Ceahlăul întâlnește revelația Ligii 2, nou-promovata CS Afumați, și o poate depăși în clasament în cazul unui succes. Marco Veronese și-a avertizat elevii: ”Sper că au înțeles”

Narcis POHOAȚĂ 18 Oct. 2024, 14:38 Liga 2
Ceahlăul întâlnește revelația Ligii 2, nou-promovata CS Afumați, și o poate depăși în clasament în cazul unui succes. Marco Veronese și-a avertizat elevii: ”Sper că au înțeles”

După aproape două săptămâni de pauză, Liga 2 revine în actualitate cu meciurie etapei a 10-a. Deschisă joi seară, cu duelul din Ghencea dintre Steaua și Concordia (scor 2-1), runda continuă vineri cu o altă partidă interesantă, între două foste prim-divizionare, CFC Argeș și Chindia, urmând ca sâmbătă, 19 octombrie, să fie programat grosul etapei.

Printre cele cinci meciuri rămase programate de la ora 11:00, se numără și cel de la Piatra Neamț, unde Ceahlăul primește pe teren propriu replica nou-promovatei CS Afumați, revelația debutului de sezon în Liga 2.

Ceahlăul primește pe teren propriu, în etapa 10 a Ligii 2, replica revelației CS Afumați

Formația ilfoveană stă cel mai bine dintre echipele promovate în vară, fiind pe locul 6 în clasament, cu 16 puncte, având și o restanță de disputat, cu Corvinul, din etapa a 3-a, meciul fiind programat pe 6 noiembrie.

Afumațiul are doar două eșecuri în cele opt meciuri disputate, ambele pe propriul teren, cu CS Mioveni (0-1 în etapa 2) și FC Voluntari (0-1 în etapa 9). Pe teren străin, formația pregătită de Vasile Neagu are un bilanț foarte bun, înregistrând trei victorii și o remiză în cele patru meciuri. Un semnal de alarmă pentru nemțeni, care au la rândul lor un parcurs mai bun pe teren străin decât acasă. În precedenta deplasare, nou-promovata din Afumați a produs un adevărat șoc la Craiova, impunându-se cu 3-0 pe terenul echipei venite din prima ligă, FCU.

Marco Veronese și-a pus elevii în gardă înaintea meciului cu CS Afumați

Echipa de lângă București vine însă după un eșec pe propriul teren, 0-1 cu Voluntari, astfel că elevii lui Vasile Neagu speră să recupereze punctele sub Pietricica.

În ceea ce-i privește pe nemțeni, aceștia vin după o remiză, 1-1 pe terenul nou-promovatei Unirea Ungheni, unde moldovenii au obținut un punct in extremis, pe final, grație reușitei lui Patrick Petre. Ceahlăul traversează totuși o perioadă bună, are o singură înfrângere în ultimele nouă meciuri oficiale (șapte în campionat și două în Cupa României) și în cazul unui succes, sâmbătă, devansează Afumațiul și se apropie de locurile de play-off.

Antrenorul Marco Veronese a declarat că nu se gândește la play-off sau la locurile din clasament, ci doar la evoluția elevilor săi, care trebuie să crească de la meci la meci. De asemenea, italianul și-a avertizat elevii că nu vor avea deloc un meci ușor, chiar dacă întâlnesc o nou-promovată.

”Pentru mine, cel mai important este modul cum se exprimă echipa. Prima dată mă gândesc la realizările echipei, la jocul elevilor mei, nu la play-off. Mai e mult până la play-off, acum mă gândesc doar la meciul cu Afumați, unul foarte dificil și important pentru noi. Întâlnim o echipă bună, care aleargă foarte mult și sper că jucătorii noștri vor înțelege acest lucru. Ne-am antrenat bine în această săptămână sperând că vom reuși să batem punctele lor bune. Dar antrenamentul e una și jocul e altceva”, a declarat Marco Veronese, care se bucură de faptul că doi elevi de-ai săi, Mark Țuțu și Narcis Ilaș, au fost convocați la echipele naționale: ”Contează aceste convocări. Este vorba și de imaginea echipei, dar cei care i-au convocat pe jucători înseamnă că au remarcat evoluțiile lor la antrenamente și la jocuri. În plus, e o mândrie să fii convocat la echipa națională, este rodul muncii tale.”

Marco Veronese a explicat că a ales să efectueze antrenamente mai tari cu jucătorii săi în pauza competițională, inclusiv în sala de forță, în locul perfectării unui meci amical.

Președintele Marcel Pușcaș face apel la public

Și președintele Marcel Pușcaș a avertizat că Ceahlăul nu va avea deloc o misiune facilă în meciul cu CS Afumați, făcând totodată un apel la suporteri să vină la stadion în număr cât mai mare.

”Ne așteaptă un meci greu contra revelației acestui sezon. CS Afumați are o echipă competitivă și ambițioasă, un antrenor experimentat și jucători dornici de afirmare. Obiectivul nostru este să jucăm mai bine de la un meci la altul. Echipa este pregătită, staff-ul este bun. M-ar bucura ca sâmbătă să avem suporterii aproape și să-i încurajeze pe băieți. Doar pentru ei jucăm și vrem ca la orice meci acasă să reprezinte al doisprezecelea jucător. Cu siguranță împreună vom fi mai buni”, a declarat Marcel Pușcaș.

La rândul său, fundașul central polonez Kamil Wiktorski a declarat că se gândește doar la victorie: ”Afumați este o echipă bună, omogenă, cu un antrenor aflat de mult timp acolo, cu siguranță va fi un meci greu, dar jucăm acasă și trebuie să câștigăm. Pentru noi fiecare meci e foarte important, orice victorie sau înfrângere schimbă clasamentul. Luăm meci cu meci și important să câștigăm cu Afumați. Eu mă simt bine la Ceahlăul, toată lumea m-a primit bine aici și eu sper să ajut echipa prin experiența mea.”

CS Afumați are două puncte în plus față de Ceahlăul, dar și un meci mai puțin disputat

Partida Ceahlăul Piatra Neamț – CS Afumați, din etapa a 10-a a Ligii 2, se va disputa sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 11:00, pe stadionul Ceahlăul și va fi arbitrată de o brigadă formată din Răzvan Negară (Vaslui), Alexandru Florian Vișan (Galați) și Gabriel Boncz (Făgăraș). Rezervă este Viorel Mihai Haivas (Botoşani). Observator de arbitri este Dan Jiga (Bistriţa), iar delegat de joc este Ștefan Donciu (Sfântu Gheorghe).

Înaintea debutului etapei 10, Ceahlăul ocupă locul 9, cu 14 puncte, iar CS Afumați se poziționează pe locul 6, cu 16 puncte și golaveraj 11-5, devansând Corvinul, care are 11-6 golaveraj. CS Afumați și Corvinul au un meci mai puțin disputat, chiar cel direct dintre ele din sezonul regular.

Foto și video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 18 Oct. 2024, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă