OFICIAL | Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost exclusă din Liga 2. Cum arată noul clasament al campionatului, după anularea rezultatelor echipei gorjene

Marius ANGHEL 24 Oct. 2024, 14:22 Liga 2
OFICIAL | Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost exclusă din Liga 2. Cum arată noul clasament al campionatului, după anularea rezultatelor echipei gorjene

Federația Română de Fotbal, prin Comisia de Disciplină și Etică, a exclus din campionatul Liga 2, ediția 2024-2025, clubul Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în urma a doua neprezentări la meciuri în decurs de zece etape, și, astfel, i-a anulat, conform regulamentului, rezultatele înregistrate în acest sezon.

Din acest moment, clasamentul arată altfel, iar Liga 2 continuă cu o echipă în minus, 21 în loc de 22, în fiecare etapă rămasă pănă la finalul sezonului regular o formație urmând să stea, cea care ar fi trebuit să întâlnească Viitorul Pandurii.

În plus, numărul cluburilor care retrogradează în Liga 3 nu va mai fi de cinci, ci de patru. La finalul play-out-ului, barajul care determina a cincea echipă care pică din Liga 2, între clasatele pe locurile 6 din cele două grupe, nu va mai avea loc.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost exclusă, în mod oficial, din Liga 2. Clubului i-a fost declarat falimentul în urmă cu o săptămână

Viitorul Pandurii a ieșit pe ușa din spate a fotbalului românesc, după șapte sezoane la rând în care a luat startul în Liga 2, pe ultimul încheindu-l prematur, după doar 10 etape, fiindcă situația sa financiară a adus-o în ipostaza de a abandona competiția.

Aflat în insolvență din februarie 2022, clubul patronat de Nicolae Sarcină a ajuns în situația de a-și batjocori jucătorii și antrenorii, angajații, astfel că și-a cerut singur falimentul de acum, fără să mai aștepte până în ianuarie 2025, când era următorul termen de judecată. Tribunalul Gorj, unde președinte este chiar soția lui Sarcină, a decis falimentul în data de 15 octombrie 2024, iar echipa de fotbal a intrat în imposibilitatea de a-și mai desfășura activitatea.

Din acest motiv nu s-a prezentat la meciul din weekendul trecut cu Unirea Ungheni, pe care trebuia să-l organizeze în etapa 10, asta după ce nu a vrut să facă deplasarea nici runda trecută, la Cisnădie, pentru partida cu CSC Șelimbăr. S-a ajuns, astfel, la două neprezentări, iar regulamentul FRF impune excluderea din competiție.

Această excludere a fost aprobată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 23 octombrie 2024 și a fost publicată o zi mai târziu, adică astăzi.

”Departamentul de Competiții / Sesizare cu privire la neprogramarea meciului ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CS Unirea Ungheni 2018 din cadrul etapei 10 din Competiția Liga 2.
Sancțiunea: Admite sesizarea Departamentului de Competiții.
În temeiul art. 79/9 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, clubul ACS Viitorul Pandurii Tg Jiu se sancționează cu Forfait (pierderea jocului cu 3-0) și 1700 lei penalitate sportivă.
În conformitate cu prevederile art. 79/2 din RD, clubul ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu se sancționează cu Excluderea din competiție și Retrogradarea în categoria în anul competițional următor în ultima categorie competițională organizată de Asociația Județeană de Fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, este decizia CDE din ședința avută în data de 23 octombrie 2024.

Nouă echipe din Liga 2 au pierdut puncte obținute în meciurile cu Viitorul Pandurii. Clasamentul, modificat

Rezultatele din acest sezon de Liga 2 înregistrate de Viitorul Pandurii au fost următoarele: 0-0 la FC Bihor, 1-4 cu FK Miercurea Ciuc, 1-3 la CSM Slatina, 0-2 cu Concordia Chiajna, 0-2 la CS Mioveni, 1-3 cu Corvinul, 0-7 la Metaloglobus, 0-3 cu Chindia și 0-3 la ”masa verde” cu CSC Șelimbăr.

  • Meciurile de acasă din acest sezon 2024-2025, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și le-a desfășurat la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal, în județul vecin, în Mehedinți.

Așadar, în afară de FC Bihor, celelalte echipe, opt la număr, au obținut victorii în urma jocurilor cu trupa antrenată de Călin Cojocaru. Șelimbărul a obținut o victorie la ”masa verde”, în urma neprezentării adversarului. Toate au de suferit acum, fiindcă pierd aceste puncte din cele acumulate în acest sezon și poziția lor în clasamentul Ligii 2 a fost afectată.

  • Doar rezultatele și punctele dispar din clasamentul Ligii 2 odată cu anularea rezultatelor meciurilor echipei Viitorul Pandurii din acest sezon. În schimb, marcatorii din respectivele meciuri și cartonașele galbene și roșii primite de jucători rămân valabile pentru statistică.

Clasamentul Ligii 2 după 10 etape, cu și fără rezultatele din meciurile echipei exclude Viitorul Pandurii Târgu Jiu:

Marius ANGHEL 24 Oct. 2024, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă