ACSM Reșița le-a dat trei goluri celor de la UTA, dar tot a pierdut amicalul de la Arad! Flavius Stoican a fost convins rapid de unul dintre cei trei jucători testați

Călin MNERIE 13 Oct. 2024, 11:37 Liga 2
ACSM Reșița le-a dat trei goluri celor de la UTA, dar tot a pierdut amicalul de la Arad! Flavius Stoican a fost convins rapid de unul dintre cei trei jucători testați

Foștii fundași dinamoviști din perioade diferite și-au dat întâlnire pentru a cincea oară într-un meci amical în ultimul an de zile, în UTA – ACSM Reșița.

De această data, Mircea Rednic l-a găzduit pe Flavius Stoican chiar pe arena ”Francisc Neuman”, acolo unde ”Bătrâna Doamnă” disputase ultimul test în urmă cu trei ani.

Pe gazonul perfect de la Arad și în fața a aproximativ 400 de spectatori, cele două echipe din ligi diferite au avut mult chef de joc și au etalat un fotbal spectaculos, cu destule faze de poartă și mai ales nu mai puțin de șapte goluri. Câștig de cauză a avut formația de SuperLigă, situată pe locul 8, cu scorul de 4-3, în fața celeia de pe poziția a 5-a în clasamentul Ligii 2.

Bănățenii au luat primul gol imediat după accidentarea lui Isac

Reșița a încercat să o ia tare pe formația gazdă și Mitrovic a avut prima intervenție decisivă la șutul lui Andrei Burlacu, ce ar fi mers sub transversală. UTA și-a luat repede măsuri și la al treilea atac rapid a și deschis tabela. Mai precis, în minutul 18, Dumiter a primit în careu de la Pedro, a dezvoltat faza în dreapta și Alex Cîmpanu a marcat din 6 metri, lângă bara din stânga lui Goga.

E posibil ca bănățenii să fi resimțit și accidentarea Damian Isac, care avea să părăsească șchiopătând terenul pe care a debutat în SuperLigă pentru UTA în urmă cu 4 ani.

Argentinianul Chicho a ratat o ocazie mare pentru Reșița

Aflat în probe la ACSM Reșița, atacantul argentinian Chicho nu a profitat de gafa lui Mitrovic și i-a permis să respingă din fața porții lui Poulolo.

În loc de 1-1, din minutul 33, scorul devenea 2-0. Cîmpanu a pătruns în dreapta, a pasat în centrul careului, Ghezali a sărit peste balon, iar Andrei Dumiter l-a învins cu un șut plasat pe nou-intratul Dincă.

Scorul pauzei avea să fie 2-1, după ce Andrei Burlacu a transformat penalty-ul obținut de un alt ex., Raul Steau, după ținerea în careu a lui Mabea (42).

UTA s-a desprins prin africanii Kadiri și Omondi

Ambii antrenori au făcut mai multe modificări la pauză, iar jucătorii nou-intrați la UTA au produs rapid și golul trei.

În minutul 48, Samson a centrat din dreapta, Zsori a tras din mijlocul careului, Dincă a respins doar până la Jordan Kadiri, care a împins balonul în plasă. Aflat la debutul în ”roșu-alb”, francezul Dussaut era să o comită grav, dar Angelov nu a fost pe fază.

În minutul 66, Eric Omondi avea să înscrie golul amicalului de la Arad, cu o execuție perfectă din lovitură liberă lateral stânga. Kenyanul a trimis perfect la vinclul din colțul opus al porții lui Căpățână: 4-1.

Eșec ceva mai digerabil pentru echipa lui Stoican

Finalul de meci a aparținut clar băieților lui Stoican, care nu au acceptat proporțiile eșecului și au mai dres-o cu două reușite, dar și ocazia lui Samake din ultimul minut.

În minutul 77, Ianis Doană a transformat al doilea penalty obținut de echipa sa, chiar de el, după intrarea imprudentă a lui Borcea. 4 minute mai târziu, Alin Dudea a făcut 4-3 cu un șut la vinclu, ce i-a întors palmele lui Mitrovic.

UTA: Mitrovic – Râpă (Dussaut 46′), Poulolo (Rz. Trif 46′), Al. Benga, Mabea (R. Cristea 73′) – Hrezdac (van Durmen 46′), Joao Pedro (Val. Borcea 64′) – Cîmpanu (Samson 46′, Vuletich 70′), Fabry (Zsori 46′), Ghezali (Omondi 46′) – Dumiter (Attah Kadiri 46′).

ACSM Reșița: Mat. Goga (Dincă 30′, Ct. Căpățână 64′) – Bărboianu (Dolghi 46′), Elton da Silva (Bocșan 46′), Rimovecz (Adamcsik 46′) – Gurin (Gomboș 46′, Jerdea 70′), D. Fărăgău (Dudea 46′), Dam. Isac (Cioiu 14′, Lascu 70′), Chera (Al. Negru 46′) – Șteau (Tucaliuc 55′), Chicho (M. Angelov 46′, Samake 70′), Andr. Burlacu (Doană 46′).

Arbitri: Alexandru Gornic – Casian Băla, Cristian Cășuț.

Sorin Rădoi: ”Ne bucurăm că am terminat cu toții sănătoși după o săptămână foarte grea”

În afara internaționalilor Popa, Mihai și Conte, stafful tehnic utist l-a mai menajat pe Valentin Costache, la care s-a acumulat o stare de oboseală după ultimele partide jucate – de altfel – foarte bine. În plus, Sorin Rădoi, antrenorul secund al celor de la UTA, susține că a fost săptămână a antrenamentelor fizice solicitante la UTA.

