CSC Dumbrăvița s-a impus categoric la Alexandria, în ultimul ei meci din această ediție a Cupei României. Cosmin Stan, despre golul din corner al lui Toma: ”Spectatorii l-au luat un pic la mișto”

Anda DELIU 08 Dec. 2022, 10:24 Cupa României
CSC Dumbrăvița s-a impus categoric la Alexandria, în ultimul ei meci din această ediție a Cupei României. Cosmin Stan, despre golul din corner al lui Toma: ”Spectatorii l-au luat un pic la mișto”

CSC Dumbrăvița a obținut o victorie pentru propriul palmares în ultima etapă a fazei grupelor Cupei României, la scorul de 4-0, pe terenul terței divizionare CSM Alexandria, în condițiile în care niciuna dintre echipe nu mai avea șanse să se califice mai departe în competiție.

Evoluția dumbrăvițenilor de pe final de an l-a mulțumit pe antrenorul Cosmin Stan.

Lot subțire pentru Dumbrăvița, un jucător e deja în vacanță

CSC Dumbrăvița a avut doar 19 jucători în lot la această ultimă partidă din 2022, deoarece a avut patru indisponibili: accidentații Mikloș, Toma Bodri, Tismonar și răcitul Pașcalău. De asemenea, Adrian Ungureanu postează fotografii pe rețele de socializare din Italia și rămâne de văzut dacă anul viitor îl va mai găsi în tricoul alb-verde.

Echipa s-a descurcat însă, iar în prima repriză a dat două goluri din penalty. Mai întâi, prin Petre Simon, în minutul 25, iar apoi, în minutul 43, prin Călin Toma. În repriza a doua, Toma a marcat direct din corner în minutul 63, iar Simon a bifat și el ”dubla” în minutul 72, cu un șut direct la vinclu.

Râde ciob de oală spartă din cauza terenului!

Cosmin Stan a fost, firește, mulțumit de rezultat. Antrenorul s-a plâns de terenul de pe arena CSS Peco din Alexandria, cea a unei echipe de Liga 3, uitând că și stadionul din Dumbrăvița, al unei echipe de Liga 2, are un teren la fel de prost, iar dacă erau gazde probabil ar fi fost aceleași probleme.

”Am continuat seria bună de meciuri și aici, la Alexandria, pe un teren… fără cuvinte… Wow! Eu n-am mai jucat pe un asemenea teren de când eram copil. A fost o luptă în nămol. Și cu atât mai mult e lăudabil că am reușit, pe un asemenea teren, să marcăm de patru ori. Au fost și goluri de generic, în repriza a doua, mai ales cel al lui Călin Toma, direct din corner. În momentul în care se pregătea să execute, spectatorii care se aflau în spatele porții l-au luat un pic la mișto, îi spuneau «Dă-i, bă, la poartă!». I-a ascultat și a dat gol. Apoi s-a dus la ei și le-a spus că a făcut exact ce i-au cerut ei! Una peste alta, am fost atenți, am jucat exact ceea ce trebuia să jucăm pe un astfel de teren. Tot ce s-a întâmplat în aceste ultime două săptămâni și jumătate a fost la superlativ. După un 2-0, a urmat un 3-0 (n.r. – cu Unirea Constanța, respectiv CS Comunal Șelimbăr) și acum un 4-0. Progresiv, ne-am dus în sus și avem trei meciuri consecutive fără gol primit. Chiar glumeam în vestiar că acum ar fi urmat un 5-0! Păcat că se încheie sezonul de toamnă”, a declarat antrenorul Dumbrăviței.

Devine Petre Simon golgheterul Dumbrăviței?

Jucătorul care l-a mulțumit pe antrenor pe acest final de an e Petre Simon, mai ales că Dumbrăvița nu a avut un fotbalist care să se evidențieze ca golgheter în această toamnă.

”Îmi pare rău că Simon și-a dat drumul abia acum. Dacă vă amintiți, eu spuneam despre el la începutul sezonului că e un marcator, lovește mingea la fel cu ambele picioare, are execuții superbe indiferent dacă îi vine balonul pe dreptul sau pe stângul. Păcat că golurile lui au venit atât de târziu. Era nevoie de golurile lui mult mai devreme, dar e bine și așa!”, a mai adăugat Cosmin Stan.

