Mai bine de atât nu se putea, însă Ceahlăul se teme până și de o echipă din Liga 4 în Cupa României. Marco Veronese vorbește de un meci greu, pășcănenii speră să dea o nouă lovitură

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2024, 16:15 Cupa României
Mai bine de atât nu se putea, însă Ceahlăul se teme până și de o echipă din Liga 4 în Cupa României. Marco Veronese vorbește de un meci greu, pășcănenii speră să dea o nouă lovitură

Ceahlăul are prima șansă la calificarea în grupele Cupei României. Nemțenii joacă la Pașcani, cu singura echipă din Liga a 4-a calificată în play-off.

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț se află în fața unei calificări în premieră în grupele Cupei României, de la trecerea la noul format.

Formația neamțeană din Liga 2 joacă miercuri, de la ora 17:30, în deplasare, cu echipa ieșeană de Liga 4 CSM Pașcani și are prima șansă la calificare, în condițiile în care pășcănenii reprezintă singura formație din fotbalul amator prezentă în Play-off.

Marco Veronese vrea seriozitate maximă înaintea duelului cu CSM Pașcani

Dacă pentru pășcăneni calificarea în Play-off reprezintă deja o performanță, iar un pas înainte ar fi un bonus, pentru Ceahlăul o eliminare în această fază în fața unei echipe din Liga 4 ar reprezenta un rezultat rușinos.

Cum presiunea este pe umerii nemțenilor, antrenorul italian Marco Veronese a făcut apel la prudență și le-a cerut elevilor săi să trateze adversarul cu maximă seriozitate. A declarat asta inclusiv public.

”Despre meciul de mâine pot spune că nu va fi unul ușor, așa cum ar putea crede mulți. Cred că avem un meci greu pentru că ne confruntăm cu o echipă tânără care alergă și are calitate. Am urmărit filmări cu ei și pot spune că sunt organizați și cu siguranță vor încerca să joace pentru victoria împotriva unei echipe din altă divizie. Va trebui să fim concentrați, modești ca atitudine, dar hotărâți. Va fi necesar să jucăm bine ca grup, nu doar individual”, a declarat Marco Veronese.

Pășcănenii vor să producă marea surpriză. Antrenorul Răzvan Boroeanu: ”Vrem să mergem în grupe”

În condițiile în care au evitat o echipă din prima ligă în Play-off, pășcănenii se gândesc, firesc, la o nouă surpriză și speră să treacă de Ceahlăul, pentru o calificare istorică în grupele Cupei României.

”Având în vedere faptul că jucăm cu o echipă din Liga 2, avem și noi șansa noastră și vom da totul pentru a ne califica în grupe. Ne dorim foarte mult să ajungem să jucăm în grupele Cupei României și să aducem echipe de primă ligă la Pașcani. Ar fi o realizare de excepție pentru noi, pentru club, pentru oraș. Este o onoare pentru noi să fim singura echipă din Liga a 4-a prezentă în play-off, dar sperăm să nu ne oprim aici și să producem o nouă surpriză frumoasă”, a declarat antrenorul Răzvan Boroeanu.

CSM Pașcani este ultima supraviețuitoare dintre cele șapte câștigătoare ale acestui sezon în Faza Regională a Cupei

CSM Pașcani a terminat sezonul trecut pe locul 2 în Liga a 4-a Iași, după ACS USV, dar s-a revanșat în finala Cupei României pe județ, pe care a câștigat-o în fața aceleiași rivale.

În Faza regională a Cupei, echipa ieșeană a trecut cu 4-2 în deplasare de Viitorul Liteni (Suceava) și cu 5-2 acasă de ASC Comstar Vaslui (Vaslui), iar în finală a învins cu 5-0 Voința Ion Creangă (Neamț). CSM Pașcani este ultima echipă rămasă în competiție dintre cele șapte câștigătoare din Faza Regională.

În Faza națională, echipa lui Boroeanu a eliminat trei formații din Liga 3, Știința Miroslava (3-0), Rapid Brodoc (2-1) și Bucovina Rădăuți (2-0), ajungând până în Play-off.

De cealaltă parte, Ceahlăul a avut un start ratat de sezon, cu două eșecuri la scor în campionat, dar echipa s-a redresat din mers și a obținut trei victorii consecutive fără gol primit: 1-0 în deplasare cu FC Bacău în Turul 3 al Cupei României, 2-0 în deplasare cu Concordia Chiajna și 2-0 acasă cu CS Mioveni, ultimele două în campionatul Ligii 2.

Meciul dintre CSM Pașcani și Ceahlăul are loc miercuri, 28 august, de la ora 17:30, pe stadionul CFR din Pașcani.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2024, 16:15 Cupa României
Pe aceeași temă