Și meciul Viitorul Pandurii – Unirea Ungheni este în pericol să nu se joace! Jucătorii echipei gorjene nu se antrenează și așteaptă o clarificare din partea conducerii

Mircea OGLINDOIU, Marius ANGHEL 11 Oct. 2024, 11:26 Liga 2
Și meciul Viitorul Pandurii - Unirea Ungheni este în pericol să nu se joace! Jucătorii echipei gorjene nu se antrenează și așteaptă o clarificare din partea conducerii

După ce a înștiințat FRF că nu va face deplasarea pentru meciul de la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr, din etapa precedentă a Ligii 2, pierzând partida la ”masa verde”, scor 0-3, Viitorul Pandurii Târgu Jiu are șanse să nu se prezinte nici la jocul cu Unirea Ungheni, pe care trebuie să-l organizeze la Drobeta Turnu Severin, sâmbătă, 19 octombrie, în etapa 10 a campionatului.

Conducerea Viitorului Pandurii e dezinteresată de jucătorii echipei: ”Nu ne-a băgat nimeni în seamă toată săptămâna”

Neplătiți de luni bune, jucătorii de la Viitorul Pandurii au refuzat să se antreneze în această săptămână și au așteptat în zadar un mesaj din partea conducerii! Nu au primit niciun răspuns!

De jucat un amical în weekend, în pauza luată de campionat pe perioada acțiunilor naționalelor, nici nu se pune problema la trupa gorjeană. ”La ce să ne mai antrenăm?! A rămas că primim un răspuns zilele acestea. Nu ne-a băgat nimeni în seamă toată săptămână. Luni vom merge peste conducere. Nu se mai poate. Este bătaie de joc! Vinerea trecută ni s-a spus că nu mai putem intra în baza de pregătire de la Bumbești-Jiu, pe motiv că nu mai e contract între ei și Viitorul Pandurii sau că nu au plătit! Nu am înțeles exact! Cert e că e lacătul pus”, a spus unul dintre jucători, sub protecția anonimatului.

Jucătorii au fost la sediul clubului, în Târgu Jiu, și miercurea trecută, însă nu li s-a spus nimic concret despre restanțe sau de ce nici hrana nu le mai este asigurată. Li s-a comunicat doar faptul că a fost înștiințată FRF că echipa nu se prezintă la meciul cu CSC Șelimbăr.

Ulterior, cel puțin joi, echipa a făcut două antrenamente într-o zi și comunica faptul că ”așteaptă un semn din partea conducerii”.

Viitorul Pandurii, în pericol să nu joace nici cu Unirea Ungheni și să ajungă la excluderea din Liga 2

Dacă nu se va schimba nimic în aceste zile și Viitorul Pandurii nu se va prezenta nici la meciul de acasă cu Unirea Ungheni, atunci echipa gorjeană va fi exclusă din campionat, conform regulamentului, pentru două neprezentări.

N-ar fi exclus ca aceasta să și fie intenția conducerii clubului: ca echipa să fie exclusă din competiție, nu să facă, din proprie inițiativă, cerere de retragere din campionat, cu toate că președintele său spune că i-ar fi ușor să informeze FRF despre acest abandon.

Însă, retragerea din campionat ar cauza procesului aflat deja pe rol la Tribunalul Gorj, care judecă speța prin care Viitorul Pandurii Târgu Jiu, club aflat în insolvență, a respectat sau nu planul de reorganizare. În caz contrar, va fi declarat falimentul clubului!

Șocant, sau nu, este faptul că, printre societățile comerciale către care clubul are datorii și a ajuns în situația insolvenței și acum i se cere falimentul mai multe aparțin lui Nicolae Sarcină, chiar patronul din umbră al Viitorul Pandurii Târgu Jiu!