Petre Simon are 4 goluri înscrise în 12 meciuri disputate în campionatul Ligii 2, iar în Cupa României a reușit două goluri, ambele cu Alexandria.

CSC Dumbrăvița a ieșit din Cupa României cu 24 de mii de euro. Alexandria a câștigat 19 mii

Cu o victorie și trei puncte acumulate în faza grupelor Cupei României, CSC Dumbrăvița s-a ales cu un premiu de 12.000 de euro. CSM Alexandria primește 4000 de euro, pentru punctul obținut cu Farul.

Anterior, pentru calificarea până în grupe, echipa timișeană a mai încasat 4.000 de euro pentru meciul din Turul 3 și 8.000 de euro pentru jocul din Play-off. Alexandria a jucat și în primele două tururi și a mai pus 3.000 de euro în total în cont.

CSC Dumbrăvița a terminat Grupa C a Cupei României pe locul 5, cu 3 puncte, sub CFR Cluj (5 puncte, golaveraj 6-1), ”U” Cluj (5, 5-1), Farul (5, 4-2) și Rapid (4), în timp ce CSM Alexandria a fost ultima, pe 6, cu 1 punct.

  • CSC Dumbrăvița iernează pe locul 14 în Liga 2 cu 19 puncte acumulate în 16 meciuri. La reluarea sezonului e gazdă în derby-ul local cu Poli Timișoara, în ultimul weekend din luna februarie.
  • CSM Alexandria e lider în Seria 6 din Liga 3, cu 31 de puncte obținute în 15 jocuri, iar în martie, la reluarea campionatului, va fi gazdă la partida cu Flacăra Horezu.

CSM ALEXANDRIA – CSC DUMBRĂVIȚA 0-4

Petre Simon 25′ – penalty, 72′, Călin Toma 43′, 63′

CSM Alexandria: Cristică – Ed. Sîrbu, Vl. Georgescu (Teodorescu 82′), Ciocoteală, Lupoaică – I. Voicu, Mih. Stancu (Chiriceanu 82) – Iakabfi (Laur. Ana 46′), Dobrică (Jerdea 14′), C. Neagu (cpt.) – Cioablă (Lătărețu 66′)
Rezerve neutilizate: Dohotariu – Sultana, Defta
Antrenor: Ștefan Odoroabă

CSC Dumbrăvița: Trifon – Moțiu (Amariei 78′), Zurbagiu (cpt.), Gîsă – P. Simon (Grigoriu 82′), Curea (Grancea 82′), Andr. Olaru (Bain 46′), I. Tănase, C. Toma – Martinov (L. Bodri 46′), Paulevici
Rezerve neutilizate: Ciui – Ghinescu, Bura-Koț
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: CSS Peco (Alexandria – Teleorman). Arbitru central: Constantin Adrian Diaconu (București). Arbitri asistenți: Marius Bărbulescu și Vasilică Viorel Dobre (ambii din Bucureşti). Arbitru de rezervă: Marius Spînu (Bucureşti). Observator de arbitri: Liviu Ciubotariu (Galaţi). Delegat de joc: Daniel Lazăr (Ploieşti).

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-csm-alexandria-csc-dumbravita-primul-meci-al-zilei-19256064

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dorinel-munteanu-viseaza-la-miracol-iar-sc-otelul-sa-mearga-mai-departe-in-cupa-romaniei-jucatorii-trebuie-sa-trateze-meciul-serios-daca-se-intampla-o-nenorocire-nu-intra-in-vacanta-19256140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cea-mai-importanta-victorie-pentru-dinamo-poate-veni-in-pauza-de-iarna-ovidiu-burca-asteptam-sa-se-aseze-lucrurile-administrativ-si-facem-un-plan-pe-termen-mediu-si-lung-19256129

Anda DELIU 08 Dec. 2022, 10:24 Cupa României
Pe aceeași temă