CSM Focșani, al doilea eșec în mandatul lui Sorin Colceag. A fost răpusă de Concordia, dar antrenorul e încrezător: ”Au dorință, implicare”

Andrei PASCU 28 Oct. 2024, 15:36 Liga 2

CSM Focșani rămâne cu trei puncte acumulate în mandatul lui Sorin Colceag, după o victorie și două eșecuri. În partida din weekendul care tocmai a trecut, nou-promovata a cedat în duelul cu Concordia Chiajna, disputat în etapa a 11-a din Liga 2, scor 0-1, pe teren advers.

La limită a fost învinsă CSM Focșani, dar Sorin Colceag se așteaptă ca în curând echipa să arate tot mai bine. De când a venit, formația din Focșani a cedat meciul de debut cu el la conducerea băncii tehnice, 0-1 cu FK Miercurea Ciuc, iar ulterior a învins CSM Slatina, scor 1-0.

CSM Focșani a pierdut duelul cu Concordia Chiajna

Așadar, goluri puține, doar trei, marcate în întâlnirile în care a fost implicată CSM Focșani de când a făcut schimbarea la nivelul băncii tehnice. A avut trei meciuri grele, cu echipe care au declarat că vor play-off-ul, iar Concordia Chiajna a trecut la limită de CSM Focșani, 1-0.

Singura reușită a întâlnirii de pe terenul ilfovenilor a fost bifată de Alexandru Boiciuc, autor al unui gol în minutul 42. Lucrurile s-au complicat pentru focșăneni din minutul 70, atunci când a fost eliminat Sorin Săpunaru, detaliu scos în evidență și de Colceag.

Dacă până în minutul 70 spera că echipa lui poate marca măcar un gol, din acel punct filmul s-a rupt pentru CSM Focșani, care a cedat în întâlnirea cu Concordia Chiajna.

  • CSM Focșani, în partida cu Concordia Chiajna: S. Preda – Săpunaru (cpt.), Jalbă, Vișinar, Tamași, Dakaj (Rența 60’), Brînzan, Blaj (Dănăilă 60’), Al. Fl. Zaharia (Pedro Albino 71’), Dodoi (Cr. Ciobanu 60’), Rob. Enache (G. Dragomir 85’). Rezerve neutilizate: Uțiu – Creț, Dănilă, Ciopa.

Părțile pozitive remarcate de Sorin Colceag după Concordia – CSM Focșani

Totuși, antrenorul a remarcat mai multe aspecte pozitive, pe care speră să le vadă la jucători și în meciurile următoare, pe lângă o mai multă inspirație în ultimii metri. E convins că lucrurile vor fi puse la punct până la urmă, iar CSM Focșani va începe să lege și rezultatele pozitive.

Din păcate, ne întoarcem de la meciul cu Chiajna fără niciun punct, în ciuda dorinței și speranței noastre de a scoate măcar un punct din această întâlnire. Cred că situația din clasament și nevoia de puncte a creat cumva o anumită presiune care a marcat acest joc, pentru că jocul are două părți distincte: o primă repriză în care noi am pierdut controlul jocului, nu am reușit să avem mai multă posesie cât să putem absorbi mai ușor intențiile ofensive ale adversarului, am cedat foarte ușor posesia și asta ne-a pus în dificultate, mai ales în prima repriză.

În repriza a doua am reușit să răspundem destul de bine, am intrat în joc, am început să căpătăm controlul jocului, am avut ocazii, am început să dominăm în momente bune jocul, încercând să revenim după un 1-0, gol pe care noi l-am primit la sfârșitul primei reprize.

Din păcate, tensiunea jocului și a rezultatului și-a pus amprenta în așa fel încât a fost acea eliminare, care totuși nu a luat din elanul ofensiv, am încercat, dar cu un om în minus nu am mai avut aceeași putere ofensivă pentru a reuși să înscriem, am fost aproape de marcarea golului.

Am fost dornici măcar să egalăm, efortul pe care l-au făcut băieții în 10 a fost fantastic, au arătat că dorință există, că implicarea lor este”, a spus Sorin Colceag, conform CSM Focșani.

CSM Focșani, penultima în Liga 2

Anterior partidei cu Concordia Chiajna, CSM Foșcani avea șapte eșecuri, un egal și două victorii în Liga 2. A cedat în duelurile cu CFC Argeș (scor 0-2), Metalul Buzău (scor 0-3), ACSM Reșița (scor 0-1), CSC Dumbrăvița (scor 0-1), Steaua (scor 0-1), FC Bihor (scor 0-3) și FK Miercurea Ciuc (scor 0-1), dar a remizat cu FCU Craiova (scor 1-1), și a învins AFC Câmpulung Muscel (scor 2-0) și CSM Slatina (scor 1-0).

Runda a 11-a din Liga 2 a fost încheiată de CSM Focșani pe locul 19, antepenultimul în clasament, cu 7 puncte, la numai o lungime de penultima clasată, AFC Câmpulung Muscel, și la trei puncte de următoarele trei clasate deasupra, Unirea Ungheni, Chindia Târgoviște și CSC Șelimbăr. Concordia Chiajna e pe locul 15, cu 11 puncte.

În runda următoare, clubul din Focșani va întâlni, pe terenul propriu, CS Mioveni, ultima clasată, care până acum a adunat 5 puncte.

Ne lipsește la momentul acesta constanța. În momentul în care vom reuși să fim constanți în evoluții, cu siguranță că vom avea și o constanță în rezultate, pentru că și jocul acesta pentru mine a arătat multe lucruri bune.

Mai sunt multe de îmbunătățit și sperăm ca cel puțin pentru meciul următor să îndreptăm o parte din aceste greșeli, în așa fel încât să obținem cele 3 puncte la următorul meci”, a mai spus Colceag.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 28 Oct. 2024, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă