Să ia lecții de la Vasile Neagu! Antrenorul Afumațiului știa pe ce se bazează și le-a dat clasă echipelor care ”se bat cu pumnii în piept” că promovează

Andrei PASCU 08 Oct. 2024, 16:22 Liga 2
Să ia lecții de la Vasile Neagu! Antrenorul Afumațiului știa pe ce se bazează și le-a dat clasă echipelor care ”se bat cu pumnii în piept” că promovează

CS Afumați este una dintre echipele care au reușit, în vară, să promoveze din Liga 3 în Liga 2. În divizia secundă este revelația întrecerii, iar timpul i-a dat dreptate antrenorului Vasile Neagu, care a declarat imediat după bifarea obiectivului din campionatul trecut că echipa lui se va lupta pentru calificarea în play-off!

În acest moment, după nouă etape din Liga 2, CS Afumați se află pe locul 6, cu 16 puncte, dar încă nu a disputat restanța cu Corvinul Hunedoara. Dacă ar fi jucat-o și ar fi câștigat, atunci ar fi fost pe locul 2!

Vasile Neagu a știut ce vorbește! CS Afumați, revelația Ligii 2 după nouă etape și pe loc de play-off

În barajul pentru Liga 2 din stagiunea trecută a Ligii 3, CS Afumați a trecut de SC Popești Leordeni (4-1 la general), în semifinale, și de CS Dinamo (3-0 la general), în finală, în barajul pentru accederea în eșalonul superior.

CS Afumați terminase pe locul 1 în play-off-ul Seriei 3 al Ligii 3, astfel că era una din favoritele la calificarea și câștigarea uneia din cele cinci finale, în urma cărora s-au desemnat formațiile care vor evolua în Liga 2.

În vârstă de 56 de ani, Vasile Neagu, ”principalul” echipei CS Afumați, este cel mai longeviv antrenor din România! De 14 ani pregătește formația din Ilfov, dar nu se gândește să își găsească o altă echipă, mai ales că a promovat în Liga 2.

Vasile Neagu pregătește CS Afumați din vara lui 2010, iar de atunci a trăit și momente bune, dar și momente mai puțin bune. A dus echipa în Liga 2, acolo unde a făcut-o să termine pe locurile din partea superioară a clasamentului. Două sezoane a evoluat CS Afumați în Liga 2, în stagiunile 2016/ 2017 și 2017/ 2018, terminând în ambele rânduri sus, în primă fază pe 6, iar apoi pe locul 5. Cu toate acestea, chiar dacă nu a retrogradat sportiv din Liga 2, în vara lui 2018 clubul a decis să se întoarcă în Liga 3.

O victorie cu Corvinul duce Afumațiul pe locul 2!

Acum, după opt meciuri disputate în Liga 2, CS Afumați a înregistrat cinci victorii, o remiză și două eșcuri, cu 11 goluri marcate și cinci primite, cu un golaveraj de +6. A învins Concordia Chiajna (scor 4-2), Metaloglobus (2-1), Chindia (1-0), CSC Șelimbăr (1-0) și FCU Craiova (3-0), a remizat cu Unirea Ungheni (0-0) și a cedat cu CS Mioveni (0-1) și FC Voluntari (0-1).

Este la egalitate cu locul 7, Corvinul Hunedoara, cu care va disputa restanța din etapa 3-a pe 6 noiembrie, la Hunedoara, de la ora 14:00.

Până atunci, în etapa a 10-a din Liga 2, CS Afumați va juca pe terenul ACSM Ceahlăul, la Piatra Neamț.

Așadar, CS Afumați poate spera la calificarea în play-off-ul Ligii 2, până acum având un parcurs foarte bun. Imediat după promovarea din Liga 3, cu câteva luni înainte de startul acestei întreceri, Vasile Neagu afirma că speră ca terenul de casă al Afumațiului să fie ca o fortăreață, pe care adversarele să nu poată câștiga decât foarte greu.

Vasile Neagu surprindea, dar anunța că CS Afumați se va lupta pentru play-off

Antrenorul a surprins, spunând că nu vrea doar salvarea de la retrogradare pentru primul sezon al Afumațului în Liga 2 după promovare, ci calificarea în primele șase, să joace în play-off-ul competiției. Iată că știa pe ce se bazează, pentru că CS Afumați e chiar pe loc de play-off și devansează echipe cu bugete mult, mult mai mari, care anunță de fiecare dată că vor să promoveze în SuperLiga României.

Sper să fie un teren greu de câștigat la Afumați, așa cum am fost în cei doi ani petrecuți la Liga 2. Sper să avem și un obiectiv îndrăzneț, să nu vrem doar evitarea retrogradării.

Noi ne vom juca șansa și sunt sigur că vom avea puterea să prindem play-off-ul, nici nu vreau să discut despre altceva”, declara Vasile Neagu la începutul lunii iunie.

Foto: Răzvan Păsărică și Remus Badea (Sport Pictures)

Andrei PASCU 08 Oct. 2024, 16:22 Liga 2
Tags:
Pe aceeași temă