Ca un leu în cușcă în timpul meciului, din cauza arbitrajului, Dan Alexa a fost calm la final: ”Nu meritam să pierdem.” Marius Măldărășanu, fair-play

Adi MARICA 30 Sep. 2022, 12:02 Cupa României

FC Brașov a fost eliminată din Cupa României de FC Hermannstadt după loviturile de departajare. A fost 1-1 după cele 90 de minute ale jocului din Play-off-ul competiției KO, scorul s-a menținut la fel și după cele două reprize de prelungiri, iar la ”loterie” fotbaliștii prim-divizionarei s-au impus cu scorul de 5-3.

Trebuie spus că divizionara secundă antrenată de Dan Alexa a condus pe teren propriu, a suferit o eliminare chiar înainte de pauză, însă în ciuda acestui lucru a dat o replică foarte bună trupei sibiene care în SuperLigă ocupă locul 3. Mai mult, Brașovul a fost nevoită să ”joace” și împotriva arbitrajului lui Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), care a dictat un penalty la o simulare a lui Buhăcianu și a avut mai multe decizii pro FC Hermannstadt, la două dintre ele putându-se arăta cartonașul roșu.

Dan Alexa, după eliminarea Brașovului din Cupa României: ”Penalty-ul acordat sibienilor a fost foarte ușor acordat”

Extrem de nervos pe marginea terenului, în special în partea secundă a jocului, Dan Alexa s-a prezentat calm în fața presei, după partidă, și a spus că, după eliminarea lui Alexandru Saim Tudor, loviturile de departajare era tot ce se mai putea obține echipa sa în această partidă din Play-off-ul Cupei României.

”Îmi felicit jucătorii pentru că au făcut un meci bun spre foarte bun. Era un meci mare dacă ne și calificam. Cât s-a jucat 11 contra 11 am controlat jocul, apoi ne-am apărat exact, iar sibienii au avut o ocazie de a marca abia în prelungiri. Nu meritam să pierdem. Din păcate, am pierdut la loviturile de departajare. Am jucat în inferiorite numerică mai mult de jumătate din meci în fața revelației din SuperLigă. Era clar că în prelungiri vom cădea fizic, astfel că loviturile de departajare erau maxim ce se putea obține. Momentul care a dezechibrat jocul a fost eliminearea lui Tudor Saim. O neglijență a lui Saim, un fotbalist de mare caracter, el suferă foarte mult. Îmi pare rău că băieții nu au putut să-l ajute până la capăt astăzi. Pentru mine, cel mai importat lucru este să-mi refac jucătorii, pentru că azi au făcut un efort incredibil, iar duminică vom juca un meci foarte important. Felicit FC Hermannstadt pentru calificare și le urez succes în grupe”, a spus Alexa, care a acuzat arbitrajul lui Ovidiu Robu: ”Penalty-ul acordat sibienilor a fost foarte ușor acordat, iar la faultul la Marc trebuia eliminat jucătorul lui FC Hermannstadt.”

Marius Măldărășanu, fair-play: ”Jocul a fost destul de rău. Contează calificarea, dar nu ne doream să jucăm 120 de minute”

Milcho Angelov a înscris pentru FC Brașov în minutul 42, iar pentru FC Hermannstadt a egalat Petrișor Petrescu în minutul 58, din penalty.

Au înscris la loviturile de departajare: Rareș Lazăr, Milcho Angelov și Kirill Kirilenko, pentru FC Brașov, iar Valentin Buhăcianu, Alexandru Oroian, Ionuț Biceanu, Matko Babic și Raul Opruț, pentru FC Hermannstadt. Muțiu a apărat execuția lui Diogo Izata.

Marius Măldărășanu, antrenorul echipei sibiene, a avut un discurs ponderat la finalul meciului de la Brașov. Deși a schimbat masiv echipa pentru partida din Cupa României, Măldărășanu spune că jocul a fost rău și nu își dorea un meci de 120 de minute înaintea întâlnirii din campionat cu Sepsi OSK.

”A fost un meci foarte greu, ne așteptam pentru că asta este Cupa. Am pățit-o și anul trecut, când eram la Liga a 2-a, contra a două echipe din Liga a 3-a. Jocul a fost destul de rău, mai ales în prima repriză, însă odată cu eliminarea lui Saim Tudor a fost un mare dezechilibru. Era normal să forțăm, dar cei de la Brașov s-au apărat foarte bine chiar dacă au tras de timp. Scopul scuză mijloacele. Nu am reușit să marcăm golul calificării în 120 de minute și am ajuns la penalty-uri, unde ne-am calificat. Saeed este bine, a avut o lovitură foarte urâtă pe pomete, este la spital, dar acum e ok.

Contează calificarea, dar nu ne doream să jucăm 120 de minute, pentru că avem un meci greu în SuperLigă cu Sepsi OSK. Pe parcursul acestui sezon am făcut multe modificări în primul 11 pentru că eu am încredere în toți jucătorii. Acum am făcut opt modificări față de ultimul meci. Indiferent ce se întâmpla în meciul cu Brașovul mergeam înainte pentru că obiectivul nu este Cupa și e normal să ne gândim la campionat. Cei care au intrat astăzi nu au făcut un meci strălucit, cel puțin în prima repriză care a fost proastă. Ăștia suntem, am în continuare încredere în jucători, până la urmă ei au adus până la urmă echipa pe locul 3 în Superliga”, a spus Măldărășanu.

Concluziile lui Dan Alexa după FC Brașov – FC Hermannstadt:

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Adi MARICA 30 Sep. 2022, 12:02 Cupa României
Pe aceeași temă