FC Olt a smuls un punct cu severinenii

08 Apr. 2012, 21:04 Campionat

FC Olt Slatina a încheiat la egalitate, scor 0-0, duelul de pe teren propriu cu Gaz Metan Severin, grupare ce aspiră la promovare. Alb-vișiniii au încurcat calculele formației mehedințene, care a ratat o bună oportunitate de a-și consolida locul al treilea, ajutând indirect Alro. Angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării, remiza cu severinenii ar putea cântări mult la finalul sezonului.

După remiza înregistrată în deplasarea de la Alba Iulia, FC Olt Slatina a obținut un punct prețios în confruntarea de pe teren propriu cu echipa aflată pe locul al treilea în clasamentul seriei, Gaz Metan Severin. Având un program dificil, în primele etape întâlnind grupările aflate în partea superioară a clasamentului, fiecare punct smuls în fața echipelor puternice ar putea cântări enorm la finalul sezonului. Alb-vișiniii au abordat duelul, de pe teren propriu, cu „găzarii” , cu speranța obținerii unui rezultat bun, care să-i mențină aproape de celelalte contracandidate în lupta pentru supraviețuire. Meciul a fost unul de luptă, în care ambele formații nu au riscat, în special în prima repriză, care a fost lipsită de ocazii mari.

Actul secund, tabela nemodificată în ciuda ocaziilor

După ieșirea de la cabine ocaziile au început să apară, iar în minutul 52 severinenii au fost aproape de a puncta pe tabela de marcaj, Abba deviind, cu capul, puțin pe lângă bară, o centrare de pe dreapta. A fost cea mai mare ocazie a oaspeților. Momentul a adus o mobilizare în plus în tabăra celor de la FC Olt, care mai bine de o jumătate de repriză a controlat jocul. Bancu a fost la un pas de a da lovitura, după o pătrundere frumoasă pe flancul stâng, șutul puternic din interiorul careului a trecut peste transversală (min. 67). O lovitură liberă de la 17 metri, obținută de alb-vișinii, a dat satisfacție suporterilor, însă Dragalina a irosit-o, executând direct în zid. Cu șansă balonul a ajuns la Corneanu, al cărui șut puternic pe jos a trecut puțin pe lângă poarta lui Ștețca (min. 73). Pe final de meci, severinenii au aruncat mingi lungi spre careul advers, însă apărarea celor de la FC Olt și-a făcut datoria, întâlnirea încheindu-se la egalitate, scor 0-0, cum de altfel s-a întâmplat și în manșa tur.

Mai multe POZE

FC OLT – GAZ METAN SEVERIN 0-0

Bordea – Bogdanovici, Irimescu, Crușoveanu, Bancu – Polgar (’90+4 Burcea), A. Pavel (cpt.), Corneanu, Giurcă – Melcea (’79 Huțanu), Dragalina (’90+2 Lengyel)
Antrenor: Dan Oprescu

Ștețca – Mirescu, Bălău, Cosic, Bălace – Al. Zaharia, Mitic (cpt.), Olah, Neacșa (’81 Moutinho) – Abba (’81 Al. Marin), Trifu (’62 Vancea)
Antrenor: Marian Bondrea

Text: Gazeta Nouă
Foto: Alexandru VÎRTOSU (Gazeta de Sud)

08 Apr. 2012, 21:04 Campionat
Pe aceeași temă