”Atâta timp cât ai un gazon atât de bun așa cum avem noi, este o plăcere să joci. În primul rând, aș vrea să le mulțumesc celor de la Reșița pentru că au venit și cred că și-au atins și ei scopul. A fost un amical bun, pentru că am putut și noi să dăm șanse tuturor jucătorilor. Trebuia să împărțim minutele, ținând cont că în această săptămână am încercat să îi stoarcem puțin de energie. Ne bucurăm că am terminat cu toții sănătoși și spun asta și pentru că, de când am venit eu, a fost una dintre cele mai grele săptămâni pe care le-au avut băieții în timpul campionatului. Așadar, am rotit jucătorii pe reprize și eu zic că a fost un joc foarte bun. Mister le-a transmis chiar ieri într-o ședință jucătorilor că noi am luat fiecare întrerupere pentru echipa națională ca o etapă și cred că începem să arătăm din ce în ce mai bine”, a afirmat ”secundul” lui Mircea Rednic.

Flavius Stoican e mulțumit de joc, dar supărat după accidentarea lui Isac: ”E important să nu cedeze”

Flavius Stoican a apreciat faptul că UTA a primit-o pe echipa sa pe stadionul pe care joacă în SuperLigă și mai ales pe unul dintre cele mai bune terenuri din țară. Altfel, antrenorul celor de la ACSM Reșița a apreciat calitatea general a meciului, dar s-a arătat supărat de accidentarea lui Damian Isac.

”Un gazon senzațional și vreau să felicit oamenii care s-au ocupat de înlocuirea fostului teren, pentru că într-adevăr poți să joci fotbal. În ceea ce privește meciul, au fost goluri frumoase, goluri multe, un antrenament reușit. O singură supărare am, faptul că s-a accidentat Damian Isac, un jucător în care eu cred foarte mult. Dar, important este ca el să nu cedeze. Nu doar eu, ci și colegii lui, președintele clubului, oamenii care îl cunosc, așteptăm să revină, pentru că are un potențial enorm. Vreau să felicit și echipa gazdă, pentru că într-adevăr joacă fotbal, vreau să-l felicit pe nea’ Mircea, pentru că au reușit să fie acolo sus în clasament sau cel puțin să se bată la porțile play-off-ului și nu este ușor. La fel de adevărat e că noi trebuie să ne îmbunătățim jocul, pentru că ne așteaptă și pe noi o partidă grea cu cei de la Corvinul Hunedoara. Una peste alta, un antrenament reușit, cu un ritm foarte bun, ocazii și de o parte și de alta. Situații bune de poartă, pase bune, dar și mai puțin bune, învățăm din toate. Mai este o întrerupere de campionat în acest an și vom discuta pentru un posibil nou amical. Dar, oricum nouă ne face plăcere și să-i numesc pe cei de la UTA prietenii noștri”, a declarat Flavius Stoican după confruntarea amicală de la Arad.

Raul Șteau l-a convins deja pe antrenorul Reșiței! Chicho și Adamcsik, alți jucători testați în acest meci

”Principalul” bănățenilor nu l-a putut utiliza pe ”decarul” Haită, care are o ușoară problemă musculară, dar a văzut la lucru doi fotbaliști ofensivi aflați în probe. Unul dintre ei, Raul Șteau (23 de ani), ultima dată la Gloria Buzău, e o cunoștință a celor de la UTA din sezonul 2022-2023, iar celălalt este atacantul argentinian Chicho, despre care nu se cunosc prea multe detalii.

În fine, în defensivă a jucat din nou și Alexandru Adamcsik, un fotbalist arădean crescut de Viitorul Arad, cu trecut la Fiorentina, apoi Progresul Pecica și Poli Timișoara.

”Avem trei jucători noi pe care încă îi evaluăm. Sunt foarte mulțumit de Șteau, e un jucător care de două săptămâni se antrenează cu no și, o să am o discuție și cu președintele clubului, să-i spun exact ce dorințe am în ceea ce-l privește pe Raul. La fel este Chicho, un jucător din Argentina care se antrenează cu noi de două săptămâni și voiam să-l vedem la acest amical. Astăzi mi-au lăsat o impresie bună, dar în funcție și de bugetul pe care îl avem vom analiza dacă ei vor continua cu noi încă de acum sau așteptăm perioada de iarnă. Să vedem și cu Adamcsik, este un jucător născut în 2004, un junior, care – însă – are nevoie de ritm de joc. I-am întins o mână de ajutor, se antrenează cu noi, o să fie destul de delicat pentru el să joace, pentru că e pe postul pe care Rimovecz este titular indiscutabil,. Dar, dacă are răbdarea necesară, cu siguranță eu îi ofer această oportunitate. Are nevoie de jocuri, o să am o discuție acum cu el ca să-i explic exact cum stă situația”, a adăugat Stoican.

UTA va juca în SuperLigă, în cadrul etapei a 13-a, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 18:15. În aceeași zi, dar la ora 13:30, ACSM Reșița o găzduiește în Valea Domanului pe Corvinul Hunedoara, într-un meci din etapa a 10-a a Ligii 2.

Amicalul dintre UTA și ACSM Reșița a fost transmis în direct de clubul arădean și poate fi revăzut în video-ul de mai jos:

Foto și video: UTA Arad
Video 2:
ACSM Reșița

Călin MNERIE 13 Oct. 2024, 11:37 Liga 2
Pe aceeași temă