  • O situația asemănătoare cu cea la care ar putea ajunge Viitorul Pandurii s-a întâmplat în sezonul 2022-2023. Atunci, Astra, fostă campioană a României în 2016, ajungea la excluderea din Liga 3 pentru două neprezentări la meciuri, fiindcă nu mai avea jucători să-și poată disputa partidele. Și Astra era în insolvență.

Președintele Viitorul Pandurii, săptămâna trecută: ”Dacă mi-aș dori să fiu explus din campionat ar fi fost simplu să fac o hârtie și să anunț că mă retrag din campionat”

După decizia de neprezentare la partida cu CSC Șelimbăr, președintele clubului Viitorul Pandurii transmitea către redactorul Liga2.ro faptul că nu se pune problema ca echipa să nu își continua activitatea, să ajungă la un al doilea meci în care nu se prezintă, lucru care îi aduce și excluderea din campionat.

”Meciul cu Ungheni nu este în pericol. Este acasă și este după pauza competițională, așa că în perioada asta o să găsesc o soluție. (n.r. – Știți că vă puneți în pericol? La o a doua astfel de neprezentare echipa va fi exclusă din competiție?) Știu lucrul ăsta. Nu se pune problema asta, pentru că dacă mi-aș dori să fiu explus din campionat ar fi fost simplu să fac o hârtie și să anunț că mă retrag din campionat. Nu asta este intenția și știu că la două neprezentări există posibilitatea de excludere din campionat.

Sunt o persoană directă și nu vreau să transmit transmit nimic. Doar nu mă pot deplasa la meciul ăsta. Este simplu. Din cauza rezultatelor sponsorii nu mai dau bani. Eu, neavând altă posibilitate, a trebuit să nu fac deplasarea. Și fair-play era să anunț federația mai devreme. Eu, la momentul ăsta, trebuia să am organizată și cazarea, și absolut totul, hotelul unde stăm, tot”, spunea, săptămâna trecută, conducătorul clubului Viitorul Pandurii, Călin Vladimirescu. Vorbe în vânt, se pare!

  • 22 este locul ocupat de Viitorul Pandurii Târgu Jiu în clasamentul Ligii 2, ultimul, cu 1 punct acumulat în 9 meciuri și un golaveraj dezastruos: 3-27.

Dacă se ajunge la retragere sau excludere din Liga 2, toate rezultatele Viitorului Pandurii din acest sezon vor fi anulate

Dacă se ajunge la excludere, atuncii toate rezultatele echipei Viitorul Pandurii din acest sezon de Liga 2 vor fi anulate. Cel mai mult va avea de câștigat FC Bihor, singura împotriva căreia gorjenii au obținut un punct în acest sezon. Celelalte formații care deja au evoluat cu Viitorul Pandurii vor pierde nu un punct, cum s-ar întâmpla în cazul orădenilor, ci trei puncte.

Rezultatele din acest sezon sunt următoarele: 0-0 la FC Bihor, 1-4 cu FK Miercurea Ciuc, 1-3 la CSM Slatina, 0-2 cu Concordia Chiajna, 0-2 la CS Mioveni, 1-3 cu Corvinul, 0-7 la Metaloglobus, 0-3 cu Chindia și 0-3 la ”masa verde” cu CSC Șelimbăr.

  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, fostă Energeticianul, a promovat în Liga 2 în 2018 și acum este la al șaptelea sezon la acest nivel competițional. Este posibil să nu-l mai încheie și să tragă oblonul.

Ultimul abandon petrecut în Liga 2 s-a întâmplat în sezonul 2020-2021, din partea echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, care s-a retras din competiție în pauza de iarnă. Era primul sezon în noul format, cu meciuri doar tur și apoi play-off și play-out, iar echipei din Teleorman, care apucase să joace 15 meciuri, i-au fost anulate toate rezultatele. Cu un an înainte, Turris Oltul a fost la câteva secunde de o promovare istorică în prima ligă, însă a fost egalată în prelungiri în Regie, de Rapid.

Foto: Justinel Stăvaru și Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU, Marius ANGHEL 11 Oct. 2024, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă