Cermeiul a chinuit FC Bihor pentru un loc în play-off-ul Cupei României. Orădenii au avut nevoie de prelungiri pentru a trece de fosta colegă din Liga 3. ”Dacă făceam 3 sau 4-0, nu cred că se supăra nimeni”

Călin MNERIE 15 Aug. 2024, 18:25 Cupa României

Turul 3 al Cupei României le-a adus din nou față în față pe fostele colege din Seria 8 a Ligii 3, Gloria Lunca Teuz Cermei și FC Bihor Oradea. Duelurile din stagiunea trecută nu au avut istoric, orădenii impunându-se cu 6-0 pe ”Iuliu Bodola” și cu 2-0 în Țara Sămădăilor, care ulterior a devenit un 3-0 la ”masa verde”.

De altfel, trupa de pe Crișul Repede a avut un sezon foarte bun, a promovat în eșalonul secund și duelul părea să fie și mai dezechilibrat. Asta cu toate că formația din județul Arad și-a schimbat și ea fața cu jucători precum Cristian Gavra (ex. Viitorul Constanța sau U. Cluj) sau Paul Mercioiu, care a debutat cu UTA în SuperLigă.

Bihorenii au confirmat startul slab de sezon în Liga 2, au luat rapid două goluri, al treilea a fost anulat de arbitri, după care – încetul cu încetul – au jucat și ei. Au egalat la 2, au împins meciul în prelungiri, unde au profitat de căderea fizică și mentală a formației gazdelor și s-au impus la scor de tenis: 6-2!

A fost repriza lui Vlad Filimon, dar concluzia a scris-o Stahl

Fiindcă echipa sa o va întâlni pe CFC Argeș de abia marți, 20 august, argentinianul Gustavo Aragolaza și-a trimis pe teren mare parte a titularilor, dar asta nu i-a speriat deloc pe cermeiani.

Dimpotrivă, ”roș-albii” au avut nevoie de doar două minute să treacă în avantaj. Mercioiu a primit în stânga, i-a așezat în centru lui Gavra, acesta a sărit peste minge și Vlad Filimon a trimis din prima, de pe 16 metri, la colțul lung al porții lui Rus. Bihorenii au avut reacție, dar bara l-a salvat pe Rusu la șutul lui Sergiu Jurj. Nu a fost 1-1, ci 2-0, începând din minutul 9. Atunci, Gavra i-a pasat filtrant aceluiași Vlad Filimon, care a lobat elegant portarul și Cermeiul visa cu ochii deschiși la calificare.

Cu atât mai mult cu cât mingea intrase din nou în plasa porții lui Rus, direct din corner, la execuția lui Filimon, dar ”centralul” Krisztina Szabo a anulat reușita pentru un henț în atac. Szabo a luat decizia influențată fiind de protestele oaspeților și după ce s-a consultat cu asistentul Ioan Cozorici, care initial a dat să fugă spre centrul terenului pentru a valida ceee ce putea fi un incredbil 3-0.

În minutul 36, Filimon i-a mai hipnotizat o data pe fundașii orădeni, dar finalizarea sa s-a dus de puțin pe lângă poartă. Un arădean avea să salveze onoarea lui FC Bihor în prima parte. Cu 6 minute înainte de odihnă, Albert Stahl a pătruns din stânga, a tras bine la colțul scurt și la cabine s-a intrat la scorul de 2-1.

Raportul de forțe s-a schimbat după pauză, în favoarea Bihorului

Fiindcă au mai avut și alte atacuri periculoase până la ultimul fluier, bihorenii au simțit că „sămădăii” încep să cedeze și au început actul secund în careul advers.

Fundașul Andrei Gal, cel care l-a schimbat pe accidentatul Giafer în startul meciului, a avut două bune lovituri cu capul în minutele, care – însă – au ocolit poarta lui Rusu. Tot de la Stahl a plecat reușita ce a anulat avantajul gazdelor. În minutul 63, fostul mijlocaș al UTA-ei a  făcut o cursă pe partea stângă, a centrat perfect în fața porții și nou intratul Andreas Chirițoiu a trimis simplu în plasă. Până la urmă, diferența s-a făcut la oamenii veniți de pe bancă. Cei ai bihorenilor aveau să facă ravagii în atacul lui Aragolaza, în timp ce rezervele Cermeiului au scăzut calitatea echipei.

Rezervele Gîdea și Tincău au făcut spectacol în prelungiri pentru FC Bihor

 Ușorul inconvenient al vizitatorilor a fost legat de faptul că a fost nevoie de cele 30 de minute de prelungiri pentru a rezolva soarta partidei. În minutul 96, prospețimea, dar și calitățile lui Adrian Gîdea și Luca Tincău au pus – practic – lucrurile în ordine. Primul a driblat în stânga, l-a lansat pe colegul său pe zonă centrală și acesa l-a bătut pe Rusu cu un șut la colțul curt. A fost golul care le-a tăiat picioarele cermeianilor, care au făcut figurație până la final și au mai încasat alte trei goluri.

Din pasator, Adrian Gîdea a devenit marcator, cu un șut din 12 metri trimis în stânga lui Robert Rusu, nimeni altul decât băiatul de 17 ani al lui Adrian Rusu, fostul fotbalist al celor de la UTA, Rapid, FC Brașov sau Pandurii. Mai mult, Adrian Gîdea avea să facă „dubla” chiar înainte de ultima pauză a meciului, reluând în poarta goală pasa ideală a lui Curescu. Luca Tincău nu s-a lăsat mai prejos și a realizat și el „dubla”, pasa aparținându-i tot lui Gîdea. De abia la 2-6, FC Bihor a stins motoarele și Rus s-a mai remarcat și el cu intervenții spectaculoase la șuturile lui Ayobami (118) și Gavra (119) ce s-ar fi dus la vinclu.

Așadar, divizionara secundă a fost chinuită destul de mult de o echipă ce mai are 15 zile până la primul meci pe puncte în Liga a 3-a și, deci, încă are restanțe la capitolul pregătire fizică.

Gustavo Aragolaza: ”Ne va folosi această experiență pentru partidele viitoare”

Până la urmă, Bihorul evită ”glonțul” și valurile unui al treilea rezultat negativ la rând, după remiza internă cu Viitorul Pandurii (0-0) și eșecul de la Câmpulung Muscel (1-2).

”M-a surpins începutul foarte bun al gazdelor, știam că se  poate întâmpla așa ceva, ne va folosi această experiență pentru partidele viitoare. La pauză am discutat, am pregătit unele schimbări și – până la urmă  – a ieșit bine. În timpul regulamentar gazdele au rezistat, știam că ritmul nu mai poate fi ținut și în prelungiri de către ei. În plus,  rezervele noastre au intrat bine, avem un grup mare, trebuie să joace toți. Îi felicit pentru rezultat, suntem fericiți. Partidele oficiale sunt dificile, mai ales când joci cu echipe din nivel inferior, dar în campionat putem juca cu orice adversar. Pariați pe noi marți la meciul din campionat cu FC Argeș, ne dorim prima victorie!”, a fost mesajul argentinianului Gustavo Aragolaza.

Radu Popa: ”Dacă făceam 3 sau 4-0, nu cred că se supăra nimeni”

Cermeiul spera să aibă drumul în Cupă al colegei de eșalon de la Pecica, care a jucat în grupe în sezonul trecut, doar elanul din startul meciului cu FC Bihor a fost insuficient pentru ea.

”Am pregătit foarte bine meciul, am studiat în detaliu cele trei partide oficiale ale lor și știam că au unele probleme pe tranziția negative. Și acolo chiar am avut o primă repriză și parțial și a doua, foarte bună. Îmi felicit elevii pentru efortul și munca depusă și pentru că au pus în practică ceea ce am pregătit la antrenamente pentru acest meci. Știam că, pe lângă nivelul superior, ei sunt deja în campionat, în timp ce noi încă ne pregătim, așa că am abordat meciul la victorie și speram să o obținem în 90 de minute, cu entuziasm, agresivitate pozitivă și un pressing ofensiv. Fotbalul ne-a răsplătit, dar ne pare rău și de cele 4-5 ocazii imense de gol. Dacă făceam 3 sau 4 -0 , nu cred că se supăra nimeni. Nu am înțeles anumite decizii, la 2-0 am avut un penalty clar la Mercioiu, plus un gol anulat după ce arbitrii au mers spre centru. Dar, la insistențele oaspeților s-au schimbat și au acordat un henț în atac pe care nici centralul, nici tușierul nu l-au văzut. Nu cred că ne mai întorceau de la 3-0. Am dus bine meciul timp de 90 de minute, știam că în prelungiri am putea avea probleme fizice. La ei tot ce a venit pe bancă a făcut-o cu plus, la noi nu prea, chiar sunt nemulțumit de unii tineri care au intrat și vom lua măsuri”, a comentat Radu Popa, antrenorul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei.

Gloria Lunca Teuz Cermei – FC Bihor Oradea 2-2, 2-6 după prelungiri

Vlad Filimon (2, 12) / Albert Stahl (39), Andreas Chirițoiu (62), Luca Tincău (96, 111), Adrian Gîdea (101, 105)

Gloria Lunca Teuz Cermei: R. Rusu – R. Joldea (55 Al. Iosu, 91 Steleac), A. Pașca, B. Vasiu,  G. Siminic – I. Dinu (67 Al Tomuț), Cr. Mitre (67 Ayobami Junior) – Ad. Sevici (102 Ad. Piț), Cr. Gavra, V. Filimon – P. Mercioiu (80 Novac).
Antrenor: Radu Popa. Director tehnic: Roland Nagy

FC Bihor Oradea: I. Rus – C. Jurj, D. Giafer (9 A. Gal), R. Farcaș, I. Ban (57 S. Cucu) – I. Filip, R. Gunie (57 A. Chirițoiu) – A. Stahl (80 Ad. Gîdea), A. Moga, D. Sala (80 L. Tincău) – Sg. Jurj (99 R. Curescu).
Director tehnic: Gustavo Aragolaza

Arbitri: Krisztina Szabo (Crişeni) – Ioan Cozorici (Zalău) și Flavius Seiche Lazăr (Sânmihaiu Almaşului)
Observatori FRF: Ciprian Tranca (Timişoara), Marius Claudiu Ştefan (Orăştie).

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 15 Aug. 2024, 18:25 Cupa României
Pe aceeași temă