În ciuda punctelor risipite în ultima perioadă, trupa arădeană continuă să fie relativ liniștită. Acum, distanța între UTA și echipele clasate pe primele locuri retrogradabile este de șase puncte.
UTA a mai bătut un pas în gol, trecându-și în cont un nou rezultat de egalitate într-un meci pe teren propriu. Spre deosebire de meciurile cu Târgoviște și Turda, care nu păreau atât de dificile, cel cu FC Bihor se anunța mai echilibrat. Cu toate aceastea, utiștii n-au reușit să se alimenteze cu doza de concentrare necesară și chiar dacă au demonstrat de-a lungul întâlnirii că-și doresc mult punctele, nu au izbutit să le ia, fiind obligați să se mulțumească doar cu unul singur.
Protejați de zestrea de puncte
În urma rezultatului de sâmbătă, 1-1 cu FC Bihor, UTA a ajuns pe locul 10 în clasamentul seriei „Vest”. Arădenii au adunat 36 de puncte, cu șase în plus față de echipele clasate pe locurile 15 și 16 – CS Universitatea Arad și CFR Timișoara. Practic, lupta pentru evitarea retrogradării în seria „Vest” vizează în acest moment doar locurile 15 și 16. Asta pentru că „lantera roșie”, Mechel Câmpia Turzii, și penultima clasată, FCM Târgoviște, nu mai au cum să evite retrogradarea, fiind la o distanță mare de plutonul codaș, cu 7, respectiv 20 de puncte.
Teoretic, utiștii nu sunt copleșiți acum de grijile retrogradării, păstrând o distanță acceptabilă de zona minată a clasamentului. Practic însă, Bătrâna Doamnă trebuie să fie extrem de atentă, mai ales în meciurile de la Arad, deoarece un eventual eșec i-ar putea complica serios situația.
Mijlocul – lent, apatic, neinspirat
Sâmbătă, contra celor de la FC Bihor, tehnicienii UTA-ei n-au surprins în alcătuirea primului 11. Practic, după recuperarea lui Pașcovici, singurul semn de întrebare a rămas în dreptul flancului drept al liniei de mijloc, unde Ionuț Popa și Roland Nagy au ales soluția Nădăban. Până la urmă a jucat și Militaru, celălalt vizat, însă a făcut-o ca urmare a accidentării rapide a lui Fritea. Acesta din urmă a suferit o întindere musculară în chiar debutul meciului și a părăsit terenul. Cu Nădăban și Militaru jucând cu schimbul pe cele două flancuri ale liniei de mijloc, dar și cu un Drida apatic de această dată, UTA n-a avut nerv, ritm și inspirație. Mutulescu a contat mai puțin în fața de elaborare a jocului, caracteristicile și sarcinile lui fiind altele. Oricum, mijlocașii Bătrânei Doamne s-au zbătut în gol de-a lungul meciului cu FC Bihor, construind lent și previzibil. Nici Polgar, introdus în repriza a doua pentru a aduce un plus de viteză, nu s-a regăsit sub nici o formă, având o prestație mediocră la revenirea oficială în tricoul UTA-ei.
Probleme în defensivă
Meciul cu FC Bihor a fost greu și pentru că apărarea a funcționat prost. UTA a fost extrem de fragilă pe zona centrală, acolo unde Pascariu și Pocuca au greșit destul de mult, cu un plus pentru ultimul care a părut extras din cu totul alt joc de-a lungul întâlnirii cu FC Bihor. Toc, de pe partea căruia a plecat centrarea la golul orădenilor, a încercat să producă superioritate în flancul drept, dar mai are mult până să poată îndeplini cerințele postului. Singurul fundaș utist cu o evoluție normală sâmbătă a fost Pașcovici, căruia nu i-a fost greu să evolueze din nou în banda stângă, după ce în ultimii doi ani a fost utilizat cu precădere în zona centrală.
Atacul, în pană
Atacul a suferit atât din cauza lipsei de inspirație a mijlocașilor, care au adus extrem de rar mingi utile, la 20-30 de metri, de poarta adversă, cât și datorită zilei slabe a celor trei atacanți utilizați de-a lungul întâlnirii – Țucudean jr., Mitu și Edson. Țucudean a avut două ocazii din care n-a putut să înscrie, ambele în urma unor lovituri de cap. Prima a fost defectuoasă, cu pământul, dintr-o poziție bună, iar cealaltă a nimerit transversala porții lui Szasz. Mitu a fost șters, fără realizări, fiind schimbat la pauză, în timp ce Edson a încercat să intre în joc, să-i aducă un plus de agresivitate, dar reușitele au fost mărunte.
Greșeli mari de arbitraj
Confruntarea dintre UTA Arad și FC Bihor a avut de suferit și din cauza erorilor de arbitraj. Doi din cei trei arbitri au fost într-o zi extrem de proastă: centralul bucureștean Radu Petrescu și asistenta Irina Mârț. Centralul n-a văzut faultul comis de Muscă asupra lui Nădăban în minutul 58 al meciului, faza având toate ingredientele necesare pentru a aduce o lovitură de pedeapsă Bătrânei Doamne. Era minutul 58, scorul era 0-0, și un eventual gol al arădenilor ar fi putut schimba rezultatul întâlnirii. Mai mult, în faza imediat următoare, când încă utiștii protestau vizavi de hotărârea lui Petrescu, orădenii au profitat de gravele nesincronizări ale defensivei și au deschis scorul. O altă decizie greșită, nefavorabilă Bătrânei Doamne, s-a produs în minutul 75, când Lukacs a pătruns de pe lateral-dreapta, pe contraatac, spre poarta lui Marius Mârne, deși atacantul orădean a plecat din poziție neregulamentară. Irina Mârț n-a semnalizat, la poarta arădeană producându-se două ocazii mari, rezolvate de portar. Nu doar spectatorii au prostestat la adresa arbitrajului, ci și oficialii clubului arădean, care s-au descărcat la adresa arbitrilor imediat după fluierul final. În plus, se pare că eroarea centralului din minutul 58 a fost consemnată de observatorul FRF în raportul său.