Sorin Colceag, la prima victorie ca antrenor la CSM Focșani, al doilea succes al echipei de când a promovat în Liga 2. ”Ne-am arătat ce putem să facem”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2024, 12:39 Liga 2

La al doilea joc sub conducerea noului antrenor, primul disputat acasă, CSM Focșani a obținut o victorie ușor surprinzătoare, ținând cont de adversarul întâlnit. A fost abia al doilea succes în acest sezon de Liga 2, tot în fața propriilor spectatori, și doar al treilea meci din care iese cu puncte sau punct.

Sâmbătă, în etapa a 10-a a campionatului, CSM Focșani a reușit să treacă cu scorul de 1-0 de CSM Slatina, formație care înainte de debutul etapei ocupa locul 2 în clasament. În schimb, vâncenii erau penultimii.

CSM Focșani s-a impus, oarecum surprinzător, în fața Slatinei, a doua clasată din Liga 2

Unicul gol al partidei desfășurate pe stadionul Milcovul a fost reușit înainte de pauză, în minutul 42, de Robert Enache, dintr-un penalty bătut pe jos, aproape de centru, după ce Totoc a plonjat în dreapta sa. A fructificat lovitura de pedeapsă obținută de Zaharia în duelul cu Ionuț Mitran, după ce acesta din urmă a căzut în marginea careului și a comis henț chiar pe linia din stânga.

Meciul a fost prelungit de arbitrul Bogdan Dumitrache nu mai puțin de zece minute, inexplicabil, însă Slatina nu a fost capabilă nici măcar să egaleze, deși l-a avut pe teren, timp de o oră, pe liderul său și pe golgheterul campionatului, pe Cătălin Doman.

”Pentru noi e o victorie importantă, mai ales pentru poziția noastră din clasament, plus adversarul pe care l-am avut în față. Dăruirea băieților, felul în care au fost implicați, munca pe care au făcut-o și dorința lor, toate s-au văzut astăzi în rezultat. Rezultatul acesta e doar munca lor. Au fost fantastici. Cum am spus și în vestiar, ne-am arătat ce putem să facem. Și când ne-am arătat asta, înseamnă că chiar am dat tot și asta a fost important. La momentul ăsta, vom da totul pe teren pentru a obține victoria și să aducem puncte”, a spus antrenorul Sorin Colceag după meci.

Sorin Colceag, la primul rezultat pozitiv cu CSM Focșani: ”Tot ce putem noi vom face, vom pune aici, în jocuri, în antrenamente”

Așadar, după AFC Câmpulung Muscel, învinsă cu 2-0 la Focșani, și FCU Craiova, care a remizat la scorul de 1-1 tot pe stadionul Milcovul, CSM Slatina este abia a treia echipă care nu învinge CSM Focșani în acest sezon de Liga 2.

Este, totodată, și primul meci cu noul antrenor, Sorin Colceag, în care se obține un rezultat pozitiv, după ce partida trecută a fost cedată cu scorul de 0-1 la FK Miercurea Ciuc, liderul detașat al Ligii 2.

”Sperăm să menținem rezultatele, pentru că avem nevoie de o serie de rezultate ca să ne putem ridica în clasament. E o muncă grea, e un drum greu, dar suntem cu toții conștienți de situația de moment și vom face toate eforturile. Tot ce putem noi vom face, vom pune aici, în jocuri, în antrenamente, ca în vară echipa să fie în Liga 2.

Muncă, implicare, tot. Am văzut o bancă care a fost alături de cei aflați pe teren, și-au dorit extrem de mult și ei, ca cei din teren. Asta e important, că vedem unire, un grup, camaraderie, de la primul până la ultimul”, a mai spus Colceag după joc.

  • CSM Focșani, în victoria cu CSM Slatina: S. Preda – Săpunaru (cpt.), Jalbă, Vișinar, Tamași – Dakaj (Rența 74′), Brînzan – Blaj (G. Dragomir 68′), Al. Fl. Zaharia (Ciopa 83′), Rob. Enache (Gorovei 83′) – Dodoi (Cr. Ciobanu 68′). Rezerve neutilizate: Al. Uțiu – Al. Dumitru, M. D. Mihai, Pedro Albino.

Robert Enache, decisiv în victoria cu CSM Slatina

După victoria cu CSM Slatina, antrenorul Focșaniului a fost contactat și de Metropola TV pentru a vorbi despre acest meci. Sorin Colceag a fost întrebat despre decizia de a-l desemna pe Robert Enache, un mijlocaș în vârstă de 22 de ani, să execute penalty-ul, în contițiile în care pe teren se aflau jucători mult mai experimentați, precum Zaharia, Brînzan, Dodoi, Blaj sau căpitanul Săpunaru.

”Există un spirit al vestiarului, iar jucătorii își cunosc valoarea unul celuilalt. Iar valoarea, cumva, trece dincolo de experiență, de toate lucrurile astea, iar el este cel care și-a asumat și care execută penalty-urile. A avut sprijinul tuturor, inclusiv a celor de pe bancă”, a transmis Colceag, printr-un alt mod de a spune despre Enache că este un jucător valoros.

Colceag lucrează pentru a crea un grup unit la CSM Focșani: ”Trebuie să avem grijă unul de celălalt”

El a mai fost întrebat și ce poate schimba un antrenor care vine la o echipă care nu a câștigat în campionat de șapte meciuri. ”Am căutat să aduc energie, spiritul ăsta de suntem împreună, indiferent de ce se întâmplă și, mai presus de tot, depindem unul de altul în situația asta. Așa că trebuie să avem grijă unul de celălalt, să avem energia asta comună și spiritul de unitate s-a văzut. Nu știu dacă s-a văzut, dar energia băncii a fost una extraordinară și cei care au stat pe bancă sunt parte din victoria asta. S-a văzut unitatea lor, s-a văzut dorința lor și asta s-a văzut în rezultate. Asta, pentru mine, este cel mai important lucru la momentul acesta”, a explicat Colceag la Metropola TV.

”Unul dintre obiectivele noastre este să aducem lume la stadion și să-i facem să înțeleagă că asta este echipa comunității. Noi nu suntem echipa x și orașul este în partea cealaltă. Ci suntem cu toții împreună”, a mai declarat Sorin Colceag.

Urmează meciul cu Concordia Chiajna, în deplasare

Cu 7 puncte acumulate în zece etape, CSM Focșani a urcat un loc în clasament, pe pozițiția a 20-a, fiind la egalitate cu Unirea Ungheni, care are un golaveraj mai bun, dar și un meci mai puțin disputat. Clasamentul Ligii 2 va suferi, însă, modificări importante la mijlocul acestei săptămâni, după ce FRF va decide excluderea din competiție a echipei Viitorul Pandurii, pentru două neprezentări. Rezultatele trupei gorjene din primele nouă etape vor fi anulate, dar CSM Focșani nu va pierde din punctele pe care le are acum, fiindcă ea încă nu apucase să joace cu Viitorul Pandurii.

În etapa a 11-a a Ligii 2, Focșaniul joacă în deplasare la Chiajna, cu Concordia (locul 17, 11 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Declarația lui Sorin Colceag după meciul CSM Focșani – CSM Slatina 1-0:

Foto: CNC Media ActionCSM Focșani
Video: CSM Focșani

Marius ANGHEL 21 Oct. 2024, 12:39 Liga 2
Pe aceeași temă