Ambiții mari la Poli Iași! Președintele Cornel Șfaițer, atent și la Cupa României: ”E complicat noul format, dar Cupa este un obiectiv al meu personal și va fi și al Politehnicii.” Conducătorul clubului din Copou nu o vrea pe Dinamo în Liga 2

Ambiții mari la Poli Iași! Președintele Cornel Șfaițer, atent și la Cupa României: ”E complicat noul format, dar Cupa este un obiectiv al meu personal și va fi și al Politehnicii.” Conducătorul clubului din Copou nu o vrea pe Dinamo în Liga 2

Oficialii Federației Române de Fotbal au prezentat, luni, noul format al Cupei României, unul mult mai complicat decât cel clasic, cu meciuri eliminatorii.

Poli Iași, care în urmă cu doi ani juca o semifinală de Cupa României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, echipă condusă atunci de actualul șef al clubului din Copou, Cornel Șfaițer, își va propune să ajungă în competiție cât mai departe. Cel puțin așa a declarat președintele Consiliului Director al clubului ieșean, Cornel Șfaițer.

Cornel Sfaițer vrea ca la Poli Iași câștigarea Cupei României să fie un obiectiv

Acesta a precizat că indiferent de echipa la care a activat sau de eșalon, Cupa României a fost un obiectiv personal. Și așa se va întâmpla și la Iași.

”Cupa României, indiferent de format, este o competiție atractivă în general pentru echipele mai mici. Și la Sepsi Sfântu Gheorghe, când am fost, am crezut în Cupă, acum doi ani. Am fost unul dintre oamenii care și-au stabilit ca obiectiv Cupa României și am jucat finala cu FCSB (n.r. – pierdută cu 0-1). În toamna anului trecut, când eram acolo, la fel, mi-am stabilit ca obiectiv Cupa, iar echipa a câștigat trofeul acum (n.r. – 2-1 cu FC Voluntari). Indiferent de format, trebuie să credem în Cupa României și ne dorim să avem un parcurs cât mai lung. Va fi unul dintre obiective. În cei 25 de ani de când activez în fotbal, când eram la Liga a 3-a am adus Gloria Bistrița, cu Jean Pădureanu, cu Gane, cu Falub, la Liga a 2-a am adus Oțelul la Botoșani. Tot timpul am crezut în Cupa României, era un obiectiv al meu personal și asta îmi doresc și la Politehnica Iași”, a declarat Cornel Șfaițer în cadrul emisiunii Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași.

  • Șfaițer, fost la Sepsi OSK înainte să ajungă la Poli Iași, s-a bucurat pe teren (foto), la mijlocul săptămânii trecute, alături de conducătorii și jucătorii echipei din Sfântu Gheorghe, după câștigarea trofeului Cupei României în urma victoriei din finală, în Giulești, cu FC Voluntari. Acesta n-a avut nicio problemă în a se afișa sub însemnele clubului covăsnean și a se fotografia la poza de grup, cu trofeul, deși el activează în acest moment la o altă echipă.

Șfaițer nu o vrea pe Dinamo în Liga 2

Oficialul din Copou, suporter declarat al clubului Dinamo, a mai spus că nu ar vrea ca echipa din ”Ștefan cel Mare” să retrogradeze în Liga 2, o astfel de variantă putând îngreuna mult misiunea Politehnicii Iași în noul sezon în tentativa de a reveni în prima ligă.

”Pentru Dinamo va fi o dramă dacă va retrograda. Vom vedea ce va fi, dar, cinstit să fiu, nu mi-aș dori-o pe Dinamo în Liga a 2-a. Gândiți-vă ce ar fi cu Steaua, Dinamo, Poli Iași și alte echipe care au cochetat în trecut cu prima ligă să tragă la promovare. Va fi o Liga a 2-a atractivă, dar nu mi-aș dori pe Dinamo”, a mai spus Șfaițer.

”U” Cluj este cu un picior în prima ligă după ce a învins cu 2-0 Dinamo, pe Cluj Arena, în manșa tur a barajului de promovare/menținere în Liga 1. Returul este programat duminică, de la ora 21:00, pe stadionul Dinamo.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Pe aceeași temă