Ianis Zicu, surprinzător de mulțumit după remiza cu o echipă inferioară. Reacția antrenorului de la Metaloglogus, după punctul smuls cu Metalul Buzău

Andrei PASCU 19 Oct. 2024, 15:47 Liga 2
Ianis Zicu, surprinzător de mulțumit după remiza cu o echipă inferioară. Reacția antrenorului de la Metaloglogus, după punctul smuls cu Metalul Buzău

Metaloglobus a avut evoluții bune în Liga 2 până în acest moment, dar în etapa a 10-a a bifat o remiză, prima în campionat în actuala stagiune, pe un teren pe care pornea cu prima șansă. Sâmbătă, formația bucureșteană a făcut 2-2, în deplasare, cu Metalul Buzău.

Trupa lui Ianis Zicu a fost condusă la două goluri, iar remiza a fost una cu atât mai importantă, după cum a precizat antrenorul, cu cât terenul a fost unul dificil, cu gazonul, după cum bine se știe, artificial.

Metaloglobus, prima remiză în Liga 2, 2-2 cu Metalul Buzău

Metalul Buzău a avut nevoie de 43 de minute până la deschiderea scorului, când a punctat Adrian Moldoveanu. După nici o oră, în minutul 51 mai exact, scorul a fost dus la 2-0 după reușita lui Marius Tudorică.

Scorul final, 2-2, a fost stabilit în partea secundă, în minutele 64 și 75, când au marcat pentru Metaloglobus – Răzvan Milea și Georgian Honciu. La interviuri, antrenorul Ianis Zicu s-a declarat mulțumit de remiză, prima în acest campionat, dar și Metalul Buzău s-a aflat la primul egal în Liga 2, în 2024/ 2025.

  • Metaloglobus, în partida cu Metalul Buzău: Gavrilaș – Kouadio, Caramalău, Rob. Neacșu, Gab. Dumitru – Ekollo, Issah, Honciu (cpt.) – Dav. Irimia, Visic, Zakir
    Rezerve: Nedelcovici – Rz. Milea, Huiban, Al. Gheorghe, Ad. Nicolae, Andr. Sava, Rz. Florea, Ad. Sîrbu, D. Sandu

Ianis Zicu, impresii după partida de la Buzău

Metaloglobus e în top 6 în Liga 2, iar ”principalul” a fost foarte mulțumit de evoluția jucătorilor săi, chiar dacă Metalul Buzău pornea cu șansa a doua în fața formației din București.

Metaloglobus începe să prindă încredere și să se gândească, de ce nu, la calificarea în play-off-ul întrecerii, pentru ca apoi să lupte pentru promovarea în SuperLiga României. Echipa lui Zicu are dreptul legal de accedere în primul eșalon, dacă va fi bifată și performanța sportivă.

Prima remiză, un profesor de matematică ar spune că șansele să fie egal cresc în momentul în care nu faci egal foarte multe meciuri. E un punct important, mai ales că după 0-2 am revenit, am avut ocazii, a fost un teren dificil. Până la urmă, Universitatea Cluj, echipa de pe primul loc în prima ligă, a pierdut și a fost eliminată din Cupa României de Metalul.

Felicit echipa gazdă, e un punct meritat. E avantajată de faptul că se joacă pe acest teren sintetic, probabil și de aceea pasează atât de bine și e dinamică. Dar, indiferent că s-ar fi jucat pe iarbă sau sintetic, din ce am urmărit, are intenția de a pasa și de a juca, iar acest lucru e unul pozitiv.

Sunt multe echipe preferă doar pasa lungă, iar asta dezavantajează și spectacolul dispare. Dar, azi a fost un meci frumos, un meci cu intensitate, iar la final ambele echipe voiau să marcheze golul trei”, a declarat Ianis Zicu la finalul partidei de la Buzău.

Metaloglobus se menține pe locurile de play-off în Liga 2

În urma a 10 meciuri disputate în noul sezon a Ligii 2, Metaloglobus are șase victorii, o remiză și trei eșecuri, cu un total de 19 puncte. În runda a 11-a, bucureștenii vor întâlni, pe teren propriu, ACSM Reșița.

Runda a 10-a va fi încheiată de bucureșteni pe locul 4, la un punct de locurile 2 și 3, Steaua și ACSM Reșița.

Reacția lui Ianis Zicu după partida Metalul Buzău – Metaloglobus, scor 2-2:

Foto: Gică Flușter / Sport Pictures
Video: Metalul Buzău

Andrei PASCU 19 Oct. 2024, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă