Doar contractul îl mai ține pe Ilie Poenaru la Concordia! Condiția antrenorului pentru a accepta despărțirea de clubului unde nu mai e dorit | EXCLUSIV

Andrei PREOTU 10 Oct. 2024, 10:21 Liga 2
Doar contractul îl mai ține pe Ilie Poenaru la Concordia! Condiția antrenorului pentru a accepta despărțirea de clubului unde nu mai e dorit | EXCLUSIV

Revenirea în prima ligă a Concordiei Chiajna pare a fi deja un nou vis spulberat și în acest sezon! Antrenorul Ilie Poenaru va fi îndepărtat de la club, pe fondul rezultatelor proaste din acest început de Liga 2.

Din informațiile ProSport, antrenorul va pleca, cel mai probabil, joi, 10 octombrie, de la Chiajna, acolo unde totul ”s-a rupt” după ce Concordia nu a reușit să o învingă nici pe CSC Dumbrăvița (scor 0-0), în meciul jucat în etapa din weekend.

Președintele Cristian Tănase confirmă ruptura de Ilie Poenaru și speră să se ajungă la un numitor comun privind o despărțire amiabilă.

Ilie Poenaru, ca și plecat de la Concordia Chiajna

Cu ambiții mari la fiecare început de sezon, de când a retrogradat din prima ligă, acum fiind deja la al șaselea an la rând în Liga 2, Concordia Chiajna are iar un parcurs sub așteptări, așa că șefii clubului nu mai au răbdare cu stafful tehnic, în fruntea căruia se află, din luna martie 2024, Ilie Poenaru (47 de ani).

Ultimul rezultat, 0-0 cu CSC Dumbrăvița, a însemnat, practic, despărțirea de Poenaru, care oricum nu se afla de ceva timp în grațiile șefilor clubului.

Schimbarea lui Ilie Poenaru a devenit o chestiune de ore și se va produce cel mai probabil în cursul zilei de joi, atunci când este de așteptat ca părțile să ajungă la un numitor comun în privința despărțirii.

”Parcursul echipei noastre în campionat este unul dezamăgitor, reușind după scurgerea celor nouă etape să obțină doar trei victorii, două egaluri și patru înfrângeri, clasându-se pe locul 15 (n.r. – echipa este pe locul 16) în clasament”, a fost mesajul transmis de cei de la Chiajna pe pagina sa de Facebook.

Poenaru cere trei salarii compensatorii pentru a se despărți de Concordia

Deocamdată, Ilie Poenaru n-a reziliat înțelegerea cu Concordia Chiajna, în condițiile în care acesta și stafful său tehnic se țin tare pe poziții și cer trei salarii compensatorii. Aspect cu care șefii Concordiei nu sunt de acord. Semn clar că ruptura este una evidentă.

Din informațiile noastre, Ilie Poenaru câștigă 3.000 de euro pe lună, iar colaboratorii săi primesc 2.500 de euro lunar. Alături de el este și Marin Dună, ”principalul” pe care l-a avut în ultimii ani la cluburile din prima ligă conduse.

”Sunt convins că, în cele din urmă, vom ajunge la un acord în privința rezilierii contractului și ne vom despărți în relații bune”, a spus Cristian Tănase, șeful Concordiei, pentru ProSport.

Cine stă pe banca echipei din Chiajna la meciul cu Steaua

Indiferent că se ajunge sau nu la un acord privind despărțirea amiabilă, un lucru este cert pentru Ilie Poenaru. Acesta nu va sta pe bancă în următoarea etapă din Liga 2, programată la spre finalul săptămânii următoare, când ilfovenii joacă în Ghencea cu Steaua, joi, de la ora 20:00.

Deocamdată, Concordia Chiajna n-are pe listă vreo soluție pentru postul de antrenor și rămâne de văzut ce variantă se va găsi pe termen scurt pentru înlocuirea lui Ilie Poenaru. Cel care și-a încheiat cariera de fotbalist chiar la Chiajna, în 2011.

Din partea a doua a lunii august, la club a revenit oficial și Ion ”Liță” Dumitru, în funcția de director tehnic, o poziție superioară celei de antrenor principal, astfel că el ar fi o soluție să conducă echipa mai departe. Tănase spunea, ulterior, că Dumitru și Poenaru au idei diferite despre cum trebuie să meargă lucrurile la Concordia, semn că între cei doi nu era o colaborare bună.

Foto: Răzvan Păsărică și Gică Flușter / Sport Pictures

Andrei PREOTU 10 Oct. 2024, 10:21 Liga 2
Pe aceeași temă