Astăzi, la ora 13, la baza sportivă de la Mogoșoaia, a avut loc reuniunea foștilor sportivi legitimați la Sportul Studențesc. Printre cei invitați se remarcă actualul Președinte a Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, fostul mare internațional român, Gheorghe Hagi, fostul mare antrenor, Angelo Niculescu, actualul director a Școlii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, foștii jucători ai clubului, Gino Iorgulescu, Rică Răducanu, actualul patron al studenților, Vasile Șiman și mulți alții.
Înainte ca toți cei invitați să ajungă la petrecerea organizată de Nașu`, oaspeții au fost așezați minuțios în tribuna Stadionului Mogoșoaia pentru binecunoscuta poză de grup.Â
Imediat după, Mircea Radulescu a declarat: „Noi înainte jucam fotbal de placere.În ziua de azi fotbalul a devenit o întreagă afacere, iar jucătorii urmăresc să se realizeze financiar și apoi să se daruiască pentru clubul la care evoluează. În cei 13 ani, la Sportul Studențesc s-a dorit performanță deși am evoluat multă vreme în liga a doua. Pe vremea când la cârma echipei a fost Mac Popescu, acest club era finanțat din activități studențești și cu toate acestea în 1972 echipa a promovat în primul eșalon al fotbalului românesc.”
Ca în orice grup de fotbaliști sau foști fotbaliști, glumele nu aveau cum să lipsească. Revederi emoționante, reîmprospătări de cunoștință asupra carierei fiecăruia sau simple discuții, acestea au fost lucrurile văzute și auzite.Â
Imediat după acest moment și după ce au fost depășite emoțiile de rigoare, s-a trecut la motivul principal al prezenței fiecaruia. Mircea Sandu și-a luat în serios rolul de naș și a condus mersul ceremoniei. Clasica introducere și un moment de reculegere ținut în memoria celor 35 foști studenți, care din păcate nu mai sunt în viață, au deschis evenimentul. Apoi, Sandu a dezvăluit surpriza care îi aștepta pe jucătorii ce au făcut istorie in tricoul alb-negru sau au influențat destinele acestui club. Aceștia au primit din partea Federației o medalie de merit. Printre cei premiați se află nume ca Angelo Niculescu, Gheorghe Hagi, Gino Iorgulescu, Constantin Anghelache, Dumitru Moraru, Necula Răducanu, Paul Cazan sau Vasile Șiman.
Un moment inedit s-a desfășurat după această decernare de medalii, când, dupa tonul dat de Mircea Sandu, toată sala a început să intoneze imnul Sportului Stundențesc, fapt ce a animat atmosfera, prilej cu care s-a dat liber la petrecere.
La finalul ceremoniei, Mircea Sandu, vizibil emoționat de eveniment ne-a declarat:Â
“Este o zi importantă pentru fiecare dintre noi. Cu toții ne amintim cu plăcere vremea aceea, dar asta este, nu mai avem cum să dăm timpul înapoi. Ne-am întâlnit aici trei generații, pasiunea de a juca fotbal și de a face spectacol pe terenul de joc era totul pentru noi, mai puțin însă ne interesa partea financiară, nu zic că era de neglijat nici această latură. Din păcate, în aceste noi generații, jucătorii pun mare accent pe situația lor financiară și mai puțin pe modul de a juca”.
Tot astăzi, s-a sărbătorit împlinirea a 36 de ani, de când Sportul Studențesc promova în prima divizie a fotbalului românesc. Mircea Sandu, împreună cu toți cei care au ajutat la organizare, au promis că acest eveniment va deveni o tradiție și se vor organiza întâlniri de acest gen în fiecare an. Deasemenea, Sandu a promis că în cel mai scurt timp va fi lansat un DVD cu imagini memorabile din întreaga istorie a studenților.
Articol scris de Alex Amironoaie și Andi Sârbu