Ceahlăul a făcut scor cu revelația CS Afumați și urcă în premieră pe loc de play-off. Davordzie și Patrick Petre au creat toate golurile nemțenilor. Remarcații lui Marco Veronese

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2024, 15:17 Liga 2
Ceahlăul a făcut scor cu revelația CS Afumați și urcă în premieră pe loc de play-off. Davordzie și Patrick Petre au creat toate golurile nemțenilor. Remarcații lui Marco Veronese

Ceahlăul confirmă perioada bună pe care o traversează cu un nou succes pe propriul teren, 3-0 (2-0) în fața revelației CS Afumați, în etapa a 10-a a Ligii 2.

Carl Davordzie, cu o dublă, și Patrick Petre au semnat cea mai categorică victorie a nemțenilor în acest sezon în fața unei echipei care nu pierduse până acum în deplasare și în ultima partidă jucată afară umilise FCU Craiova cu 3-0!

Carl Davordzie și Patrick Petre au făcut spectacol în fața Afumațiului

Nemțenii s-au temut de acest meci, antrenorul Marco Veronese și președintele Marcel Pușcaș avertizându-și jucătorii că vor avea o misiune dificilă în fața Afumațiului, cea mai bine clasată dintre cele șase nou-promovate în Liga 2 din vară. Pe teren, însă, a fost o singură echipă, Ceahlăul, care cu Carl Davordzie și Patrick Petre într-o bună dispoziție de joc s-a impus de o manieră categorică. Cei doi au creat toate cele trei goluri, dar au fost și la originea altor ocazii și încep să devină un cuplu ofensiv redutabil în Liga 2.

Davordzie (7 goluri) și Petre (4) au marcat 11 din cele 14 goluri ale formației nemțene până acum, în zece etape.

Ceahlăul și-a făcut meciul ușor marcând de două ori în prima jumătate a reprizei și și-a acontat punctele încă din minutul 22, când avea deja 2-0 pe tabelă.

Davordzie a deschis scorul în minutul 15, cu un șut din careu, în vinclu, după o pasă primită de la Patrick Petre, iar șapte minute mai târziu rolurile s-au inversat. Davordzie i-a întors serviciul perfect lui Patrick Petre, decarul nemțenilor l-a driblat pe portarul Chioveanu și a înscris în poarta goală pentru 2-0.

Meciul s-a stins după golul lui Petre și s-a animat din nou spre finalul reprizei, când ambele echipei au trecut pe lângă gol.

Beșleagă (39) și Ciprian Stanciu (44) l-au găsit la post pe Brănescu, cu șuturi de la distanță, iar Carl Davordzie (45+1) a fost aproape de un nou eurogol, dar Chioveanu a scos de la vinclu.

Darvodzie a mai înscris o dată și a egalat liderul clasamentului golgheterilor Ligii 2. Ceahlăul urcă în premieră pe loc de play-off

Atacantul Ceahlăului avea să reușească dubla la două minute după pauză, tot după o pasă a lui Patrick Petre. Decarul nemțenilor a primit de la Davordzie, a trecut în viteză pe lângă Nicola pe partea stângă, a săltat elegant balonul peste doi adversari pentru același Davordzie, iar golgheterul moldovenilor l-a învins pe Chioveanu cu un șut la colțul scurt, din 7 metri.

Ilfovenii au avut o bună șansă de a reveni în joc în minutul 50, când Moussinga a trimis din poziție bună, pe lângă poartă, după care nu au mai contat în ofensivă. Ceahlăul nu a mai forțat nici ea, dar chiar și așa scorul putea lua proporții dacă Patrick Petre (60) și Geani Crețu (70) ar fi fructificat ocaziile avute, ambele din pasele lui Davordzie.

Victorie fără dubii a Ceahlăului, care a făcut unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon în fața unui adversar care nu pierduse până acum în deplasare, Afumațiul având trei victorii și o remiză în cele patru meciuri de pe teren străin.

Nemțenii acumulează 17 puncte și urcă pentru moment pe locul 5, în timp ce ilfovenii rămân cu 16 puncte și coboară de pe locurile de play-off, pe 8, momentan.

Marco Veronese i-a lăudat pe Carl Davordzie, Patrick Petre și Geani Crețu

La final, antrenorul Marco Veronese a lăudat evoluția echipei sale, dar a ținut să evidențieze în mod deosebit trei jucători.

”Sunt foarte bucuros pentru rezultat, dar și pentru realizările jucătorilor, ale echipei. Vreau să scot în evidență și doi-trei jucători, pe Patrick Petre, Carl Davordzie și Geani Crețu. Nu e bine să evidențiezi jucători anume, dar astăzi merită și o fac. Se poate spune că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon. Am marcat rapid două goluri și am rămas concentrați, nu le-am dat șansa adversarilor să revină în joc. Nu vorbim despre play-off decât după alte câteva luni. Nu vreau ca jucătorii mei să se gândească atât de departe, vreau ca ei să rămână concentrați, cu picioarele pe pământ”, a declarat Marco Veronese.

Etapa viitoare, Ceahlăul are meci în deplasare la FC Voluntari, sâmbătă, de la ora 11:00.

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – CS AFUMAŢI 3-0

Carl Davordzie 15′, 47′, Patrick Petre 22′

Ceahlăul: Brănescu – Țuțu, Asibey, Wiktorski, Abel Folha – Gbizie (Copoț-Barb 64′), Chibsah (Rodrigo Lima 78′) – Rz. Neag (Ilaș 64′), P. Petre (cpt.), G. Crețu (Batantu 78′) – Davordzie (Rob. Ciobanu 85′)
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Bracelli, Tud. Telcean, Gyulai
Antrenor: Marco Veronese

CS Afumați: Chioveanu – Cană, Shehait, Robicek, Al. Nicola – Zaina (cpt.), Moussinga – Al. Enache (Al. Ionică 78′), Gheoroae (Val. Dumitrache 57′), Beșleagă (D. Burlacu 86′) – Cip. Stanciu (Ghineț 78′)
Rezerve neutilizate: Obretin – Al. Păun, Al. Duțu, M. Stancu, M. Preda
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). Arbitru: Răzvan Negară (Vaslui). Asistenți: Florian Alexandru Vişan (Galaţi) și Gabriel Boncz (Făgăraş). Rezervă: Viorel Mihai Haivas (Botoşani). Observator arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat joc: Ștefan Donciu (Sfântu Gheorghe).

Foto și video: Gelu Crăcană

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2024, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă