au fost ei mai buni decât noi, dar nu ne vom da bătuți în vreun meci.

(N.r. – Dacă s-a văzut diferența de ligă dintre Dinamo și Sepsi OSK) Când ești pe teren, nu se mai simte diferența de valoare, e doar diferență de ritm, ei au calitate bună la jucători, noi suntem o echipă în formare. Din păcate, sistemul competițional din Liga 2, doar tur, nu ne ajută deloc pentru că am început prost, dar nu cred că ne-a fost teamă în seara asta.

Cred că am făcut presiune destul de jos, deși antrenorul ne-a spus să stăm sus, dar așa e la fotbal. Când iei gol repede, oarecum tinzi să te aperi decât să ataci.

(N.r. – Despre faptul că Dinamo a marcat puțin în ultima perioadă) Nu cred că suferim în atac, dacă ne uităm la ocaziile pe care le-am avut, cred că suferim la finalizare, dar nu suntem într-un blocaj mental, chiar asta ne-a spus antrenorul, să fim liniștiți în fața porții. Sunt bune aceste goluri marcate și sperăm să ne facem punctele de care avem nevoie în Liga 2, acolo e competiția noastră momentan.

Ne-am propus un țel important pentru acest sezon de Cupa României, dar am jucat cu unele dintre cele mai bune echipe din România și nu cred că am făcut-o rău. Ne-am ridicat la nivelul competiției.

(N.r. – Despre golul marcat de el cu Sepsi OSK) Golul din această seară e important, am avut o perioadă dificilă, am luat și un cartonaș roșu. Îi mulțumesc echipei, chiar îi mulțumesc pe această cale, pentru că m-a susținut și am promis că mă voi revanșa. Golul vreau să îl dedic soției mele și îi mulțumesc că e alături de mine și de bebelușul nostru.  

(N.r. – Mesaj pentru fanii lui Dinamo) Le mulțumesc fanilor pentru suportul oferit și cred că doar cu ajutorul lor putem prinde play-off-ul, pentru că ăsta e obiectivul. Ne trage în jos începutul de campionat. Dacă începea campionatul din etapa a 7-a, cred că eram destul de sus. Fiecare meci are trei puncte, vedem la final unde o să fim.

Promit că noi nu vom renunța și vom face tot ce putem pentru a prinde play-off-ul”.

Dinamo, program abordabil în Liga 2, în ultimele meciuri din 2022

Patru meciuri mai are de jucat Dinamo în acest an, trei în Liga 2 și unul în Cupa României. Urmează trei partide în campionat, cu CSC Dumbrăvița (acasă), Poli Iași (deplasare) și FC Brașov (deplasare), iar apoi duelul din ultima etapă a grupelor Cupei României, cu Unirea Slobozia (deplasare).

Apoi, în 2023, începând cu finalul lunii februarie, ”câinii” vor avea și ultimele etape din sezonul regular al Ligii 2, cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare) și Poli Timișoara (acasă).

Foto: Alexandra Pandrea / ProSport

 

 

 

 

Andrei PASCU 09 Nov. 2022, 13:08 Cupa României
Pe aceeași temă