Lovitură dată de Metalul Buzău în Liga 2: a răpus Corvinul Hunedoara la ea acasă! Reacția entuziasmantă a antrenorului Valentin Stan

Andrei PASCU 06 Oct. 2024, 14:14 Liga 2
Lovitură dată de Metalul Buzău în Liga 2: a răpus Corvinul Hunedoara la ea acasă! Reacția entuziasmantă a antrenorului Valentin Stan

Nou-promovată în Liga 2, Metalul Buzău are patru victorii în cele nouă etape de campionat. După succesul cu CS Mioveni din runda trecută, Metalul a câștigat și contra Corvinului Hunediara, în deplasare. Buzoienii au învins la limită, scor 1-0.

În runda cu numărul 9, sâmbătă, 5 octombrie, Metalul a mai bifat un succes, pe teren advers, contra câștigătoarei Cupei României din sezonul trecut, făcând diferența după pauză însă. După ce s-a scurs mai bine de o oră din meci, scorul era încă egal, 0-0.

Metalul Buzău a dat lovitura, victorie pe terenul Corvinului Hunedoara

Formația lui Valentin Stan a marcat pentru 1-0 și a stabilit scorul final în minutul 74, prin Dragoș Lazăr (foto articol), iar astfel a ajuns la jumătatea clasamentului de Liga 2, fiind pe locul 11 din 22 de echipe, la egalitate cu locul 10, Chindia Târgoviște, dar și cu locurile 12 și 13, Campionii FC Argeș și FCU Craiova.

La finalul partidei, antrenorul Valentin Stan a declarat că este foarte încântat după un astfel de succes, pentru o victorie contra unei favorite certe la play-off-ul Ligii 2, mai ales că echipa lui a adunat puncte și din deplasare acum.

A făcut o analiză foarte atentă Corvinului, iar astfel a reușit să profite de minusurile acesteia.

Suntem bucuroși că am câștigat! Pentru cei de la Corvinul îmi pare rău, pentru că ne place istoria acestei echipe, ce a făcut în trecut, dar și față de ceea ce a realizat în ultimii ani. Mă bucur că am câștigat pe un teren foarte greu, am avut șansă în începutul de joc. Dacă ar fi marcat Corvinul la început, la cele două ocazii avute, cred că ar fi fost mult, mult mai greu pentru noi să revenim.

Și noi urmărim adversarii, am văzut că Hunedoara marchează din faze fixe, am văzut cum joacă. Am citit și declarația lui Maxim, Corvinul construiește din aproape în aproape și încearcă să împingă adversarii, dar asta e abordarea noastră, cu un presing ofensiv și să determinăm adversarul să joace lung.

Nu am reușit atacul pozițional acum, din cauza adversarului. La faza golului, fundașul Corvinului a greșit, se evita deposedarea jucătorului nostru. Însă, jucătorul nostru s-a descurcat bine pe spațiu mic și a marcat”, a afirmat Valentin Stan la finalul partidei.

  • Metalul Buzău, în partida cu Corvinul Hunedoara: Iul. Dinu – Alb. Olaru, Perju, Rz. Radu, M. Manea, Tudorică (cpt.), Borțoneanu, Val. Robu (Panaite 82′), A. Manea (Jozic 64′), Ad. Moldovan (A. Nica 64′), Dr. Lazăr (Ed. Rusu 82′, I. Croitoru 90+2′)
    Rezerve neutilizate: G. Micle – D. Stan, Mat. Constantinescu, Juncănaru

Metalul Buzău, la mijlocul clasamentului de Liga 2

În Liga 2, Metalul Buzău se află pe locul 11 din 22 de echipe, cu 12 puncte după nouă etape, cu numai două puncte peste locul 16 însă, FC Bihor Oradea. În același timp, e la numai patru puncte de locul 9, CS Afumați.

În etapa a 10-a din Liga 2, Metalul Buzău va întâlni, pe teren propriu, Metaloglobus, locul 3, cu 18 puncte.

Cred că Liga 2 s-ar împărți în două, echipe care vor promovarea, și celelalte, care vor evitarea retrogradării. Sper să se mai contureze o grupă, a echipelor care vor avea emoții cu retrogradarea, iar noi să fim acolo. Apoi, să ridicăm nivelul pe cât posibil”, a mai spus Stan.

Interviul oferit de Valentin Stan la finalul partidei Corvinul Hunedoara – Metalul Buzău, scor 0-1:

Foto: Corvinul Hunedoara și Metalul Buzău
Video: Metalul Buzău

Andrei PASCU 06 Oct. 2024, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă